Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polska żywność też nie takie cudo, żywiec był dobry jak trzymali mali, a teraz to taki sam szrot jak i duńskie ponastawiali chlewni na duńskiego prosiaka przyjeżdza cysterna z paszą pompuje w silos a smród z chlewni że nawiew w samochodzie trzeba zamykać bo na żygi rwie dlatego niech tam sobie za granicą trują się,

Tak damo jabłka z polskiego sadu niby zdrowe a tyle azotoksu napryskane na nich że się do rąk lepia i nawet umycie nic nie daje tylko grubo obierać trzeba, i czasem lepiej jego nie jeść a być zdrowszym.

Polskie dobre padło wraz z masową produkcją, a nie daj panie by dopłaty do produkcji dali to same mendelejewy by my jedli.

• Like 2
Opublikowano

No to właśnie o to chodzi . O to są protesty między innymi . Za chwilę niczym się różnić nie będzie , bo taki Damian , czy inny Yoda mają za złe że za mało , a jakość ich nie interesuje .

Opublikowano
20 minut temu, zetorki12 napisał:

Nie trzeba być specjalnie domyślnym obserwatorem . To ogromna "miłość" do PiS . Najbardziej gryzie że ktoś ma pretensję do jedynie słusznej władzy .

Pretensje mam do POpapranych KODowców że psują wizerunek rolnika. Niech sobie psują najpierw lekarzami, później policjantami, teraz nauczycielami, ale od rolników wara, przekaż na tym piątkowym wigilijnym zjeździe tym swoim patałaszkom.

5 minut temu, marulekk napisał:

Damian po Twoich wypowiedziach stwierdzam, że Ty taki sam jesteś zaślepiony tylko w druga strone :) 

Co konkretnie masz na myśli? 

3 minuty temu, zetorki12 napisał:

I tu nie masz również racji . Przynależność partyjna jest dla mnie nie istotna . Ważne dla mnie są działania na rzecz rolników , a nie zachodniego lobby . Pisałem już kilkakrotnie . Ardanowski bardzo mi odpowiada , ale również popełnił trochę błędów . Jak widać słucha rolników dopiero na protestach i dlatego są potrzebne .

To nie są protesty rolnicze lecz polityczne.

A mi z kolei Ardanowski wcale nie odpowiada. Jak można chłopa ze wsi mianować ministrem rolnictwa. Trzeba prawnika ekonomika, z 3 językami a nie osła po podstawówce.

Opublikowano

No i wyszło czemu to przeszkadza protest . Głównie chodzi o psucie wizerunku PiS . Chłopie . PiS może na tym skorzysta ć , ale musi się wsłuchać w głos wsi , a nie robić z rolnika idiotę , który jedynie walczy z dobrą zmianą .

Opublikowano (edytowane)

@zetorki12 Na samym początku tematu pisałem że protest polityczny. Nie zauważyłeś?

Co mnie pis-u korzyści obchodzą, jak kraj straci. Jakiś debil z pisu wystraszy się hołoty i nałoży embargo na Eurpę, to dopiero zacznie się cyrk jak wszystko padnie na pysk.

@Szczepanitoo argument jest ciągle ten sam. Na samym początku zaznaczyłem że jest to protest polityczny i żal mi was takich warzywników którzy stoicie na autostradzie łudzicie się że ktoś walczy o wasz los.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze wrócę do tej polskiej zdrowej żywności, miałem już nie sadzić ziemniaków sobie, bo taniej kupić, no ale wtym roku się nie udali bo sucho było nie było co kopać, no i kupiłem na targu woreczek no i żesz kurła capią gnojówką, mało tego w tym woreczku ze 3 odmiany zmieszane i każda innego czasu gotowania potrzebuje.

No i jednak trzeba dadzić bo te kupne to świniom tylko.

No a kurła te kurczaki, pasione z automatu że kości czarne w środku po upieczeniu jakby gniłe.

Tak samo jajka z ferm, 

Można tak pisać i pisać o polskiej masowej produkcjojakości.

Edytowane przez Rolnik1973
  • Like 2
Opublikowano

To jesteś w błędzie, że to protest polityczny. @Rolnik Wiesz, zgodzę się z Tobą. Wszędzie są jakieś mendy co jakby mógłby to gówno by w worku sprzedały. Ale to wszędzie tak jest, nie tylko u nas.

Opublikowano (edytowane)

Gdy KOD wyszedł na ulice też każdy uwierzył że chcą bronić demokracji i mówiono mi że ja jestem w błędzie,

a później okazało się że jednak chodziło im o emerytury ubeckie. xD

Tak samo teraz nauczyciele. Zarobki im nie pasują, ale z dr. str. na ich miejsce czeka 5 bezrobotnych dziewczyn świeżo po studiach.

Więc ja się pytam, czy oby na pewno chodzi o zarobki, a może też mają jakiś polityczny cel?

Opublikowano

No i tak z nowym rokiem trzeba wchodzić w swojskie trzymanie kurczaka na mięso, jakięś kaczkę, gęś, królika i pier🐱olić te chemiczne żarcie, jak był swój świniak to tego się nie odczuło, ale jak trochę się na kupnym pożyło to nic to dobrego co sklepy oferują😡

Opublikowano (edytowane)

Co mnie obchodzą kody , srody i inne platfusy . Ja widzę że rząd nie radzi sobie z pewnymi problemami i to mnie denerwuje . Obiecali szybkie suszowe - nie wyszło , Interwencję na rynku jabłek - nie wyszło , ASF - należy zrobić więcej , Itd , itp  . Dlaczego mam nie krytykować ?

Ardanowski i tak o wiele skuteczniejszy , bo tamten to tylko do Rydzyka i z powrotem w drzemkę .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
Damian. Tobie to już się ładnie pomieszało. Rolników do KODu porównywać. Ręce opadają. KOD to sztuczny twór, a my pokazujemy nieprawidłowości. Ale Tobie nie da się nic przetłumaczyć, bo po prostu wiesz wszystko lepiej. No ale każdy ma prawo do swojego zdania.
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

bo jak krytykujesz to już polityka ..  trzeba chwalić   wtedy będziesz obiektywny wedle damiana który ma zryty beret że szkoda czytać jego wypociny 

taka ciemnota jest teraz rządowi  potrzebna ;)..która chwali bo to poprawne politycznie i to nie polityka :D

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano
11 minut temu, damianzbr napisał:

Co konkretnie masz na myśli? 

a to, że jak tylko ktos coś złego napisze na PIS to ty od razu wyskakujesz w obronie cnoty ówczesnej władzy a jednoczenie kontratak na POprzedników,

Yebie mnie ta POprzednia władza, gówno zrobili dla poprawy na wsi a teraz tą samą drogą idzie PIS

To , że Tobie wiedzie się jako tako dobrze finansowo to nie znaczy , że każdy Polak ma tak samo, jeden u mnie zakombinować, drugi ma znajomości a trzeciemu rząd wpierdoli kija w szprychę i się wy***ie i albo sie pomału wyliże albo bedzie bidować i będzie krzyczał, że go władza oszukała/doj**ała  a teraźniejszą władzą jest Prawo i Sprawiedliwość  więc protestują na nią, za 5, 10 lat będzie ktos inny rządził, może będzie to klub Latającego Potwora Spaggetti i to na niego niezadowoleni z rządzenia będą protestować

aha i jak tak jesteś przeciwny blokadom itd... to żebym niesłyszał kiedyś , że Ty i Twoi koledzy po fachu (kierowcy ciężarówek) protestują/blokują bo ktoś CI to kiedys wypomnie, internet niezapomina ;) 

Opublikowano

Srakie . Po to na PiS głosowałem , żeby sami dobre wymyślali . Nie potrafią , to 10 czeka na ich miejsce . Tu też można zastosować wolny rynek , a nie przyspawane tyłki do miejsca w sejmie .

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

jak jestescie kozacy to jakie ustawy byscie wprowadzili w obecnym układzie przynaleznosci do unni ? tak po jednym zdaniu kozacy 

łooo. od kiedy to łuna nami rządzi ...toc pis nie może rozpieprzyć tej  un-y ?  :D...a może poczekamy i zrobimy to co węgry robią ? i pogonimy ten pis i tą hołotę rydzykową ? :D

Opublikowano
@Rolnik Ale wiesz co Ci powiem. Mnie też zastanawia to, że ja i inni rolnicy przywożę na skup(koleś który wstawia na kerfur makro, Kaufland) piękny towar, marchew, pietruszkę, seler itp. No kurcze, wszystko przebrane, wychuchane, piękne itp. Mialem akcje że miałem zrobić selery po 3kg opakowania jednostkowe. Idę później do tego Kauflandu zobaczyć po ile te selery sprzedają i widzę syf na półkach. po prostu masakra. Gdzie te piękne towary, które my przywozimy na skup, się podziewają. Inna sprawa to wahania marketów. Czasami to kretyńskie wymysły. Ale jak był towar zagraniczny to i nagnite potrafiły przyjeżdżać i było ok.
Opublikowano (edytowane)

Nie powinieneś krytykować bo:

- Nie utrudniają budowy ferm drobiowych więc drogi aż trzeszczą od TIRów z paszarni zabierających zboża od rolników

- zachód kupuje żarcia na potęgę, brakuje ciężarówek które by podołały dostarczyć towar do niemiaszków i innych bogaczy na zachodzie.

Dzięki temu możesz zarobić furę forsy, wystarczy że uruchomisz własną paszarnię, albo kupisz własne tiry, albo utworzysz własną markę sprzedającą żywność za granicę, albo pobudujesz własną fermę drobiu, albo otworzysz własne przedsiębiorstwo budujące drogi.

Ale nie, wolisz krytykować. Tylko twoja krytyka przypomina jęki nieudacznika który zginie bez bezpośredniej pomocy państwa bo sam, jest tak leniwy że nawet nie kiwnie palcem aby sobie coś poprawić w życiu, tylko wymaga i wymaga za darmo i natychmiast.

Opublikowano
@Jarecki Toż poszukaj moich wcześniejszych postów, tam pisałem o pomysłach. Ja jestem prostym rolnikiem, który za swoją ciężką pracę i towar, który produkuje chce dostać godziwe pieniądze. Minister jest od tego ministrem, że ma dbać o interesy obywateli. Z jakiej opcji politycznej by nie był. Na chuj poszedł na ministra jak nie wie albo nie chce albo dostaje w łapę żeby przymykać oczy na patologię. Jak tacy dobrzy to czemu nie wprowadzili dwukadencyjności w parlamencie? Bo tak jak tu kolega napisał są przyspawani do stołków i zrobili zawód polityk.
Opublikowano
7 minut temu, Szczepanitoo napisał:

. Mialem akcje że miałem zrobić selery po 3kg opakowania jednostkowe. Idę później do tego Kauflandu zobaczyć po ile te selery sprzedają i widzę syf na półkach. po prostu masakra. Gdzie te piękne towary, które my przywozimy na skup, się podziewają.

Jak to gdzie te? Udajesz czy na siłę nie chcesz tego wiedzieć?

Towar który wyprodukowałeś, jeśli był ekstra jakości kupiła od tego pośrednika jedna z takich firm: http://marmaxltd.com/pl/

i za grube pieniądze wywiozła go daleko za zachodnią granicę. Dziwi mnie dlaczego jeszcze nie zacząłeś sam sprzedawać towaru prosto za granicę za grube pieniądze. Skoro firmy robią cię bez mydła, to zamiast strajkować weź sprawy w swoje ręce i sam szukaj zagranicznych odbiorców.

Opublikowano
7 minut temu, damianzbr napisał:

Nie powinieneś krytykować bo:

- Nie utrudniają budowy ferm drobiowych więc drogi aż trzeszczą od TIRów z paszarni zabierających zboża od rolników

- zachód kupuje żarcia na potęgę, brakuje ciężarówek które by podołały dostarczyć towar do niemiaszków i innych bogaczy na zachodzie.

Dzięki temu możesz zarobić furę forsy, wystarczy że uruchomisz własną paszarnię, albo kupisz własne tiry, albo utworzysz własną markę sprzedającą żywność za granicę, albo pobudujesz własną fermę drobiu, albo otworzysz własne przedsiębiorstwo budujące drogi.

Ale nie, wolisz krytykować. Tylko twoja krytyka przypomina jęki nieudacznika który zginie bez bezpośredniej pomocy państwa bo sam, jest tak leniwy że nawet nie kiwnie palcem aby sobie coś poprawić w życiu, tylko wymaga i wymaga za darmo i natychmiast.

Nie pie***l smutów że transport nie wyrabia. 

Mam szwagra który pracuje w jednej z takich firm i mówi że nie jest za wesoło.