Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam 

Kupiłem wczoraj ładowarkę teleskopowa New Holland LM 430 rok 2001 

Sprzedający mówi że olej powinien być zmieniony, Ale on wie tylko ze tam jest jeszcze czerwony olej( ładowarka z Francji sprowadzona) A nie wie jaki dokładnie tam olej jest :/

Jest to olej do skrzyni i hydrauliki (hydrauliczno-przekladniowy)

1. Wie ktoś jaki olej mogę tam dolać ? Gość mówił że olej fusche mogę dolać Ale chce się poradzić jeszcze

2. Może lepiej wylać i zalać nowym ? Tylko jakim :)

IMG_20181118_142653.jpg

IMG_20181118_145004.jpg

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez damianzb9613
      Witam, co może być przyczyną mokrego kolektora wydechowego i całego tłumika aż do samej góry (podstawiłem puszkę pod tłumik to nakapało oleju z paliwem czy coś takiego )zostały wymienione pierścienie tłokowe , uszczelki pod głowicą i pompa paliwa i wtryski były sprawdzone.
    • Przez Padykilos
      Witam, zwaracam się do was z prośbą o wytłumaczenie różnic pomiędzy tymi modelami. Na pierwszy rzut oka wyglądają tak samo, a z tego co pamiętam to seria T5 zaczynała się od 99KM. Proszę o pomoc pozdrawiam . 
    • Przez Bartek2997
      Witam
      Jakis czas temu wymieniłem olej W skrzyni biegów w swoim 3060 wraz z filtrtem i po wymianie zaczął sie problem,mianowicie jak traktor się nagrzeje czyli mniej więcej po 15 minutach, pojawia się wycie/hałas z okolic pokrywy pompy oleju. Filtr oleju to jakiś zamiennik od samochodu ciężarowego i jest 2x większy niż orginał,ale wcześniej był założony taki sam i było ok. Wcześniej był zalany olejem Agrol ale poczytałem trochę i kupiłem Shell Spirax S4 TXM. Podnośnik i cała hydraulika działa normalnie.
      Czy ktośmiał podobny problem?
      Od czego można by zacząć sprawdzac?
    • Przez kotek85
      Witam 
      Potrzebuję waszej rady który z kombajnów wybrać rowazam New Holland 8030 8040 lub Dominatora 66. Kombajn pracował by na 40-50 ha.
      Z góry za wszystkie sugestie dziękuję
  • Dodaj nową pozycję...
v