Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pęknięty blok,zobaczcie na zdjęciu. Narazie jestem na etapie szukania,przeglądania internetu co do kupna już chyba całego silnika. Za wiele tego w necie nie ma,albo kasują jak za złoto :D nie wiem, szkoda tego silnika..

IMG_20181126_175449.jpg

IMG_20181126_175441.jpg

Opublikowano

Pewnie tak , w moim przypadku to było po rozmrożeniu popękały pierścienie i pękł blok , pierścienie wymieniłem a blok został popękany i na szczęście nie przepuszczał 

Niestety kolega wojtas nie miał tyle szczęścia

Opublikowano

Koło mnie facet ma bialorusa po koparce w wersji prawdopodobnie sądzę po tym uchwycie na łapę rolniczej. Czy silniki te jumzy mają identyczne ? Po budowie wszystko na to wskazuje że tak,lecz pytam bardziej długości,jakieś łączenie. Żeby się nie zdziwić. 

JUMZ a silnik od MTZ 82 jak ktoś już pisał jest całkiem inny niestety,nie pasuje. 

IMG_20181128_124737.jpg

IMG_20181128_124727.jpg

IMG_20181128_124731.jpg

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez salas89
      witam dzisiaj podczas orki zakleszczyla mi sie skrzynia biegów, i teraz nie moge przelaczyc z biegów polowych na szosowe  . A teraz pytanie do was jak ta skrzynie odkleszczyc , sa jakies sposoby aby to zrobic bez zagladania do skrzyni ?
    • Przez zwc18
      Witam 
      Mam do was pytanie a mianowicie czy posiada ktoś zużyte wałki skrzyni biegów głównie chodzi mi o ten z atakiem oraz ten gruby o średnicy 68mm 
      Proszę o info gdyż zabieram się za przedni napęd na moście stara 660
    • Przez Bartek12321
      Po remoncie silnika i głowicy słychać głuche stuki na pierwszym cylindrze tłok nie uderza w zawory Czy ktoś już może coś takiego przerabiał wtryskiwacze po regeneracji pompa również
    • Przez Bartek12321
      Czy posiada ktos moze instrukcje napraw do Jumza w jezyku ? Jakie cisnienie musi byc ustawione na wtryskiwaczach?
    • Przez ursus-moc
      Witam mam pytanie czy to będzie prawdopodobnie uszczelka pod głowicą w ciągniku mf 255 bo ubywa płynu chłodzącego i z tłumnika leci olej lub płyn? (za niepotrzebne komentarze typu sprawdź se poszukaj dziękuję)
  • Dodaj nową pozycję...
v