Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czy ja wiem,czy więcej możliwości. Właściwie to "leki" które są OTC tylko uspakajają dolegliwości,a nie leczą. Marketing się to nazywa. Leki RP dopiero są w stanie całkowicie wyleczyć chorobę ;)

Opublikowano

I tu znów temat dyskusyjny, masz rację że powinny być łatwo dostępne takie leki. Natomiast nie ma NLPZpalnego tylko na gorączkę i tu znów zaczynają się schody bo chodzi o leczenie innych zapaleń tym samym lekiem,drogę podania, działania niepożądane,przeciwskazania do stosowania i karencje :)

To jest szeroki temat, niektóre substancje czynne  zbyt szybko podane wywołują wstrząs anafilaktyczny,nie mozna ich stos. przy zaburzeniach czynnościowych któregoś z narządów itd.itd.

Może kiedyś wymyśla tylko p-gorączkowe ;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kurak
      Witam
      W związku z dużym zamieszaniem odnośnie przepisów dotyczących zbiorników na paliwa III kategorii chciałbym poruszyć ten temat. Dostępne są na rynku zbiorniki 5000 l (jednopłaszczowe) za całkiem przyzwoite pieniądze i zanim dokonam inwestycji chciałbym zaczerpnąć trochę wiedzy. Przepisy dyktują nam obowiązek przechowywania paliwa w zbiornikach dwupłaszczowych:
      natomiast po drugiej stronie znalazłem taki zapis:  
      Tak więc nie wiem gdzie leży prawda. Jedni mówią, że dopóki nikt nie będzie wymagał ode mnie "dokumentacji zbiornika" (co jest mało prawdopodobne - kontrole itp.) nie wychylać się i korzystać z takiego zbiornika, z drugiej strony rozsądek mówi, żeby zrobić to dobrze i nie martwić się o problemy przy kontrolach. Jak wszyscy wiemy zaciskają nam sznur na szyi żeby wyrwać pieniądze na utrzymanie Wiejskiej i wypadałoby się jakoś ustrzec przed karami.
    • Przez evolution93
      Witam.
      Za rok kończy mi się plan 5 lat i czas zacząć myśleć na przyszłość. Czy są jakieś zboża ,warzywa lub inne rośliny które warto posiać /posadzić w gospodarstwie ekologicznym czy pozostaje wszystko wrzucić w łąki?obszar jaki mam do zagospodarowania to 11 ha.
    • Przez rudy112
      Jak transportujecie pasze z mieszalni pasz do zbiorników przy chlewni?
  • Dodaj nową pozycję...
v