Transport paszy w gospodarstwie
Przez
rudy112, w Budynki i wyposażenie dla trzody
-
Podobna zawartość
-
Przez tomasek
Szukam w imieniu szefa pracownika do pracy na gospodarstwie o profilu hodowli trzody chlewnej "pastwiskowej" i ekologicznej uprawy zbóż.
Poszukuje człowieka głownie młodego 18-27 lat z prawo jazdy kat.b mile widziane T z umiejetnosciami jazdy ciagnikami rolniczymi i obsługa ładowacza czołowego jak rowniez mile widziana obsługa kombajnu zbozowego, człowieka który jest chudy i w miare zwinny bez nałogów i nie bojacego sie równiez cieżkiej pracy fizycznej ( scielenie, koszenia kosa spalinowa, itp) mile widziane doswiadczenie przy insyminacji macior i kastrowaniu warchlaków oraz jakies doswiadczenie z tucznikami mile widziane:) jezyk niemiecki albo angielski w podstawowym stopniu wymagany i checi do pracy przedewszystkim.Praca legalna na umowe o prace i z pełnym ubezpieczeniem w AOK, wynagrodzenie na poczatku 1200E netto za 200godzin w miesiacu czyli 8,5Ebrutto/H co do nadgodzin wypłacane sa w kwocie brutto do reki, nocleg i ciepły posiłek gratis, praca praktycznie od zaraz
-
Przez TadzikC360
Witam czy ktoś z forumowiczów utrzymuje trzodę chlewną na paszach Neorol i czy mógł by podać skład paszy dla loch luźnych, prosnych i karmiących. Z góry dziękuję :) ;)
Lub na innych paszach typu; Biofeed, Blattin, Sano.
-
Przez Smitty
Jak mają się sprawy w przechowywaniu obornika od kilku, kilkunastu zwierząt ( np. 5 byków, kilka świnek i kur)? Potrzeba odizolować od podłoża czy mogę bez problemu doładować na pryźmie obok obory?
-
Przez MlodyRolikOn
Witam
Szukam pracy w gospodarstwie rolnym w województwie łódzkim. Od dzieciństwa interesuje sie gospodarstwem lubie taka praca, mam troche ziemi ale nie jest to az tak duzo zeby wyzyc z tego wiec szukam pracy która lubie. Nie nudzi mi sie to. Nie mam zadnych nałogów jestem ambitny, nigdy latwo sie nie poddaje, dbam o kazdy sprzet. Prosze o pisanie pod tematem lub w wiadomosci prywatnej
-
Przez Rafciom
Miałem duże zatrucie pokarmowe stada 5000 szt. kur niosek reprodukcyjnych, 300 szt. padło, nieśność spadła z 80% do 5%. W paszy wykryto bakterię beztlenową clostrydium perfirngens typ A produkujący toksyny alfa i bett2. Cargill twierdzi, że ta bakteria chorobotwórcza jest dopuszczalna i nie grozi drobiu, co innego twierdzi Zakład Higieny Weterynaryjnej, który zakazał mi karmienia kur taką paszą tak samo jak lekarze weterynarii, czy ktoś ma wiedzę lub doświadczenie w podobnej sprawie bo przygotowuję pozew sądowy. Natomiast kur nie mogłem wyleczyć jak jadły nadal tą paszę, dopiero po zmianie dostawcy paszy jak ręką odjął, ale po zatruciu i tak kury nie wróciły do nieśności i musiałem zlikwidować stado w szczycie nieśności.
-