Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojechałeś z ceną. Jak chcesz kupca znaleźć to cena raczej poniżej 100zl za m3. Ile tu masz tego - 4m3?

Mokra topola to zabójstwo dla pieca i komina.

A budulca po ile sprzedałeś?

Opublikowano

Za tą kasę to ja mam taką samą przyczepę twardego drzewa gdzie wartoś opałowa jest o wiele większą niż topoli która na opał słabo się nadaje. 

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Za tą kasę to ja mam taką samą przyczepę twardego drzewa gdzie wartoś opałowa jest o wiele większą niż topoli która na opał słabo się nadaje. 

Dokładnie, u nas w nadleśnictwie twardy opał po niecałe 100zł za mp.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mlodyrolnik1
      Witam
      Nie mogłem znaleźć takiego tematu, więc zakładam nowy.
      Czy macie może jakieś doświadczenie w impregnowaniu drewna? Chodzi mi konkretnie o drewniane drzwi do stodoły i wykończenia dwóch ścian na poziomie piętra (cały parter z cegły). Na wiosnę będę wymieniał te ściany i robił nowe drzwi i chcę żeby to trochę wytrzymało. Chodzi mi o zabezpieczenie tego przed deszczem, ogniem, grzybami i szkodnikami. Najlepiej w 1 preparacie. Czy znacie taki środek? Możecie coś polecić? Bardzo proszę o odpowiedzi.
    • Przez ilebe
      Witam,
      Poszukuję firmy/ osoby/ znanego tartaku do budowy stodoły- takiej z prawdziwego zdarzenia- min. 300m2 z drewna.
      Najprawdopodobniej, najłatwiej, najtaniej jest przenieść już stojącą- na takim klimacie budynku też mi zależy.

Czy macie jakieś namiary lub doświadczenia z takimi zabiegami?
      Kogoś znajomego kto chciałaby sprzedać, lub zając się tego typu demontażem i montażem czyli:

- opracowanie projektu przeniesienia
      - demontaż stojącej stodoły
      - numeracja, impregnat etc. desek
      - przewóz (docelowo Mazowiecki- okolica Mińska)
      - montaż konstrukcji + ewentualna poprawka sparciałych desek- rozciągnięcie konstrukcji o 1-2m

Będę wdzięczna za informacje.
      Szukam czegoś w stylu z załącznika

• Dodaj nową pozycję...
v