Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czasami pojawia się problem z polbiegami. Wczoraj jak zaczynałem pracować ciągnikiem polbiegi działały a później przestały. Sprawdzałem opór na cewkach i wtyczki i wszystko wydaje się w porządku a polbiegi nie mogłem zmienić. Po odpaleniu na wyświetlaczu przeskakują od 4 do 1 i tak zostaje i nie mogłem zmienić. Dziś rano wsiadłem do traktora i wszystko działa. Czasem się tak dzieje a czasem od początku nie ma a później znów są. Gdzie szukać problemu? Dlaczego się tak zacinają?
Opublikowano
Witam. Rozwiązałes ten problem bo mam podobnie, tylko u mnie jeszcze na wyświetlaczu 4 polbieg tak słabiutko się świeci ale też nie zawsze. U mnie problem jest tylko z przelaczaniem polbiegow do góry czyli po odpaleniu z 4 polbiegu mogę zrzucić na każdy niższy a na wyższy nie mogę wrócić.
Opublikowano

Witam mam prośbę o poradę w sprawie mojego renault ares 556, mam problem z półbiegami po rozgrzaniu ginie polbiegi 2 i 4 a wygląda to tak że po przełączeniu półbiegu z 1 na 2 nie ma reakcji dopiero z 2 na 3 jest gwałtowna zmiana prędkości i później z 3 na 4 też nie ma reakcji

Opublikowano
W dniu 9.01.2019 o 10:22, pawel12121 napisał(a):

Jestem z lubelskiego. Koszt naprawy takiego sterownika to ok. 400 zł Nowy kosztuje 3800. 

Możesz podesłać jakieś namiary na gościa od tych sterowników? Też Jestem z lubelskiego i w 710 mam problem z półbiegami. Sam sobię je zmienia, wrzucę drugi półbieg, to przełączy, potem zrzuci potem znowu przełączy i tak kilka razy, z 3 na 4 to samo jest