Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

dziś w agrobizesie było ze pomoc 1tys do ha dostaną ci co maja straty powyżej 70% A ci od 30 %do 70% narazie nie wiedza bo czekaja na resztę wniosków .Jestem ciekaw co to będzie u mnie strat 60 %jest ,powinno być więcej ale ja kłócić się nie będę wgl nie chodzili po polach i łąkach .

Opublikowano

Mi na ogół polityka pis w miarę odpowiada z tym socjalem bo to napędza gospodarkę, ale z ASF polecieli sobie w kulki po całości, są w kieszeni u kogoś dla kogo polska trzoda była konkurencją. Na 100% jestem pewien że to ktoś podrzucił i teraz jeszcze rozdmuchuje a pis na to pozwala. Z tym zamarźniętym dzikiem na drzewie to była prawda?

Opublikowano

Robson11 napisał:

A u mnie mimo złożenia wniosku nikt się do tej pory się nie pojawił . Zboże dawno sprzątnięte ciekawe jak to oszacują.

Mają obowiązek się pojawić takie rozporządzenie wydał minister rolnictwa

Mamy nowego ministra niedługo wybory może na jakiś kredyt preferencyjny będzie szansa chociaż jak to się mówi że z pustego to nawet salomon nie naleje ale pewne jest ze pani Merkel będzie musiała żucic z deminimis
Gość marekfarmer
Opublikowano

Ci którzy  nie  mają  30%  strat  w gospodarstwie  dostaną  pomoc  z     De  minimis  :)     Także  hodowcy  nie  zostaną  na lodzie  :)  

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, HANK napisał:

jakim dzikiem? opowiedz, zapowiada się ciekawie :P

Wpisz w google zamarznięty dzik na drzewie to się dowiesz. 

Ponoć prawda, w komentarzach piszą że ludzie nie jednego już takiego zamarzniętego zakopali dla świętego spokoju

Edytowane przez krzysieek
Opublikowano
Mam pola od 4b, do 6z. U mnie suszy nie stwierdzono :) Teoretycznie zboza powinny stac, a ja mialem juz sciete ( pomijam fakt, ze sciernisko oraz ilosc slomy na polu tez cos mowi o plonie, ale mniejsza z tym) Na tuzach, Panie sugerowaly sie tym, ze u mnie szczaw nie rosnie, to wilgoc jest, a u sasiada przez miedze rosnie na lace szczaw az czerwono, to stwierdzily, ze tu bedzie, bo pewnie inna klasa ziemii. :) Takze pozdrawiam :)
Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Ci którzy  nie  mają  30%  strat  w gospodarstwie  dostaną  pomoc  z     De  minimis  :)     Także  hodowcy  nie  zostaną  na lodzie  :)  

A jaka to pomoc de minimis?  Nie z de minimis, tylko pomoc, którą dostaną zostanie zaliczona do limitu pomocy de minimis. Widzisz chociaż różnicę?

Opublikowano

złozyłem 3 tyg temu wniosek i zero odzewu, komisji nie było, nie podali nawet orientacyjnego terminu w którym będą, zboze zebrane bo pogoda była, nikt nie będzie czekał, dla mnie to pic na wodę o tyle, nie bedzie pomocy, rozmawiałem z sołtysem to wcale nie składał, bo powiedzieli mu w gminie widać przez znajomośc albo przez życzliwość ze nie ma na co liczyć. Także ode mnie tyle w temacie, najgorzej wk***ia, że każą składać, że tak trąbią o tym, a to puste słowa, tylko miastowi się nakręcają że chłop za nic dostanie, tyle że nie dostanie.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Ta pomoc, powinna pójść z de mimimis, i tyle w tym temacie... a że ktoś wykorzystał to już inna bajka... najbardziej sprawiedliwie, a nie z budżetu...

Edytowane przez mszk8
Opublikowano
52 minuty temu, Uziu92 napisał:

złozyłem 3 tyg temu wniosek i zero odzewu, komisji nie było, nie podali nawet orientacyjnego terminu w którym będą, zboze zebrane bo pogoda była, nikt nie będzie czekał, dla mnie to pic na wodę o tyle, nie bedzie pomocy, rozmawiałem z sołtysem to wcale nie składał, bo powiedzieli mu w gminie widać przez znajomośc albo przez życzliwość ze nie ma na co liczyć. Także ode mnie tyle w temacie, najgorzej wk***ia, że każą składać, że tak trąbią o tym, a to puste słowa, tylko miastowi się nakręcają że chłop za nic dostanie, tyle że nie dostanie.

ktora gm?

Gość marekfarmer
Opublikowano
14 godzin temu, ursusowski289 napisał:

my mamy uznane 70% na co mogę liczyć?

możesz  liczyć  przede wszystkim na siebie.  A  Pomoc  przy 70%  to 1 tyś  do każdego ha na którym było 70%    jeśli masz 30%  strat   w gospodarstwie  to z pomocy rządowej  a jeśli mniej to z de minimis 

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Pany pomoc pomocą ale czemu żadnego zainteresowania zbożem nie ma?

Cóż po 11.3 t z ha ponakaszali i komu ja sprzedam?

Ten kto tyle napisał, musi bardzo lubieć  od tyłu.

Na mojej gminie ciekawostka - wszystkie pagórki wypalone i w większości zlikwidowane już plantacje z powodu niemożności zakwalifikowania zgłoszeń, gdyż ktoś z Puław zadecydował, że suszy to my nie doświadczamy, lecz raczej tylko te regiony które jeszcze na PiS nie głosowały.

Opublikowano
17 godzin temu, Paweł1996 napisał:

U mnie nawet nie byli, tylko jak się pytałem kiedy przyjadą to usłyszałem odp. My wiemy że słabo w tych stronach 😃😃
Także jaka komisjia taka pomoc

Takie władze sobie wybraliście do siebie pretensje

1 godzinę temu, kniaziu napisał:

Ten kto tyle napisał, musi bardzo lubieć  od tyłu.

Na mojej gminie ciekawostka - wszystkie pagórki wypalone i w większości zlikwidowane już plantacje z powodu niemożności zakwalifikowania zgłoszeń, gdyż ktoś z Puław zadecydował, że suszy to my nie doświadczamy, lecz raczej tylko te regiony które jeszcze na PiS nie głosowały.

Jasne

Opublikowano
U mnie to samo. Mimo, ze qq trzeba bylo wpisac, to nawet jak komisja byla, to kukurydza nie zalicza sie do roslin, ktore dotyczy susza. A czym rozni sie owies siany na wiosne, od kukurydzy? Bo nie rozumiem..
Opublikowano

A ja po komisji, niecałe 2%, tuz i kukurydza nie wchodzą w straty, z tego co mi mówili w gminie to 30% strat w zbożu to kwota około 1000zł. a w kukurydzy 7000zł.  ale jej nie uznają. Na gminę tylko ze 2 dostało ponad 30%, ciekawe co z tymi co wzięli wcześniej kredyt i teraz nie mają z czego spłacać bo znów susza.

Opublikowano

Jeżeli strata w uprawach wynosi około 60% posiadając bydło adekwatnie do posiadanego areału tak aby w normalnym roku być w miarę samowystarczalnym strata w gospodarstwie będzie chociaż te 30 % ? czy już hodowcy mogą zapomnieć ?

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
Dnia 2.08.2018 o 08:21, jacek1296 napisał:

A jaka to pomoc de minimis?  Nie z de minimis, tylko pomoc, którą dostaną zostanie zaliczona do limitu pomocy de minimis. Widzisz chociaż różnicę?

Przeczytaj  to co napisałeś   a potem sobie  odpowiedz  xD  xD  xD  

Nie  pomoc de minimis  ale  zostanie  zaliczona dolimitu  pomocy de minimis  xD  xD  xD  xD  xD  xD 

Edytowane przez marekfarmer