Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za***ista

1 godzinę temu, Szymi40 napisał:

Starał   się   ktoś  o umorzenie składki  w KRUS    z  związku z suszą ?   jak to wygląda  -  jakie dokumenty  trzeba złożyć.

byłem mam 32 % z gospodarstwa i Pani poinformowała mnie,że w przypadku gdy się ma od 30 do 40% to kierownik decyduje o umorzeniu

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, soltys48 napisał:

za***ista

byłem mam 32 % z gospodarstwa i Pani poinformowała mnie,że w przypadku gdy się ma od 30 do 40% to kierownik decyduje o umorzeniu

Kurła nawet ja bym.na to nie wpadł.

chyba szach

Żeby tylko jakiej zadymy z tego nie było😆

Edytowane przez bobienko
Opublikowano

Jak mawiała moja ciotka - "śmierć i sranie , Cię zawsze zastanie" ...🤣🤣

Opublikowano

A niech tam se żyją . Tylko niech mniej gadają , a więcej robią ...

Opublikowano

marekfarmer napisał:

Niech trwa   jak najdłużej  #Dobrazmiana

Kasa wpłynęła na konto   100%  kwoty  obiecanej    

Pierwszy  raz  w historii  tak  wcześnie wypłacona pomoc  klęskowa     

Brawa  dla  Ministra  Ardanowskiego  że   tak jak mówi  tak  jest  w rzeczywistości   :)  

#Dobrazmiana 

jesli to prawda, to mam pytanie. jakie miales straty w uprawach?

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Prawda    od 70-80% strat  

Wypłacone  100%   czyli 1 tyś  do ha #DobraZmiana  także  wszyscy  ci  co  pisali tutaj że  ARIMR  dostały jakieś wytyczne  żeby odrzucać   polisy  z kwietnia  że  nie dostane  100%   pisali  głupoty   

A susza  do Kredytu  Suszowego     to  Czerwiec   i polisy  z  maja  są  honorowane  na  0,5% 

A ty dostałeś  już  przelew  ??

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Wszystkie protokoły w mojej gminie i ościennych mają datę od 01.04 na jakiej podstawie ? nie wiem. Na początku kwietnia moje jare leżały jeszcze w workach i o suszy nie wiedziały a skoro nie były wysiane to nie mogłem ich ubezpieczyć - ale tej logiki nie pojmuje ARiMR. Na dziś w wlkp. agencja wydaje decyzje tylko nieubezpieczonym lub z ubezpieczeniami z przed 01.04 (info z 2 źródeł).

EDIT.

Te raporty wzajemnie się wykluczają

http://www.susza.iung.pulawy.pl/komentarz/02/   http://www.susza.iung.pulawy.pl/komentarz/01/

Edytowane przez EppS
Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszKlim napisał:

komisje mają wytyczne od rządu wyżej, pytałem kolegi który mój rejon szacował. nie mógł wpisać rzeczywistej daty suszy wystapienia w gminie.

To ciekawe bo u mnie nie mają wytycznych tylko rozum

Opublikowano

marekfarmer napisał: Prawda    od 70-80% strat   Wypłacone  100%   czyli 1 tyś  do ha #DobraZmiana  także  wszyscy  ci  co  pisali tutaj że  ARIMR  dostały jakieś wytyczne  żeby odrzucać   polisy  z kwietnia  że  nie dostane  100%   pisali  głupoty    A susza  do Kredytu  Suszowego     to  Czerwiec   i polisy  z  maja  są  honorowane  na  0,5%    A ty dostałeś  już  przelew  ??   nic nie dostalem, bo mialem 30% i 50% i 70%. czy przelew jest poprzedzony jakas decyzja?

Gość marekfarmer
Opublikowano

Na razie  decyzja  nie doszła  tylko  kasa  na konto  wpadła  

54 minuty temu, MariuszKlim napisał:

to dlaczego, wytłumacz u większości gmin jest susza od 1 kwietnia? jesli tej suszy nie było w tym miesiącu. 

pewnie przypadkowo wszystkie komisje razem to wpisali?

A to dlaczego nie ma tak w całej  Polsce   tylko w niektórych  gminach  ????  

Gdyby to był wytyczne  z Rządu  to by  wszyscy  tak  wpisywali   Opowiadasz BZDURY

Przy  Kredycie  suszowym  tak samo wytyczne  z MRIRW  są  na czerwiec  nie okres  od kwietnia 

A że  macie  anlfabetów  w gminach  to  już  rząd  na to nic nie poradzi   sami sobie  ich  wybraliście  

Opublikowano

Do marekfarmer. Jeżeli to dobra zmiana według Ciebie to dlaczego przez 9 dni roboczych wydali tylko 3,8 tyś decyzji, a wątpliwe czy połowie W yplacili ? Mój wniosek leży od tygodnia i na koncie pustki. A miało być tak szybko, czyż nie tak mówił minister ?