Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecierz nabór wniosków ma ruszyć w połowie września, 2 tyg wcześniej ma być podana stawka, ale to sie wszystko przeciągnie bo gminy zawalają sprawy z protokołami i dostarczeniem do wojewody do podpisu, jak wszystkie dostarcza wtedy ma być podliczanie ile ha ucierpiało, ile ha ubezpieczonych, to wszystko trzeba rozliczyć, jest koniec sierpnia, powinne być już znane stawki, a co w mojej gminie protokoły jeszcze nie były u wojewody, więc to wszystko się przeciąga. Minister apelował 2 tyg temu żeby 2 tyg temu zakończyć protokoły i co wladze lokalne maja w tyłku apel. Także spokojniej, kasa zawsze potrzebna czy we wrześniu czy w listopadzie.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, soltys48 napisał:

Rafał a czego się spodziewałeś?

Spodziewałem się ,że parę groszy dadzą .Kupiłem już za 20 tysi zboża .

We wniosku miałem po 75% i 80 % strat wczoraj mi wyszło 12 % po dodaniu zwierząt .

Ten je,,ny minister mówił ,że nie będą liczone zwierzęta .To proste Pis zrobił sobie z nas wszystkich jaja .

Podziękujemy całą rodziną  przy urnach  kolesiom od korytka .

Edytowane przez RafaKdziela
Uzupełnienie danych
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Przed wyborami wszyscy nas kochają i pomagają , a rolnictwo to najważniejsza gałąź gospodarki . Grunt to nie dać się ogłupić i patrzeć co właściwie mogą zrobić , bo obiecać to i ja mogę dużo .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
od czasow leppera nie pamietam zeby ktos zrobil cos ok na wsi. spiacy ciagle cos ulepszal, ale nie wychodzilo. ten obiecuje, ale poki co nic z tego nie wynika, choc w wywiadach jest stanowczy. poprzednicy z po nie lepsi. sld to juz calkiem szkoda gadac. qkiz winiarz moze by cos w rolnictwie ruszyl bo sam zna ciezka prace. wyglada na to, ze JA bylbym najlepszym ministrem rolnictwa. przynajmniej dla mnie :)
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A bo to wszystko przez to że TV nie słuchata . Susza - dają , ASF - dają , nowe traktory - dają , za pole - dają , za paliwo - dają , za dzieci - dają ... itp , itd ... W d*pach się Wam poprzewracało , a robić nima komu ... Trza telewizor więcy oglądać i nie narzekać .

Opublikowano (edytowane)

Eee tam . We wszystkich chłopom dają . Jedynie babom mniej ... Jak ktoś mi nie wierzy , to niech miastowych spyta .

Opublikowano
24 minuty temu, Bananek napisał:

od czasow leppera nie pamietam zeby ktos zrobil cos ok na wsi. spiacy ciagle cos ulepszal, ale nie wychodzilo. ten obiecuje, ale poki co nic z tego nie wynika, choc w wywiadach jest stanowczy. poprzednicy z po nie lepsi. sld to juz calkiem szkoda gadac. qkiz winiarz moze by cos w rolnictwie ruszyl bo sam zna ciezka prace. wyglada na to, ze JA bylbym najlepszym ministrem rolnictwa. przynajmniej dla mnie :)

brawo Ty:D

Opublikowano
55 minut temu, zetorki12 napisał:

Eee tam . We wszystkich chłopom dają . Jedynie babom mniej ... Jak ktoś mi nie wierzy , to niech miastowych spyta .

Masz racje z tymi miastowymi tylko posluchaj ich jak mowia jakie my mamy luksusy na wiosce paliwo zwiekszyli do krow dadza tez paliwa za susze po tysiac zlote do hektara dadza. Pier....  w tej telewizji a oni w to wierza i za dzierzawe chca nie wiadomo ile od hektara bo dla was na wsi tak rzad pomaga.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie to już telewizor tylko stoi i kurzy się bo słychać się nie da tych głupot wszelakiej maści

Mojej gminie też chytrusy siedzą. 3 lata nic nie robili, spłacali kredy, teraz znów nabrali i przed wyborami inwestycja za inwestycją. Propaganda w necie, gdzie się da .Ludziska wniebowzięte. Tak samo i w rządzie

Edytowane przez krzysieek
  • Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, zetorki12 napisał:

A bo to wszystko przez to że TV nie słuchata . Susza - dają , ASF - dają , nowe traktory - dają , za pole - dają , za paliwo - dają , za dzieci - dają ... itp , itd ... W d*pach się Wam poprzewracało , a robić nima komu ... Trza telewizor więcy oglądać i nie narzekać .

U mnie straty w kukurydzy po suszy 50 % po gradobiciu 60 łącznie 110 % jak za komuny 🤔

Opublikowano

słyszeliśta chłopy to nie wina suszy że wam nie urosło ,to wasza wina bo posadzilśta rośliny nie przystosowane do suszy (np kaktusy)

tylko np ziemniaki i dlatego gminy taki mały procent strat wyliczają (chyba za karę) tak oto obwieścili w Agroszajsie przed chwilą:D🤩

gmi

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, RafaKdziela napisał:

Ja dziś dzwoniłem do działacza pisu znajomego i sukces .Wrócili mi stare % strat .Można 🙂

Fake? 

Jak nie to tylko współczuć,  pozostałym,  którzy nie mają znajomych w pis. Choć dla marka pewnie będzie to argument za tym,  że PiS dba o zwykłych obywateli i pochyla się nad ich sprawami

• Like 1
Opublikowano

To wychodzi na to że mój sąsiad pijak uprawiający tylko perz na polu wyjdzie na tym najlepiej. Dopłaty, 500 + za kilkoro dzieci... Od dawna chodzi i się śmieje że po co ja pracuję. Czyżby miał rację?