Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No marecek wybacz jeśli uraziłem . Nikt z najbliższego otoczenia nie narzeka . Na ogół na imprezkach czekają na mnie . Z nikim się nie gniewam i nikt mnie kamieniami nie obrzuca .

Dla mnie robienie szopki z modlitwy i religii jest żałosne . Do póki nie zrozumiesz że niektórzy inaczej myślą i mają inne zdanie , to nie pojmiesz że można żartować nawet z partii na którą się głosowało .

Opublikowano
13 godzin temu, marekfarmer napisał:

A może  by  tak  kazać dopłacać  tym  co  podatków nie płacą  za  usługi  :27_sunglasses:?????

koniecznie,

Najlepszym rozwiązaniem byłoby  całkowite zlikwidowanie KRUS i wprowadzenie podatku dochodowego

Gość marekfarmer
Opublikowano
10 godzin temu, zetorki12 napisał:

No marecek wybacz jeśli uraziłem . Nikt z najbliższego otoczenia nie narzeka . Na ogół na imprezkach czekają na mnie . Z nikim się nie gniewam i nikt mnie kamieniami nie obrzuca .

Dla mnie robienie szopki z modlitwy i religii jest żałosne . Do póki nie zrozumiesz że niektórzy inaczej myślą i mają inne zdanie , to nie pojmiesz że można żartować nawet z partii na którą się głosowało .

Tak robienie szopki z modlitwy i religii  jest  żałosne   zgadzam się w 100% 

Ja rozumiem że  każdy  inaczej myśli  i ma swoje zdanie na różne  tematy i to  szanuje  ty najwyraźniej nie możesz tego  pojąć i uszanować  że ktoś może  mieć  inne zdanie  skoro używasz  takiego tonu dyskusji   ,,ale trafi się taki debil i będzie się odwdzięczał,,  ,,Normalnie świr,,  ,,Nie obiecuj jak twój PiS tylko zrób . Czekam czubie !,, 

Opublikowano

Chłopie skończ . Kogo ty obchodzisz ? Już nawet śmieszny przestajesz być .

Gość marekfarmer
Opublikowano
,,Prawda w oczy kole,, jak to mawiają 😎
Opublikowano (edytowane)

TAA , jasne . Tak se tłumacz . Tylko że u ciebie to zawsze "półprawda" . Pisz o suszy , a nie o sobie .

U mnie trochę w nocy popadało , ale o wiele więcej deszczu trzeba .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

nie ma terminu na składanie wniosków, więc machina gdzieniegdzie ruszyła dopiero jak obiecano pomoc. Także trzeba się uzbroić w cierpliwość, gdyż obszarnikom dopiero teraz zaczęło się opłacać wysoko szacować, stąd trzeba liczyć się z dalszymi obniżkami wysokości wsparcia 

Opublikowano (edytowane)

Dwa protokoły sąsiadujących gospodarstw: pierwsze 0,2 szt dużej przypadającej na ha-62% strat,sąsiednie posiadające 1szt duża/ha 30% strat praktycznie taka sama struktura upraw i klasy bonitacji gleb ,wnioski były pisane na 60-70% strat ,także hodowcy mimo suszy mają się dobrze🤣

Edytowane przez ws71
Opublikowano

Sołtysie,    O.o   no ja Cię nie poznaję z Twoim słownictwem.     xD

Opublikowano (edytowane)

No myślę, w przeciwnym razie możesz od dzisiaj mi się nieeee kłaniać.    :P       :D

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Dziś szwagier podpisał protokół,wniosek na 60%,1,2sz dużej/ha ,protokół 18% ale jazda,rejon gdzie niedobór opadów wynosił -240,przecież ta cała nagłośniona rządowa akcja zaczyna przeradzać się w parodię,a w miastach już policzyli ile rolnicy dostaną[li] kasy za nic

• Like 2
Opublikowano
wczoraj bylem w gminie zapytac co i jak. to mowia czekac na ogloszenie naboru arimr. w arimr z kolei nic nie wiedza. niektorzy znajomi juz wozili wnioski to arimr odeslalo ich w diably. rzad naobiecal, a unia sie wypiela. :) teraz bedziemy tak odbijani jak pileczka.