Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Mam problem od jakiegoś czasu temperatura płynu w ciężkiej robocie wchodzi na czerwone normalnie 98, chłodnica wyczyszczona, kamień odpada bo płynem zalane, miał ktoś podobny problem?
Opublikowano

Miał ktoś taki przypadek z winy paska klinowego? Bo zawsze ktoś rzuci taki pomysł, ale nie spotkałem się jeszcze z tak luźnym paskiem.

Dobrze zawiązana rajstopa da radę schłodzić MTZ-a. Porównajcie sobie 1.9 tdi 1Z - ile w nim pasek styka się z kołem pasowym pompy wodnej i jakie zmiany obrotów tam są.

Opublikowano

Chodz filtr masz przedmuchiwany to i tak są w nim brudy i nigdy go nie wyczyścisz dokładnie wiec jak nie pomoże termostat to wymień filtr. A dużo masz już nakręcone mth w belarusie od nowości ???

Opublikowano
Wymieniłem Termostat, jak ręka odjal, temperatura przy lekkiej pracy 80 stopni , zobaczymy do ilu będzie dochodzić w ciezneuh robocie, filtr powietrza przy okazji też wymieniłem na nowy

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez grodzioman
      Panowie ratujcie. Potrzebuję opis bądź zdjęcie jak podłączyć przewody do stacyjki do Belarusa 920 2007r. Wypadła mi stacyjka podczas wymiany i rozłączyły się przewody.  Stacyjka nowego typu, nie moge się połapać który był gdzie. Sprawa dość pilna bo zostałem bez tura przy bydle. 😒
    • Przez potok
      Czy jest możliwe zamontowanie wysprzęglika i pompki od innego ciągnika aby praca sprzęgła była bardziej wygodna.

• Przez zeflik
      Witam Koledzy , może mi ktoś odpisze , wymieniłem filtry na nowe, olej, pompę w skrzyni oraz uszczelniacze w przystawce i na zimnym oleju i jak i na gorącym napęd ciągnie , sprawdzałem elektrozawór chodzi prawidłowo zamyka i otwiera. Podłączyłem zegar na wyjściu które idzie do przystawki pokazuje prawie 20 bar na zimnym a jak trochę pochodzi to już spada, na gorącym oleju zaś było 10 bar. Znajomy mechanik mówi mi ze skrzynia możne być zużyta bo jest smarowana centralnie i tam możne uciekać ciśnienie. Dodam jeszcze ze po przejechaniu ok 17 km skrzynia była gorąca jak silnik bez żadnego obciążenia. 
    • Przez LukmenTV
      witam. 
      co może być przyczyną stukania pompy (dźwięk przypominający c330)? pompie raz na kiedyś zdarza sie wpaść w takie stukanie ale pompuje dalej, po dłuższym czasie stukania zaczyna sie grzać i po chwili juz przestaje ciągnąć. trzeba odczekać kilka godzin az sie schłodzi i znów kilka dni chodzi normalnie póki nie wpadnie w to stukanie (zauważyłem ze przy częstym zmienianiu dźwignią pompy ssanie-luz w celu spuszczenia ciśnienia i wymieszania w szambie pompa częściej lubi zacząć stukać).
      dziękuję za poświęcony czas i odpowiedzi 
    • Przez AgroRolnikŚląskiTeam
      Witam , szukam mechanika od silnika d243 Pronar Mtz Belarus , ciągnik to Pronar 82 SA ale silniki mają jednakowe jak inne pochodne modele ... Jeśli ktoś miałby namiary na mechanika to bardzo byłbym wdzięczny . Województwo Śląskie .
  • Dodaj nową pozycję...
v