Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja do mtz bede montował wysprzęglik od zetora 7211 a pompę od jelcza z wspomaganiem podciśnieniowym (serwem)

W oryginale nogę pod brodę trzeba zadzierać , jaka to wygoda pracy

Opublikowano
Dnia 8.12.2018 o 07:03, potok napisał:

Czy jest możliwe zamontowanie wysprzęglika i pompki od innego ciągnika aby praca sprzęgła była bardziej wygodna.

Dnia 8.12.2018 o 19:57, robert983 napisał:

Ja do mtz bede montował wysprzęglik od zetora 7211 a pompę od jelcza z wspomaganiem podciśnieniowym (serwem)

W oryginale nogę pod brodę trzeba zadzierać , jaka to wygoda pracy

I jak Panowie? Robiliście jakieś  ciekawe usprawnienia sprzęgła? Jeśli tak, to proszę  o relację,  bo sam wlaśnie chciałbym usprawnić sprzęgło w 1025.

Dnia 9.12.2018 o 11:07, hoodoowca napisał:

Po założenia sprzęgła LUK chodzi jak w samochodzie.

Co to jest sprzęgło  LUK? Co masz na myśli?

Opublikowano

No ale rozumiem, że  to wszystko na starych  zasadach  załączania, tylko docisk innej firmy? I to uczyniło taką  rewolucję? Wydaje się  że wspomaganie dałoby lepszy  rezultat. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez koda92
      Witam
      W moim case Mxm 140 2004 r brakuje wtyczki do sprzęgła wiskotycznego. Jak go kupiliśmy już nie było. Wiszą tylko kable. I mam pytanie czy można kupić gdzieś taki kabel, wtyczkę ? Bo szukam na int i jest tylko sprzęgło, a nie ma nic o kablu. Może ktoś coś wie o dostępności takiej wtyczki, kabla. Bo wentylator chodzi na full cały czas. Zimno, gorąco, cały czas te same obroty. 
      Pozdrawiam 
    • Przez gregory81
      Witam wszystkich.
      Mam pytanie odnośnie EGR-u w Belarusach (tak zwana wersja 4) . Jak go się zaślepi to trzeba coś zmieniać w ustawieniach komputera? Może ktoś to już przerabiał.
    • Przez Darek1986
      witam. mam pytanie gdzie znajdę  czujnik pod pedał sprzęgła  do case są tam dwa ten jeden znalazłem ten większy a tego małego nie mogę  morze  mi ktoś pomorze .

• Przez Theprzemo205
      Witam i z góry dzieki za odpowiedz. A więc najprawdopodobnej pojawi się na gospodarstwie belarus 82. Chciałbym aby ten ciagnik ciągal prase belujaca tylko on ma jedno stopniowe sprzęgło więc jak prasować kości trawe itp. Może ktoś mi wytlumaczy ?
    • Przez JasiekAgriculture
      Witam mam problem z ciagnikem same Explorer 60 88r mam spory luz na pedale sprzęgła przez co rewers wchodzi ciezkawo z lekkim zgrzytem wie ktoś może jak podregulowac pedał lub co innego zrobić? 

• Dodaj nową pozycję...
v