-
Podobna zawartość
-
Przez wrodarek
Witam
Mam problem ze skrzynią w traktorze władimirec t-25. Otóż po wbiciu biegu szosowego sprzęgło nie odbija do końca, zatrzymuje sie w połowie, po przejechaniu ok 10,15 metrów bieg wyskakuje i słychać tylko zgrzyt. Po rozłożeniu skrzyni okazało sie ze na ruchoma zębatka na wałku głównym nie zazębia sie do końca w tej od przełożenia szosowego. Co może być tego przyczyną ?
-
Przez agi
Witam,
możecie coś wyjaśnić z punktu widzenia mechanika VS warsztat etc DLACZEGO tak proste nawet konstrukcje agregatów uprawowych (stosowane do ursusa c 330 czy 360) na zasadzie aby tylko podnieść siewnik typu poznaniak z 2 metrowy co waży ponad 300 kg, NIE są budowane na tej mega prostej konstrukcji podnoszenia wbudowanej w ciągnik..
https://www.youtube.com/watch?v=z2CXvr5e8KY
przecież zasada dźwigni jest uniwersalna i dlaczego nie wykoszystać tego podnoszenia na końcu tej dźwigni aby podnieść chociaż trochę ten siewnik od ziemi na kolejnym 3 stopniowym czaczepie
pewnie łącznik musiałby być podłączony na wysokości łącznika ciągnika..
Dlaczego ludzie wolą bardziej skomplikowane rzeczy do tego, w tym rodzaju..? https://i.ytimg.com/vi/gV6-JwnGDMo/hqdefault.jpg
oczywiście przy konstrukcji "uproszczonej" podniesienie agregatu to także podniesienie siewnika, ale tak wygląda ta praca..
coś takiego https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_ESjUGtDyo5WXcXP1aZUVS88qfqZncfYd.jpg
???
-
Przez binek85
Witam!Panowie pomóżcie ..wczoraj pryskalem maliny o co się okazało że walek wom mi staje..jadąc do przodu i mając lekko z górki traktor tak jakby wskakiwal na luz i po chwili jest spowrotem na biegu. .dzisiaj jechalem z przyczepa i dodajac gazu nie bylo reakcji przyspieszenia od razu tylko tak jakby z opoznieniem i szarpniecie..A jadąc znów z górki tak jakby właśnie nie było biegu wlozonego i nagle jest bieg i szarpniecie...takie duganie..co to może być?Władimirec z jedną wajcha..
-
Przez Frager188
Witam serdecznie szukam mechanika do mojego T25, najprawdopodobniej jest do naprawy zwolnica prawego koła, wogole nie ciągnie na to koło, słychać tylko głośny szum z tego koła.
-
Przez drewcio
Witam, zabieram się za budowę beczkowozu. Beczka oczywiście z hydroforni pojemności 4,5 tys l. Dylemat mam jaki zrobic wlew/wylew (z zaworem). Tzn taki tradycyjny na tylniej scianie na dole czy jak w starych malych beczkach np. pn-20 rura - kolano z gory.
Gdzies kiedys na tym forum obilo mi sie o oczy ze ta rura/kolano wychodzaca od gory na zewnatrz beczki w srodku siega dna. Pewnie ma to zwiazek z oproznianiem.
Jak w takim typie z napelnianiem? Idzie lzej czy ciezej niz w tradycyjnym rozwiazaniu?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Agregat przedsiewny ( bez hydropaka ) do ciągnika 125 km
Woj-tech 3m