Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciśnienie na pompie podnośnika tj ile idzie na główny tłok. Oraz ciśnienie na choćby wyjściach hydrauliki. Jeśli ciśnienia są ok to znaczy, że pompy sprawne a może być coś z zaworami itd. Mechanik będzie wiedział. Do tego ciągnika możesz poszukać kogoś od ursusów na licencji mf i pochodnych. To podobne konstrukcje więc ktoś kto się na tym zna bez problemu się połapie.

Opublikowano
Dzięki śliczne bardzo duzo mi pomogliscie. Przestraszylem sie ze straszny kibel i ze trzeba bedzie go sprzedac. A kolego jak juz jestes w temacie powiedz mi jaki osprzet do niego ziemie slabe 4-5 klasa agregat uprawowo siewny mam chodzi o plugi jakis agregat scierniskowy itp.
Opublikowano

Ja swoim 4255 orałem agro maszem jedno belkowym 4x44 ziemie takie jak twoje. jedyne co mi przeszkadzało to mało biegów. Miałem skrzynię 12x12 bez pół begów i jak dobrze pamiętam na 3 było ciut za wolno na czwórce ciut za szybko i przyciężkawo.  Albo chodziło o 2 i 3 już nie pamiętam. Teraz w 4270 mam 24x24 i jest lepiej z tym samym pługiem. Agregat ścierniskowy to myślę, że 5 łap. Po prostu dobierz coś do mocy. Ja kupiłem sobie talerzowy agro maszu i mam do ścierniska i do siewu. Pług obrotowy to samo jakaś lżejszej konstrukcji czwórka lub cięższa trójka z większymi korpusami. Pamiętaj o tym, że ten ciągnik jest mniejszym modelem mf z tamtego czasu i jest delikatniejszy od 62xx. Więc z ciężarami na podnośniku nie ma co przesadzać. I trzeba jeździć ostrożnie.

Opublikowano

Nie wiem jak w seri 42xx ale. W 300 to mozna skumulowac wydatek pompy np na tura lub podnosnik (2 lub 3 pompy)

To sporo podnosi ten tur 2 tony.To pronar ma 1600kg max na turze.

Fakt MF lekki jest na dlugosci 2.5-3m podnosi na podnośniku 1600kg.

A na koncach lacznika belek ok 2t.Bo znajomy przenosil mi maszyne.

Opublikowano

Pisałem o sumowaniu wydatku pompy. W serii 300 tez możliwym. Ale ciśnienia z pompy zewnętrznej nie można przenieść na podnośnik. Jest tylko możliwe przenoszenie ciśnienia z pompy podnośnika na hydraulikę zewnętrzną. Fajna sprawa np przy pracy z turem gdy nie potrzeba podnośnika.

Opublikowano
Tylko ja tura mam pod podpietego.
Koledzy ja myslalem o plugach LEMKEN OPAL 90 ALBO 090 To ten sam model tylko nowszy i wtedy 4. Nawet w agroskladach sie pytalem to na taka ziemie lepsze delikatne. Bo 3 najsłynniejsze sa nawet drozsze. Oczywiscie kupie uzywki tylko jakies w dobrym stanie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez axel84
      Witam mam problem z podnośnikiem w Hurlimann H 5110. A mianowicie przy pracy z pługiem przy podnoszeniu zacina się lub samoczynnie podnosi do góry. Rozdzielacz był robiony chromowany pompa po regeneracji tłoczysko zrobione siłowniki wspomagające zrobione filtr hydrauliki wymieniony olej wymieniony jak w specyfikacji . Traktor jest z turem tur chodzi dobrze szybko podnosi tak samo kiper. Proszę o pomoc  bo nie wiem co tu jeszcze zrobić by ten podnośnik chodził jak należy . 
    • Przez Nowak5425
      Witam, będę zakładał klimatyzację do mojego MFa 4255 i mam kilka pytań do posiadaczy tego modelu ciągnika z założoną klimatyzacją. 1.W którym miejscu i w jaki sposób zamieszczona jest sprężarka ? 2.W jaki sposób i od czego dostaje ona napęd ? 3. W jaki sposób zamieszczony jest osuszacz (filtr)? 4.W jaki sposób jest umiejscowiony parownik ? 5.Czy musi być włączony nawiew, żeby działała klimatyzacja ? Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś odpowie na te pytania, mile widziane również zdjęcia. Może ktoś dokładał samemu klimatyzację coś doradzi podpowie. Zestaw klimatyzacji nie będzie oryginalny,a z firmy Inter-Instal.
    • Przez panmino
      Cześć, chciałbym sobie zafundować najprostszy możliwy EHR w Belarus 1025.2. Pomyślałem, żeby założyć siłownik elektryczny poruszający dźwignią podnośnika i przełączniki załączajace w kabinie i na błotniku. Czy to się da zrobić w tak prostej wersji? Jakie są wady takiego rozwiązania?
    • Przez ferdek3085
      witam, podczas orki podnosnik przestal podnosic. Na panelu podczas pracy zaczely migac kontrolki gora-dol podczas podnoszenia pluga i pali sie kontrolka stop. Z panelu w kabinie nie opuszcza ani nie podnosi, na blotnikach rowniez. Dzialaja jedynie te mechaniczne przyciski znajdujace sie kolo silownika z prawej strony, wciskajac je bez problemu podnosi i opuszcza.. co sie dzieje ?
    • Przez 3039023
      Witam 
      Posiadam od nie dawna Case 956 z 85r  i mam problem z podnosnikiem.
      Podnosi ramiona ale nie opuszcza , chyba że przez cały dzien.filtry hydrauliki nowe , olej nowy . Pokrętłem na blotniku kręciłem nic to nie daje chyba że zakręcę maksymalnie w lewo to wtedy nie podnosi wgl. Drożność przewodów sprawdzałem . 
      Ramiona podniesione do góry olej wypuściłem ze zbiornika i podnosnika, nic to nie dało nie opuścił ramion.

Może ktoś miał podobny problem 
      Prosze o pomoc, z góry dziękuję.
      Pozdrawiam 
      Ps.wrazie potrzeby wstawię zdjęcie.
  • Dodaj nową pozycję...
v