-
Podobna zawartość
-
Przez Rogal05
Koledzy pomóżcie w zlokalizowaniu czujnika ciśnienia oleju hydraulicznego w Renault Ares 626. Załącza się kontrolka podczas pracy. W niektórych przypadkach podczas zmiany biegów. Stan oleju OK, podnośnik normalnie pracuje, skrzynia przełącza itd. Chciałbym zacząć od wymiany czujnika ale porównując to co ja uważam za czujnik ciśnienia w skrzyni z tym co jest do kupienia jako czujnik pasujący do tego modelu to głupieje gdzie on jest.
-
Przez mastid
Witam, może ktoś mi podpowie gdzie znajduje się czujnik ciśnienia oleju hydraulicznego w traktorze Valtra n101 ?? Jak go najlepiej sprawdzić czy działa??
-
Przez Dawidfm3115
Witam.
Mam problem z czujnikiem ciśnienia w masey ferguson 3115. Gdy ciągnik jest odpalony to wszystko działa jak należy ale jak sie przelaczy z żółwia na zająca to czujnik cisnienia sie zapala a gdy zgasimy ciągnik i poczekam pół godziny to po odpaleniu wszytko działa jak należy ale jak znów przyłączymy żółwia na zająca to czujnik ciśnienia oleju sie zapali. Ciśnienie w skrzyni jest 17bar. Wszystko sie załącza prawidłowo przedni napęd działa pół biegi tez działają wom i blokada mostu ale przy zmienianiu z żółwia zająca ten czyjnik sie zapala i nie wiem co jest przyczyną takiej sytuacji
Proszę o szybkie odpowiedzi bo zaczynają sie prace polowe w polu a ciągnik dalej nie działa
Z góry dzięki😁😁
-
Przez uator
Panowie, przekopałem te działy i podobnego tematu nie znalazłem. Czy ktoś się z tym uporał? Nie mogę za Boga uszczelnić tej miski. Dorobiłem fest uszczelkę pod tą misę, jestem w trakcie rozbierania, zdjąłem tą uszczelkę, i nie widać nigdzie żeby pod nią była nieszczelność, a jednak jakimś cudem olej ucieka mi do skrzyni. Nie mam ochoty kolejny raz robić dochodzenia i za 2 tygodnie znowu rozbierać. Chciał bym aby mój ciapek brał olej ze skrzyni. Niby prosty temat, puścić od pompy rurkę w dół, ale dawać filtr na końcu? Gumową czy stalową? Tam nawet nie ma jej jak zamocować, boję się żeby z czasem nie przespacerowała się w stronę któregoś z trybów. Czy ktoś robił podobną modyfikacje?

Rekomendowane odpowiedzi
Kuhn Deltis Ustawienie sterownika opryskiwacza na pryskanie
Ładowacz czołowy.