Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, seat napisał:

Jak dodać umowę buraków cukrowych jak mam 4 strony, a można dodać tylko jedną?

skanujesz do pdf

Robi się jakieś jaja z wypełniających, nie dotrzymywane są godziny udostępniania aplikacji, dlaczego oni nie trzymają się tego co zaplanowali, a ja mam to zrobić w terminie? Podliczenie tego, gdy nie działała aplikacja, to jest kilka dni przesunięcia składania wniosku bez sankcji. Nie wierzę, że idzie aplikacja dobrze, ponieważ przy kilkunastu działkach spowalnia, i trzeba się bardzo często wylogowywać,  nie mówiąc  o tym, że zlicza źle powierzchnie. Przy rs to jest jakaś porażka, wiem, że się da robić, tylko do wersji papierowej takie wnioski się długo robi.

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, zbycho77 napisał:

Czytając wasze wpisy o waszych problemach z wnioskami postanowiłem się dziś z tym zmierzyć . Na samym początku problemy z założeniem konta , jadę do biura powiatowego arimr  . Pracownik coś tam klika podaje mi  hasło do logowania . Wracam do domu  i dalej to samo , piszę do pomocy też  wszystko stoi nic się nie ładuje , powrót do BP . Już inny pracownik  drukuje mi login i hasło  i proponuje sprawdzenie  w pokoju obok  specjalnie przygotowanym  z kilkoma stanowiskami komputerowymi do pomocy w wypełnianiu wniosków .  Logowanie bez żadnych problemów  ,pracownik mówi że  można spróbować wypełnić wniosek ja mówię że nie bardzo wiem co i jak , miałem korzystać z ODRu . Pracownik mówi że we wszystkim pomoże  , to wypełniam ku mojemu zdziwieniu 35 działek zrobione  może w niecałe 15 min Samo wypełnienie jest bardzo proste  , system wyłapuje wszystkie błędy  ..Potwierdzenie złożenia wydrukowane , i z bananem na twarzy  wracam do domu . Polecam każdemu udać się do BP i nie męczyć się samemu,  pozwala to  zaoszczędzić  sporo nerwów i kasy  bo wiadomo ODRy za darmo nie wypełniają  i w kolejkach trzeba się  wyczekać Chyba ludzie  o tym nie wiedzą bo w BP  prawie nie ma nikogo  była tylko jedna osoba  , a pracowników którzy pomagają  czterech .

Zbycho ( pewnie wniosek to tylko bezpośrednie dopłaty?), a masz wydrukowany wniosek?. pewnie nie bo w BP nie drukują. A sprawdzili Ci co w systemie jest zarejestrowane?. Pewnie nie bo szeregowy pracownik nie ma uprawnień.

Kolega po fachu z ODR po sprawdzeniu co widać w systemie już biega i poprawia bo system tego nie załapał, tamtego nie ma itp, więc z tym optymizmem to daj spokój.

Opublikowano

Tak był to wniosek tylko o dopłaty bezpośrednie .Rozmawiałem z sąsiadką to mówiła że podobny wniosek robili jej w ODR dwie godziny , a w agencji chodzą i się nudzą z powodu braku interesantów. Dodam jeszcze że było dwóch stałych pracowników BP i dwóch jakiś nowych którzy zaraz podchodzą i pomagają jak  pracownik nie wie co jak zrobić .Sam  byłem zdziwiony takim podejściem do sprawy . Kolego Suzuki18l pokaż mi gdzie napisałem że  to my jesteśmy wszystkiemu winni ? Opisałem tylko swoje spostrzeżenia  , nie wiem jak jest w innych oddziałach BP . Niech każdy robi jak mu pasuje nic nikomu nie narzucam .

Opublikowano
1 godzinę temu, mlodyhef napisał:

@grezak

Wniosek można wydrukować sobie z tej aplikacji nawet kilka dni po wysłaniu. Potwierdzenie bodajże też?

Tak w teori. A w praktyce to wydrukowałem potwierdzenie jak złożyłem miesiąc temu. I wniosek z foldera wysłane znikł potem sie pojawił i teraz znowu znikł. O przerwach technicznych nie wspomne w wekend kiedy mam czas kompa odpalić. Kuleje to jeszcze.

Opublikowano
49 minut temu, zbycho77 napisał:

Tak był to wniosek tylko o dopłaty bezpośrednie .Rozmawiałem z sąsiadką to mówiła że podobny wniosek robili jej w ODR dwie godziny , a w agencji chodzą i się nudzą z powodu braku interesantów. Dodam jeszcze że było dwóch stałych pracowników BP i dwóch jakiś nowych którzy zaraz podchodzą i pomagają jak  pracownik nie wie co jak zrobić .Sam  byłem zdziwiony takim podejściem do sprawy . Kolego Suzuki18l pokaż mi gdzie napisałem że  to my jesteśmy wszystkiemu winni ? Opisałem tylko swoje spostrzeżenia  , nie wiem jak jest w innych oddziałach BP . Niech każdy robi jak mu pasuje nic nikomu nie narzucam .

byłem 3 razy w BP.
1. raz - skontaktuj się z pomoc.arimir. ble ble ble. - kierownik oczy zrobił
2. raz - brak możliwośći odpalenia neta - siądzie pan na drugie stanowisko - to samo - gość to ja nie wiem u mnie net działa - najlepsze że na router szło się wbić bo mieli dlinka z wyłączonym wifi ;)
3. raz tak jak w pkt 1.

Pracownicy jak ich pytałem o pomoc - oni mają udostępnić sprzęt - nikogo do pomocy nie było, każdy trzymał się od tego jak najdalej.

Opublikowano
9 godzin temu, seat napisał:

To całą umowę trzeba skanować czy tylko pierwszą stronę?

Czy jak wybrałem wstępnie wypełniony wniosek i pozmieniałem uprawy na te co mam w tym roku i płatnosci o jakie sie ubiegam to wniosek jest dobrze wypełniony? Czy trzeba jeszcze cos zmieniać?

Opublikowano
2 godziny temu, mlodyhef napisał:

@grezak

Wniosek można wydrukować sobie z tej aplikacji nawet kilka dni po wysłaniu. Potwierdzenie bodajże też?

Wydrukuj sobie taki wniosek po wysłaniu PRS lub PRSK to zobaczysz co w nim jest a nie powinno być lub czego nie ma a co powinno być.

Opublikowano
11 godzin temu, seat napisał:

Kolego seat, kilka stron jednego dokumentu łączymy w jeden plik PDF  tak, że z tego wychodzi jedna strona pod druga.

37 minut temu, debski_lukas napisał:

podając TUZ do dopłat a przeorujac po pierwszym pokosie, siejąc znowu trawę to dalej będzie TUZ czy już lepiej złożyć teraz że jest to trawa na GO?

TUZ jest dostępem do dodatkowych płatności za zazielenienia.

Gość sylwanow810i
Opublikowano

Dzisiaj złozyłem wniosek zapłaciłem 40 zł i pier**le nie będe się z tym szarpał. 

Opublikowano

Witam.Może ktoś miał podobny problem mianowicie chcę zaznaczyć EFA ROŚLINY WIĄŻĄCE AZOT rysuje ręcznie i wyskakuje mi 

Błędne położenie elementu EFA

Element EFA znajduje się częściowo poza granicami gruntu ornego. Skoryguj automatycznie wrysowany element EFA do granic gruntu ornego lub edytuj go ręcznie.Co zrobić aby to weszło? 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ja dzisiaj wniosek wysłałem  poszło   elegancko     :1300_clap_tone1::1300_clap_tone1::1300_clap_tone1: dla Ministra  za bardzo dobrą  Aplikację 

Opublikowano

Dostęp do swojego wniosku miałem ostatnio 16marca, wczoraj odblokowany dopiero po interwencji telefonicznej w biurze prezes arimr w wawie. Kumata osoba po drugiej stronie słuchawki przekazała nr gospodarstwa do firmy obsługującej aplikację. Pomoc na helpdesku to kpina i spychologia.

Opublikowano
24 minuty temu, jacek1296 napisał:

...Pomoc na helpdesku to kpina i spychologia.

bo tam panie siedzą od robienia dobrej miny do złej gry, sama naczelniczka czy jak to zwał powiedziała że oni nie mają dostępu do aplikacji tak więc nie wiem czemu nazywa się to helpdesk.

Opublikowano
54 minuty temu, Ela1971 napisał:

Klikam skoryguj i nic nie przyjmuje :(

To kliknij edycja, później przesuń granice  ręcznie, a najlepiej  kliknij anuluj i wyrysuj element od nowa. Staraj się nie klikać za dużo razy bo zawsze gdzieś wyjedziesz po za obręb działki. Najlepiej kliknij  w każdy róg pola działki o ile jest ona w miarę regularna - po prostu nie  rysuj po parę centymetrów.

Opublikowano

Mam tryb uproszczony ze wzg na mała il hektarów we wniosku nie ma wygenerowanej jednej działki,jednak znaleźliśmy ją na mapie i pisało ile ha(2,37ha) i że brak uprawy no więc zaznaczyliśmy zapisaliśmy,działkę w tym wniosku widzę że dodano jednak pisze 0,00ha (w zwiazku z czym wyskoczył bląd ze ponizej 0,10 nie bedzie uwzględniona platnosc) 

Pytanie jakim cudem jest 0,00ha skoro na mapie bylo napisane ze 2,37ha a w sumie wygenerowanych gruntow ornych jest odnotowana ta wielkosc 

Nie wiem jak to zrobic,ktos moze tak mial?bo na forum się nie doczytaliśmy

Opublikowano (edytowane)

No i wysłane. Taka mała uwaga- działki od których, ktoś inny pobierał w tamtym roku dopłaty prawdopodobnie wyskoczą jako błąd (że niby ktoś inny wysłał już wniosek i zadeklarował na nich uprawy) i zmieniają kolor na pomarańczowy po próbie wysłania wniosku. U mnie takie coś zaistniało bo po raz pierwszy na niektórych działkach gospodaruję. Zignorowałem takie błędy i wysłałem, oczywiście upewniłem się u właścicieli tych działek, że nikt nie występuje w tym roku na tych działkach o dopłaty.

Edytowane przez WiesiekTraktorzysta
Opublikowano

A ja nie mogę edytować działek w EFA bo nie działa mi ta zakładka (wykreślić z EFA jednej z działek z peluszką). Na infolinii powiedziano, że to problem techniczny. Jak z tym u was?

Opublikowano

Witam. Mam taki błąd we wniosku: Rolnik ma aktywne zobowiązanie w ramach programu rolnośrodowiskowego lub rolnictwa ekologicznego a zaznaczone wnioskowanie w ramach działania rolno-środowiskowo-klimatycznego. Plan  rolno-środowiskowy-klimatyczny zawarty jest na lata 2017-2022 pakiet 2.1 i 5.1. nie mam pojęcia co zrobić.