Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

byłem w agencji, jak ktoś ma tak jak ja ze wycofał wniosek to gość kazał czekać do 15 kwietnia, podobno mają do tej pory poprawić i będzie można od nowa wszystko wysłać lub poprawić.

Moim zdaniem to chłopaki grają na czas. Zaraz po świętach w biurach powiatowych robią otwarte drzwi, ale czy można reanimować trupa?

Opublikowano
3 godziny temu, aro1975 napisał:

z tego co pamiętam to taka osoba powinna być młodym rolnikiem który przejmuje gospodarstwo lub zakłada nowe

i dlatego pytam jak to jest ;)
Gospodarstwa nie przejmuje, pytanie co się mieści w definicji założenia nowego gospodarstwa.

• Like 1
Opublikowano
Dnia 26.03.2018 o 15:06, machtomi napisał:

Ponawiam pytanie do kiedy międzyplon ścierniskowy w tym roku?

W tym roku na dwa sposoby:

a) stały termin wysiewu oraz stały termin utrzymania, tj.
 wysiew – w okresie od dnia 1 lipca do dnia 20 sierpnia;
 utrzymanie na polu - co najmniej do dnia 15 października.
b) indywidualne podejście, tj.
 wysiew – w okresie od dnia 1 lipca do dnia 20 sierpnia;
 utrzymanie przez (co najmniej) 8 tygodni od dnia wysiewu mieszanki. Dzień wysiewu należy wskazać w oświadczeniu złożonym do kierownika biura powiatowego Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, w terminie 7 dni od dnia wysiewu mieszanki.
W przypadku, gdy rolnik nie wskaże (w ciągu 7 dni od daty wysiewu, a najpóźniej do dnia 27 sierpnia roku złożenia wniosku) dnia wysiewu mieszanki w oświadczeniu złożonym do kierownika biura powiatowego Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, wówczas uznaje się, że rolnik wybrał wariant ze stałym terminem wysiewu i stałym terminem utrzymania.

Opublikowano

Próbowałem wypełnić wniosek 15 marca przez tą ich nieszczęsną aplikację. Rezultat był taki, że znikła mi w trakcie wypełniania wersja robocza, a po kliknięciu w wybierz i kontynuuj nie było już dalej żadnej reakcji systemu. Zgłosiłem problem. Odpisali, że wdrożyli poprawkę, która rozwiązała problem, ale nic się nie zmieniło, wersji roboczej wciąż brak a aplikacja zatrzymuje się po kliknięciu w kontynuuj i dalej nic się nie dzieje. Na moje kolejne zgłoszenie, że aplikacja wciąż nie działa, od blisko tygodnia nie raczyli odpowiedzieć.

Opublikowano

Czyszczenie ciasteczek nie pomoże. Już to robiłem. Przeinstalowałem nawet przeglądarkę. Próbowałem na operze, mozilli, google chrome i nic. Próbowałem na komputerze w ARiMR, u nich też nie działa. 

Opublikowano
3 minuty temu, rolnik379 napisał:

Czyszczenie ciasteczek nie pomoże. Już to robiłem. Przeinstalowałem nawet przeglądarkę. Próbowałem na operze, mozilli, google chrome i nic. Próbowałem na komputerze w ARiMR, u nich też nie działa. 

No to ładne cyrki. a ja już myślalem ze moze cos z moim komputerem. czyli nie skladamy w tym roku...:D

Opublikowano

Witam jak to jest z tym młodym rolnikiem,, ja dostałem tylko raz w pierwszym roku obowiązywania tej płatności,później mi nie przysługiwała bo gospodarstwo przejąłem w 2011r a teraz niby mogę składać, czy nie mogę? nie mam  40 lat 

Opublikowano

Tak myślałem, że ten ich system będzie leżał i na początku nie ma sensu próbować wypełniać wniosku o dopłaty. Do maja pewnie tego nie ogarną i będzie przedłużony termin. Prawie dwa lata robili system do naliczania dopłat to z tym nie było liczyć na cud żeby działał na starcie.

Opublikowano
3 minuty temu, daanny napisał:

Witam jak to jest z tym młodym rolnikiem,, ja dostałem tylko raz w pierwszym roku obowiązywania tej płatności,później mi nie przysługiwała bo gospodarstwo przejąłem w 2011r a teraz niby mogę składać, czy nie mogę? nie mam  40 lat 

mozesz skladac. ja tez wzialem pierwszy raz w 2015 roku,pozniej juz nie i teraz jeszcze 2 lata sie należy

Opublikowano
2 godziny temu, Michał1991 napisał:

No to ładne cyrki. a ja już myślalem ze moze cos z moim komputerem. czyli nie skladamy w tym roku...:D

składamy, składamy ale na razie robimy zgłoszenia do helpdesku arimir, potem drukujemy je sobie do PDFa oby nie wcięło dowodu na to że nie działa a w kwietniu trza będzie to zacząć wysyłać do redakcji rolniczych i nie tylko bo tylko 4 władza może pomóc ;)

Opublikowano

Ludzie!!! Ten ewniosek plus to kompletna porażka!!! ARiMR w ogóle go nie przetestowała!!! Co chwilę pojawiają się nowe błędy. Znam wiele osób które zalogowały się wypełniły wniosek i próbowały wysłać. Okazało się że wniosek nie został przesłany a rolnik nie może zalogować się ponownie do swojego wniosku. To dopiero początek a co będzie w maju??? We wnioskach przesłanych  brakuje działek rolnych które były wyrysowane. Jak tak dalej pójdzie to okaże się że kilkadziesiąt procent upraw zniknie  - i nie udowodnicie że były narysowane... nie macie na to żadnej podkładki. To musi paść!!!!  Pracownicy ARiMR nie znają się na tym systemie - nikt ich nie przeszkolił - tak twierdzą. Każą zgłaszać błędy poprzez stronę ARiMR ale nie ma żadnych odpowiedzi.  Na infolinii siedzą ludzie którzy się kompletnie na tym nie znają. każą czytać instrukcje i robić zgłoszenia... 

Panie Ministrze Jurgiel!!! Niech Pan się temu przyjrzy, bo za chwilę będzie za późno

Opublikowano
10 godzin temu, hoodoowca napisał:

Ursus 932 o ile pamiętam o ile  to bydło musi być na dzień 15 tego maja w gospodarstwie.

Będę w tygodniu w Bp to się dopytam jak to jest dokładnie z tym bydłem

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Będę w tygodniu w Bp to się dopytam jak to jest dokładnie z tym bydłem

Bydło/Krowy muszą być w gospodarstwie/siedzibie w dniu złożenia wniosku do BP., oraz mają byc przetrzymywane przez okres 30 dni od dnia złożenia wniosku.

Na 15 maja określa się wiek zwierzęcia i na podstawie wieku i płci kwalifikujemy zwierzęta do odpowiedniej płatności.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, hoodoowca napisał:

Ursus 932 o ile pamiętam o ile  to bydło musi być na dzień 15 tego maja w gospodarstwie.

To źle pamiętasz. Ja już tak miałem i muszą być miesiąc od złożenia wniosku. Ba u mnie w dniu złożenia wniosku jałoszka nie ma 2 lat a zgłaszam ją jako krowa bo tu akurat liczy się wiek jaki ma w dniu 15.05 i tyle w temacie.

Edytowane przez grey6
Opublikowano
12 minut temu, ansu napisał:

Witam

Mam pytanie: Będę likwidował sad Jak to wpisać we wniosku /jak w sierpniu przyjedzie kontrola , a tu sadu już niema.

Kiedy bedziesz likwidowal i co będzie zamiast sadu? jaka powierzchnia gospodarstwa, gł gr.ornego?

Opublikowano
10 godzin temu, Michał1991 napisał:

mozesz skladac. ja tez wzialem pierwszy raz w 2015 roku,pozniej juz nie i teraz jeszcze 2 lata sie należy

Niby dlaczego ci się należy ? Zmieniły się jakieś przepisy odnośnie płatności MR czy jak ?

Opublikowano
7 godzin temu, USA napisał:

Ludzie!!! Ten ewniosek plus to kompletna porażka!!! ARiMR w ogóle go nie przetestowała!!! Co chwilę pojawiają się nowe błędy. Znam wiele osób które zalogowały się wypełniły wniosek i próbowały wysłać. Okazało się że wniosek nie został przesłany a rolnik nie może zalogować się ponownie do swojego wniosku. To dopiero początek a co będzie w maju??? We wnioskach przesłanych  brakuje działek rolnych które były wyrysowane. Jak tak dalej pójdzie to okaże się że kilkadziesiąt procent upraw zniknie  - i nie udowodnicie że były narysowane... nie macie na to żadnej podkładki. To musi paść!!!!  Pracownicy ARiMR nie znają się na tym systemie - nikt ich nie przeszkolił - tak twierdzą. Każą zgłaszać błędy poprzez stronę ARiMR ale nie ma żadnych odpowiedzi.  Na infolinii siedzą ludzie którzy się kompletnie na tym nie znają. każą czytać instrukcje i robić zgłoszenia... 

Panie Ministrze Jurgiel!!! Niech Pan się temu przyjrzy, bo za chwilę będzie za późno

Tutaj Jurgiel tego nie przeczyta. Lepiej napisz maila do Ministerstwa Rolnictwa. Tylko nie licz, że ktoś się tym zajmie, dostaniesz taką samą odpowiedź jak na infolinii... Nie ma co panikować. Mamy czas do 15 maja, a jak się w tym terminie nie da wysłać przez internet to można złożyć wniosek papierowy...