Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A jak długo można czekać na samą tylko decyzję?

PS u mnie jeden kolega nie dostał nawet do tej pory za 2017 to ja nie wiem jak to będzie...

WWL

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano

Jak miałaś zmiany, kontrolę, błędy to wyślą. Sam przespałem chyba termin, bo do któregoś dnia października składa się wniosek o wydanie papierowej decyzji.

Opublikowano

Wypłaty ida najpierw od małych gospodarstw. Potwierdził to kierownik agencji.  Tu bez zmian, co roku to samo. Ci co mieli kontrolę to na koniec listopada mogą liczyć na wydanie decyzji. W tym roku od wydania decyzji w ciągu dwóch tygodni powinien być przelew. Jak znajdę chwilkę to jutro zrobię przedruk słów kierownika powiatowego.Więc bez zmian. Co roku ta sama procedura. Najpierw dzialkowicze, rolnicy potem. Wystarczy spojrzeć na statystyki choć nie do konca odzwierciedlają postęp wypłat. 

Opublikowano
14 minut temu, Cezar81 napisał:

Nie szwagier ma 70 i już dostał

To prawda. Paru średnich też dostanie w pierwszym terminie. Jutro zacytuję słowa kierownika.

" Zaliczki są wypłacane we wszystkich powiatach i wszystkich województwa.  Owszem pierwsze wypłaty to małe gospodarstwa,  codziennie są naliczane kolejne gospodarstwa i od momentu naliczenia w przeciągu 14 dni pieniążki znajdują się na Państwa kontach.  I nie jest to średnio po 3100 gdyż wypłacane są różne kwoty w zależności od wielkości gospodarstwa.  Proszę  sprawdzić w swoim BP ARiMR  czy zostaliście naliczeni i kiedy,  a wtedy cierpliwie poczekajcie i sprawdźcie konto.  Jeżeli była jakakolwiek kontrola to zaliczka będzie wypłacona na samym końcu czyli pod koniec listopada. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.  😉😉"

Opublikowano

rafkap napisał:

Wypłaty ida najpierw od małych gospodarstw. Potwierdził to kierownik agencji.  Tu bez zmian, co roku to samo. Ci co mieli kontrolę to na koniec listopada mogą liczyć na wydanie decyzji. W tym roku od wydania decyzji w ciągu dwóch tygodni powinien być przelew. Jak znajdę chwilkę to jutro zrobię przedruk słów kierownika powiatowego.Więc bez zmian. Co roku ta sama procedura. Najpierw dzialkowicze, rolnicy potem. Wystarczy spojrzeć na statystyki choć nie do konca odzwierciedlają postęp wypłat. 

Ty jesteś działkowiczem czy rolnikiem, tak z cielawości😎

Opublikowano
8 godzin temu, rafkap napisał:

" Zaliczki są wypłacane we wszystkich powiatach i wszystkich województwa.  Owszem pierwsze wypłaty to małe gospodarstwa,  codziennie są naliczane kolejne gospodarstwa i od momentu naliczenia w przeciągu 14 dni pieniążki znajdują się na Państwa kontach.  I nie jest to średnio po 3100 gdyż wypłacane są różne kwoty w zależności od wielkości gospodarstwa.  Proszę  sprawdzić w swoim BP ARiMR  czy zostaliście naliczeni i kiedy,  a wtedy cierpliwie poczekajcie i sprawdźcie konto.  Jeżeli była jakakolwiek kontrola to zaliczka będzie wypłacona na samym końcu czyli pod koniec listopada. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.  😉😉"

biura powiatowe ARIMR juz nie naliczaja zaliczek ani platnosci robi to centrala

Opublikowano

Do puszczyk. Jest to cytat wypowiedzi kierownika agencji z jednej stronki. Jak uprawianie 200 ha nazywasz dzialkowiczem to siebie jak nazwiesz ? 😆

Opublikowano

Kontrole też nic nie zmieniają. Miałem rok temu kontrolę gruntów a gmina była objęta kontrolą foto i zaliczkę dostałem na początku listopada chyba. Były też sankcje naliczone za ponad 3 % niezgodności powierzchni. Za mało zgłosiłem do dopłat i mnie ukarali.

Opublikowano

Przed chwilą w tym żyje wieś jakiś Wiesiek z podlaskiego OR tłumaczył, że wszyscy ci którzy zostali wytypowani do kontroli nie dostaną zaliczki. 

Więcjak jest w końcu? Dwa lata temu miałem kontrolę i zaliczka była 

Opublikowano

Ze szczęściem jaki mi dopisuje od początku roku to wszystko możliwe. W tym roku jak co roku też kontrola, ale kolczyków była. Przyjeb....się za zgubiony kolczyk u jednej krowy, sru 3pkt czyli  1%dopłat mniej. 

Opublikowano
8 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Kontrole też nic nie zmieniają. Miałem rok temu kontrolę gruntów a gmina była objęta kontrolą foto i zaliczkę dostałem na początku listopada chyba. Były też sankcje naliczone za ponad 3 % niezgodności powierzchni. Za mało zgłosiłem do dopłat i mnie ukarali.

Czy możliwe jest takie kara, nie musisz wnioskować o dopłaty choćby w części.