Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A kiedy będzie można bez problemu otworzyć wniosek? Ja 3 dzień kończę zabawę na kontynuuj. Po czyszczeniu przeglądarki to samo.

Opublikowano

Jak zaczęło mulić i ginęły poszczególne ikonki to kliknąłem dyskietkę. Po zalogowaniu po wejściu w wersję roboczą folder jest pusty. A nowego pobrać nie mogę bo kreator zatrzymuje się na kontynuuj

Opublikowano

No to jest właśnie to co pisałem. Po kliknięciu na dyskietkę trzeba poczekać aż się wszystko zapisze i zniknie ten niewidzialny pasek postępu. Teraz niestety musisz czekać aż to naprawią. Na razie nie da się nic zrobić.

A i jeszcze jedna sprawa. Po wycofaniu wniosku na dzień dzisiejszy nie da się wysłać kolejnego... może to naprawią ale zasadniczo nie powinno się wycofywać wniosku jeśli chcemy o coś wnioskować. Wycofania części działek, czy niektórych płatności dokonujemy wysyłając wniosek jeszcze raz w takiej postaci jak chcemy żeby był rozpatrywany. Będzie to traktowane jako zmiana do wniosku.

Opublikowano

Tylko, że ja nawet nie zobaczyłem tego paska. Wszystko zaczęło siadać. Wcześniej na mapkach poginęły mi wszystkie nazwy roślin uprawnych. Dziś byłem na kompie BP i u nich też nic nie otworzyłem.

A masz jakieś info z prawdopodobnym czasem naprawy?

Opublikowano (edytowane)

No nie mogłeś zauważyć bo jest "niewidzialny":P

Nie mam pojęcia kiedy to zrobią, ale miejmy nadzieję, że niedługo..

Jakieś poprawki  robią na bieżąco, np jeszcze dziś rano wniosek krzyczał błąd do EFA14a że nie ma upraw, mimo że deklarowałem, a po południu już tego błędu nie było. Także pracują nad takimi rzeczami cały czas i chyba na bieżąco aktualizują aplikację.

A nie sorry, sprawdziłem jeszcze raz i jednak nadal krzyczy, że nie wybrano roślin w poplonie.. Może wcześniej tylko na chwilę mu się poprawiło.

Edytowane przez k00789
Opublikowano

A jak mam 60 arów pszenicy i na końcu tej działki mam 8 arów trawy to mogę to połączyć i wpisać uprawa mieszana?

Opublikowano

W czym moze byc problem ze w zakłądce Mapa nie mam tego "magicznego paska zadan" z lewej strony z któego moge sobie dodawac działki itp ? Działam na Chrome 65.xxx i około 20.30 nagle wszytsko zdechło dobrze ze co jakis czas zapisywałem. Ale teraz nic nie moge otworzyc ciagle ładuje :( 

Gość kiedydoplata
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, k00789 napisał:

A i jeszcze jedna sprawa. Po wycofaniu wniosku na dzień dzisiejszy nie da się wysłać kolejnego... może to naprawią ale zasadniczo nie powinno się wycofywać wniosku jeśli chcemy o coś wnioskować. Wycofania części działek, czy niektórych płatności dokonujemy wysyłając wniosek jeszcze raz w takiej postaci jak chcemy żeby był rozpatrywany. Będzie to traktowane jako zmiana do wniosku.

ja wycofałem wniosek i wysłałem ponownie drugi, tylko nr sie zmienił na koncu z 1 na 2 uważasz ze taki wniosek jest nie ważny ? 

Edytowane przez kiedydoplata
Opublikowano
1 godzinę temu, k00789 napisał:

No to jest właśnie to co pisałem. Po kliknięciu na dyskietkę trzeba poczekać aż się wszystko zapisze i zniknie ten niewidzialny pasek postępu. Teraz niestety musisz czekać aż to naprawią. Na razie nie da się nic zrobić.

Dokładnie tak się stało kliknąłem na dyskietke i czar prysł :D Temat dopłat zostawiam na maj :D Pozdrawiam  wszystkich :D

Opublikowano
Dnia 20.02.2018 o 19:54, k00789 napisał:

ODR mają wypełniać wnioski za opłatą, pomagać w wypełnianiu ma ARiMR.

Czym się przejmujecie? Potraficie post na forum napisać to i eWniosek sobie wypełnicie. Ja od początku wypełniałem ten stary ledwo działający eWniosek. Nieraz jedną działkę na dzień się udawał wyrysować, tak beznadziejnie to działało. Ale mimo wszystko jakoś się udawało wszystko wypełnić. Teraz pod względem wydajności demówka tej nowej aplikacji wyglądała obiecująco... dopóki działała. Miejmy nadzieję, że na 15 marca jakoś to ogarną.

Co ciekawe w zeszłym roku wszystkie wnioski składane drogą elektroniczną i tak były drukowane do wersji papierowej i wpinane przed stażystów do teczek.

Powiedzcie czy do działek z zasobów gmin wymagana jest umowa dzierżawy?

Opublikowano
5 godzin temu, robert2329 napisał:

Witam. A czy są jakieś kary za to że podam mniej niż MKO? Mam działkę z wypisów 4.87ha a MKO 4.95ha to co podać w tym roku? Do tej pory podawałem nie więcej niż mam w wypisać. 

Czy grożą sankcje gdy różnica w hektarach będzie w drugą stronę tzn. gdy podam mniej niż MKO? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kiedydoplata napisał:

ja wycofałem wniosek i wysłałem ponownie drugi, tylko nr sie zmienił na koncu z 1 na 2 uważasz ze taki wniosek jest nie ważny ? 

Z tego co słyszałem to nie dało się w ogóle wysłać po wycofaniu, jeśli się wysłał to raczej jest ok. Ogólnie to chodzi o to, że liczy się to co było wysłane jako ostatnie, jeśli coś chcemy dodać, odjąć, zmienić to wysyłamy wniosek jeszcze raz, nic nie trzeba wycofywać.

28 minut temu, robert2329 napisał:

Czy grożą sankcje gdy różnica w hektarach będzie w drugą stronę tzn. gdy podam mniej niż MKO? 

Masz wyrysować tyle ile uprawiasz, jeśli MKO jest większe niż powierzchnia uprawy to rysujesz tylko uprawę i resztą się nie przejmujesz, jeśli uprawiasz więcej niż MKO to zgłaszasz rozbieżność. Natomiast jeśli wyrysujesz mniej niż uprawiasz i będziesz miał kontrolę powierzchni to mogą być sankcje za niezadeklarowanie wszystkich gruntów. Sankcje są nieduże, do 3% powierzchni nie ma wcale, dopiero powyżej 3% jest sankcja 1% płatności, powyżej 30% powierzchni niezgłoszonej 2% sankcji itd.

Edytowane przez k00789
Opublikowano
7 minut temu, k00789 napisał:

Z tego co słyszałem to nie dało się w ogóle wysłać po wycofaniu, jeśli się wysłał to raczej jest ok. Ogólnie to chodzi o to, że liczy się to co było wysłane jako ostatnie, jeśli coś chcemy dodać, odjąć, zmienić to wysyłamy wniosek jeszcze raz, nic nie trzeba wycofywać.

niestety w sobotę wycofałam i niby wysłało ale potwierdzenia nie ma ,ale wniosek tam jest bo jak biorę nowy to jest dokładnie ten który poprawiłam i wysłałam dzwoniłam powiedziała że nawet za dwa tygodnie może przyjść.Za te dwa tygodnie bedę próbowała znowu wyslać.Wszystko przez to że we wniosku który wypełniałam był w smg a gdy go wysłalam na tym podglądzie już nie był wiec wycofałam zamiast uprawa jpo wpisałam rośline i wysłałam oczywiscie rolnik nie wie czy jest czy nie

Opublikowano

Dzisiaj byłem w agencji bo mój wniosek ciągle się pobierał. Powiedziała mi miła pani żebym z tydzień poczekał bo ciągle coś poprawiają. 

Pytałem też o zapisywanie to twierdziła że się zapisuje samo po każdej zmianie. 

Opublikowano
10 godzin temu, kiedydoplata napisał:

a kiedy wycofałeś jeśli mogę zapytać?

Opublikowano
16 godzin temu, Agrest napisał:

Od paru dni nie mogę wejść w swój wniosek. Byłem dziś w BP i zapytałem właśnie o taką rzecz:

- na jednej działce mam kilka różnych uprawa sadowniczych trwałych - porzeczka, wiśnia, agrest. Przy wypełnianiu mogę wybrać tylko jedną z nich. Na pytanie czy wybrać cokolwiek czy każdą oznaczać odrębnie, pracownik odpowiedział mi żeby wpisać sad. Zapytałem czy jest taka pozycja, a pracownik że nie wie i żebym sobie sprawdził. Tylko jak skoro nie mogę otworzyć wniosku. Poszedłem na kompa w agencji i oczywiście też nie dało rady otworzyć mojego wniosku.

Jesteś pewien, że nie ma sadu lub innej pozycji pod którą można by podciągnąć moje uprawy? Mam kilka takich działem i rozrysować wszystko to bezsensowna robota którą należałoby poprzedzić pomiarami w terenie.

Wczoraj wchodziłam na wniosek i pozycja SAD była dostępna -więc może agencja dodała

15 godzin temu, mj1201 napisał:

witam

czy system sam podaje numery bydła tak jak to było w zeszłym roku czy trzeba wpisać ręcznie bo nie ma listy stada??

Narazie się wpisuje ręcznie, ale od dzisiaj ma to się zmienić. Przynajmniej tak agencja podała. Trzeba na bieżąco patrzeć

12 godzin temu, Ursus932 napisał:

Źle mnie zrozumiałeś ja nie chce dokładać do swoich .  Kuzyn chce wydzierżawić i złożyć na dopłaty te TUZ i będzie miał 11h mówi że będzie w systemie dla małych bo ma mniej niż 10 ornych i tu pytanie to TUZ nie wliczają się do ornych?

TUZ nie wlicza się do gruntów ornych

Gość marekfarmer
Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

tak

Nie potrzeba  umowy  pokazywać w ARIMR  z Gminą tylko KOWR  chyba że  się coś  zmieniło  na ten  rok