Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko spróbuj to udowodnić 

Co najwyżej obsmarujesz ich tu ,to tylko sobie kłopotu zarobisz i tyle

Jedyne wyjście to albo wyjazd z podwórza albo wpierdal

Przerabiałem to  na własnej skórze 

Opublikowano
12 minut temu, kamil0505 napisał:

Jeśli masz wagę na fakturze to jeśli stwierdzisz że zostałeś oszukany to możesz zgłosić to na policję i z nią przewazyc byki na legalizowana wadze a jeśli nie masz wagi to nie zrobisz nic 

Tak samo jak waga bydła na odwrocie faktury też nam nic nie daje bo na odwrocie każdy sobie może napisać co chce

Nic według mnie nie udowodnisz...ci najwyżej handlarz zrobi Ci taka opinie że później będziesz miał problem że sprzedażą. jedynie możesz kupić sobie wagę i wiedzieć ile waży i albo sprzedajesz albo nie...a z policją według mnie nic nie zdzialasz...

Opublikowano
24 minuty temu, soltys48 napisał:

Tylko spróbuj to udowodnić 

Co najwyżej obsmarujesz ich tu ,to tylko sobie kłopotu zarobisz i tyle

Jedyne wyjście to albo wyjazd z podwórza albo wpierdal

Przerabiałem to  na własnej skórze 

Ktoś zdecydował się kiedyś na wariant drugi??

Opublikowano

A jak to jest z waga musi mieć legalizację czy nie? Bo taka zwykła stara wagę można już kupić za 2 tyś albo i taniej a z legalizacją już będzie sporo drożej i trzeba by brać nową. 

Opublikowano

Mam dwóch kupujących i bez problemu ważą na mojej Sprzedaje około 30 sztuk rocznie 

Faktem jest to że dogadałem się z jednym z kupujących na cenę i kiedy zobaczył że mam swoją wagę to dostał telefon ze gdzieś ma pilnie odebrać bydło. 3 tygodnie minęło i do dzisiaj go nie ma telefonu też nie odbiera 

• Haha 3
Opublikowano

z tymi kupcami to jest tak ze jak się da ukraść to kradna..ja sprzedając bydlo po ustaleniu ceny,godze na ogolna wage,,wtedy ;o minie widać ze nie zarobi,,może ma na tym z 20gr,,sam nie wiem co oni maja na tym,,musza mieć dobre ceny i umowy z ubojniami.czasem zarobi 70 zl a czasem 700 i wiecej

Opublikowano
15 godzin temu, pedro2 napisał:

Koledzy jakieś opinie o firmach BEEF MAREK i Milanowski z Netty? Krowy i byki kilkanaście sztuk, chyba nie ma na razie zbytnio widoków na podwyżki? 

Milanowski nie ma teraz skupu w Raczkach? :D

Opublikowano

Ale jak zważysz na swojej (starej bez legalizacji) to będzie się kłucił handlarzyna że Twoją waży h*jowa a jego super nowa elektroniczna z legalizacją, atestami itd waży dobrze.

Gadałem teras że znajomym handlarzem przy %%% to się wygadał że 50 kg to norma, a trafia się ze i 70 kg "skubną" na szt. Mam niedługo do sprzedania 4 szt i się zastanawiam nad kupnem swojej wagi. 

Opublikowano
Dnia 26.11.2018 o 19:44, Gringo1 napisał:

Zaraz będzie że tym co mają wagi to agencja powinna rekompensate wypłacać za wyrządzone krzywdy przez handlarzy z powodu mniejszej ceny

Cene w momencie sprzedaży znasz, albo ją akceptujesz albo nie. Ale jeśli sprzedajesz w ciemno nie znając wagi to nie masz pewności czy nie zostałeś oszukany. Bywa czasem tak że handlarz z uśmiechem na ustach skubnie Ci kilka tysięcy złotych.

Opublikowano
5 godzin temu, flakns napisał:

Ktoś zdecydował się kiedyś na wariant drugi??

Tak Panowie z ubojni DUDA -juz nie biją bydła, ubojnie przejął Brzegowy

3 godziny temu, tobi866 napisał:

Ale jak zważysz na swojej (starej bez legalizacji) to będzie się kłucił handlarzyna że Twoją waży h*jowa a jego super nowa elektroniczna z legalizacją, atestami itd waży dobrze.

Gadałem teras że znajomym handlarzem przy %%% to się wygadał że 50 kg to norma, a trafia się ze i 70 kg "skubną" na szt. Mam niedługo do sprzedania 4 szt i się zastanawiam nad kupnem swojej wagi. 

Ważysz na swojej , potem na jego waga nie gra to wyjazd i tyle.Od kąd mam wagę-bez legalizacji to tylko raz jeden odbiorca próbował mnie jebnąć na 70kg tak to zgadza sie do ok 15kg z moją , o to nigdy szumu nie robiłem bo jest albo na plus albo na minus

1 godzinę temu, Bananek napisał:

tylko po co sprzedawac handlarzom jak mozna prosto na ubojnie?

Choćby dlatego,ze dostaniesz lepszą cenę

Opublikowano
5 godzin temu, Bananek napisał:

po co ci legalizacja wagi na wlasny uzytek? i tak zaden kupczyk nie kupi bydla wazonego na Twojej tylko zwazy po swojemu.

za 3 razem handlu  z 1 gosciem jak mam zwazone wczesniej   to nawet niewazymy tylko pyta sie ile wazyła , u około 4 kupujacych ruznice były   +  - 3 kg na sztuce  a u jednego próba była na 18 kg   miej , przy 2 sztukach to już , okoł 200 zł rozdzielilismy różnice na pół ale kto ma wage to znim nie handluje i umie nie odbiera 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v