Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, soltys48 napisał:

Tak Panowie z ubojni DUDA -juz nie biją bydła, ubojnie przejął Brzegowy

Ważysz na swojej , potem na jego waga nie gra to wyjazd i tyle.Od kąd mam wagę-bez legalizacji to tylko raz jeden odbiorca próbował mnie jebnąć na 70kg tak to zgadza sie do ok 15kg z moją , o to nigdy szumu nie robiłem bo jest albo na plus albo na minus

Choćby dlatego,ze dostaniesz lepszą cenę

Sołtys, nie wiem czy dobrze myślę. Młode chłopaki z wymienionej przez Ciebie firmy nie mieli skupu bydła na kolejowej w ryczywole ?

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, AdamRo napisał:

Sołtys, nie wiem czy dobrze myślę. Młode chłopaki z wymienionej przez Ciebie firmy nie mieli skupu bydła na kolejowej w ryczywole ?

Adam skąd jesteś że kojarzysz Dude i Ryczywół ?

Opublikowano
9 godzin temu, nexeqadore napisał:

legalizacja kosztowala mnie 500 zl za wage tez dalem 500

To gdzie takie tanie wagi sprzedają? Gdzie by nie patrzeć na internetach to zaczynają się od 2 tyś 

Opublikowano

Witam z rana jak dobrze mi pójdzie to do 15 grudnia wrzucę filmik na YouTube jak działają wagi elektroniczne w klapach 

I na jakiej zasadzie robią nas w tabeli 

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, tobi866 napisał:

To gdzie takie tanie wagi sprzedają? Gdzie by nie patrzeć na internetach to zaczynają się od 2 tyś 

Zapraszam 

Za lekko  ponad tysiaka masz na podwórzu 

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

Zapraszam 

Za lekko  ponad tysiaka masz na podwórzu 

Tyle że Ty mieszkasz w drugim końcu Polski,?? 

Opublikowano
13 godzin temu, nexeqadore napisał:

l za wage tez dalem 500

Ciekawe co to za waga za 500 nadająca sie do legalizacji Przeciez to niemożliwe Piszecie kolego bzdury Chyba ze to waga kuchenna 

Opublikowano (edytowane)

Dnia 22.11.2018 o 16:03, Mistrzu2 napisał:

Ile taki może wybić? 

20181122_130628[1].jpg

Przenieś do galerii

Dnia 22.11.2018 o 16:14, JarekBazydlo napisał:

Coś około 58-60% Zdjęcie z tylu by się jeszcze przydało do oceny.

Więc tak w ubojni ważył 856 kg brutto wydał 505 kg mięsa, klasa mięsa U2+

20181124_185537.jpg

Edytowane przez Mistrzu2
Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Waga jest u kolegi

Mieszkam w PZL 

Soltys48 a Ty tak poważnie z tą waga za tysiaka na podwórko? To możemy się dogadać i jeszcze jakieś %%%%% można zrobić. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v