Problem z krową
-
Podobna zawartość
-
Przez Mf255fan
Witam
Przeglądałem tematy ale tego nie znalazłem więc piszę.
Mieliśmy zamontowane poidła ale po dwóch przypadkach kiedy zabiło prądem 4 najlepsze krowy właśnie przez instalacje do poideł to tata to zdemontował.Czy jest jakaś możliwość zniwelowania takiej możliwości ? Żeby przez poidła już nigdy nie mógł przypadkiem płynąć prąd.
-
Przez rafi101
witam.czy ktoś z was stosował bolusu dożwaczowe w okresie okołoporodowym przeciwko ketozie ,działanie 3miesiące
-
Przez kotek85
Witam,
Chciałbym poznać wasze opinie na temat krwawienia 1-2 dni po ruji, z tego co wiem oznacza min że ruja się odbyła.Lecz chciałbym poznać wasze zdanie czy można przypuszczać że krowa będzie cielna czy nie? U mnie osobiście zaobesrowalem że po krwawieniu 2 krowy były nie cielne czy to reguła? Czy nie koniecznie, proszę o opinie, pozdrawiam.
-
Przez Młody1997
Jakie macie sprawdzone sposoby na nauczenie dojenia jałówki? Najlepiej w jedną osobę, bo niestety nie mam nikogo innego do pomocy w domu.
-
Przez POLKOP
Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Deutz Fahr Agrotron 150 MK3 problem z ruszaniem do przodu
joistick ładowacz mx czy tak powinien działać?