Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, RafaKdziela napisał:

.Napisałem ,że to jest możliwe .Nie przekręcaj mojej wypowiedzi ,bo się mijasz z prawdą !!!!!!!.

Co zrobić jednym Bozia dała rozum innym mocne nogi ☺️

Coś zamilkłeś z tymi świnkami bez GMO jakoś nie dało rady napisać kto tyle chce płacić  no cóóóóóóóóóóż  wiedziałem od początku że to bujda...

Opublikowano
1 godzinę temu, RafaKdziela napisał:

.Napisałem ,że to jest możliwe .Nie przekręcaj mojej wypowiedzi ,bo się mijasz z prawdą !!!!!!!.

Co zrobić jednym Bozia dała rozum innym mocne nogi.

@staszek131415 Ty chłopie jesteś jakiś tępy czy od urodzenia masz problem z oczami .

Napisałem już raz ,że z Twoim towarem to se możesz w słoiki włożyć .

Nie masz certyfikatu na to ,że produkujesz żywność bez GMO .

Ferment siejesz na forum i za chwilę będzie tak ,że ktoś się wkurzy i skończy się ta miła atmosfera  ,jak napisał to kolega wczoraj na innym forum .

Przepraszam moderatora ,że zaśmiecam forum ,lecz inaczej nie da się z tym pacanem .

☺️

A więc jednak to o certyfikat chodzi czyli pieniądze na pierdoły wiedziałem że to ściema

Opublikowano
Dnia 4.12.2018 o 15:31, RafaKdziela napisał:

Kolego nie sądzę ,że świnie na zachodzie kosztują 4 zł netto .Co do paszy odpadowej to masz trochę racji .Tu może być przykładem chleb .

To Twój post,na informację o wleczeniu tucznikow z Łotwy,Litwy[zachód??]

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Litwa i Łotwa , kropla w oceanie , jest Niemcy to diabelskie nasienie morduje gospodarkę .

Dodam czyje markety są Łotewskie Litewskie , nie / NIEMIECKIE / Francuskie .

Na drugi rok  jak opozycja  przejmie  władzę to dopiero poklepią nas szkopy  , jestem bezpartyjny .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Poza Białorusią,najwiekszymi inwestorami w branżę rolną[Estonia,Łotwa,Litwa,Ukraina] są Niemcy,i Dania,cena na dziś 5.00 E klasa,dalej ma spadać?ciekawe czy się to sprawdzi,daje sobie czas do czerwca i chyba koniec,na sąsiedniej wiosce pszenżyto 900,jęczmień 890

Opublikowano

https://www.agrofoto.pl/articles/aktualnosci/nadzwyczajne-wsparcie-z-ue/

A teraz mam pytanie i może jakiś dupowłaz  obecnego nierządu mi to wyjaśni.Jak to jest że tamci złodzieje przez 8 lat kradli ale starczyło kasy na to żeby nowi jak tylko doszli do władzy wypłacili zapomogi(inaczej ciężko to nazwać)Natomiast teraz podobno nikt nie kradnie ,wszystko idzie wspaniale a nikt nawet nie bąknie by hodowcom pomocy udzielić!!!

Wczoraj byłem na szkoleniu był gość  ze sporej firmy rolniczej i podsumował to tak-jak chcecie żeby ktoś kupował wasze świnie w dobrej cenie ,skoro Belgijskie są dostępne po 2,5 za kg a do tego państwo rolnikowi w Belgii dopłaca 1euro/kg

Opublikowano
tak namawiają do własnego przetwórstwa, a ja się pytam jak tak wszyscy przejdą na własne przetwórstwo to co niby się poprawi? jak supermarkety nie są nasze ? i jak ktoś będzie miał wybór kupić szynke za pół darmo a naszą za drugie tyle to którą kupi? by trzeba zmienić zarobki Polaków i mentalność do kupowania lepszego a nie tańszego i wtedy by się zmieniło sporo
  • Like 2
Opublikowano

Co do RHD... Jak ktoś ma te 50-60 tucznikow na rok to może... są rolnicy w kraju co odstawiaja 5-10-15 tyś sztuk rocznie w cyklu zamkniętym. Oni też mają na rynek lokalny produkować szynkę? 

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Podam link .  Co z tego wyjdzie trudno powiedzieć .

Protest "rolników" którzy produkują "polskiego tucznika" urodzonego w Danii, karmionego węgierskim, czeskim, słowackim zbożem, amerykańską soją, niemiecką chemią i antybiotykami. 

Brawo Wy.

Telewizja powinna pokazać jakimi samochodami przyjechali na protest.

• Like 2
Opublikowano

No ciekawe czy ja w drugim tygodniu sprzedam , czy aż po nowym roku będę czekał ?

Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

północna wlkp

nikt nie chce świń już w tym roku...

To dobry znak że wieprzowiny nie zabraknie na Polskich stołach

Opublikowano

no dobra, ale wiesz, przeważnie z tydzień trza czekać,  a za tydzieeń to już wszystko stoi, kalendarz sie tak ułożył że produkcja to pewnie koło 7-8 stycznia pójdzie tak  na dobre, co nie zmienia faktu, że obecna sytuacja jest dramatyczna, a jej poprawy nie widać, naprawde jestem ciekaw  kiedy cena sie odbije, wg mnie zejdzie gdzieś do 3 netto lub niżej i potrzyma się z pół roku lub wiecej, wtedy zobaczymy czy będzie strzał w górę, czy trzeba będzie mocno ciąć koszty i zadowolic sie zyskiem 10zł na sztuce i mieć i tysiące, ta sytuacja jest mocno nie naturalna

Opublikowano

Wuja mojej Pani miał zapisane na skup , załadowałem mu 10 z 15 szt zawiozłem i nie wzięli bo gdzieś po drodze duna załadowali

Boi sie ,ze przerosną więc obdzwoniłem wszystkie punkty skupu, ubonie i pośredników w powiecie i okolicach , nikt nie chce

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v