Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz stoczni się czepiają Helmuty bo w rolnictwie naszym mają swoich ludzi. ASF to dla mnie wielka ściema i nic więcej podrzucaja dziki na wioskach nad ranem a po pół godz już jest inspekcja weterynaryjna a czemu pod lasam znajdóją chorobe albo w łatwo dostempnnych miejscach :-) ???
  • Like 1
Opublikowano

W sobotę sprzedane  czerwona strefa : ZM Zakrzewscy 43 sztuki, średnia waga 116 kg. mięsność 59,8% wyszły po 470 zł! Nie zapraszam już macior. Trzeba zwijać hodowle. 

• Like 1
Opublikowano

Przyroda się sama obroni jak mówią ekolodzy bądzmy dobrej myśli

Opublikowano
coś się zaczyna dziać bo na małej giełdzie dziś plus 1 i praktycznie wszystko się sprzedało, dawno już tak nie było że tylko jedna mała transakcja nie doszła do skutku. myślę że napewno koniec obniżek i początek wzrostów to zwiastuje :-)
Opublikowano
34 minuty temu, turtojs napisał:

coś się zaczyna dziać bo na małej giełdzie dziś plus 1 i praktycznie wszystko się sprzedało, dawno już tak nie było że tylko jedna mała transakcja nie doszła do skutku. myślę że napewno koniec obniżek i początek wzrostów to zwiastuje :-)

dobrze by było ,bo chociaż koło 4,50 się zakręciło to już by człowiek pleców nie oglądał

Opublikowano

koledzy obecne cenny 3,5-3,8 sa nie do utrzymania i pocieszajace jest jedno bedzie zmiana cen i albo cena pjdzie powyzej 4 z albo Leper wrõci i spadnie ponižej 3 zl

Opublikowano
2 minuty temu, kopin napisał:

Młody Lepper to niech lepiej swoje kredyty pospłaca,bo fajnie się bierze ale trzeba je też oddać;-)

pewnie tak ale mlody leper tez jest wykanczany  za ojca bo jak okreslič fakt ze 1,5 ha dzialke komornik sprzedal za 10 tys to 5 razy mniej niz powinna išč

Opublikowano
2 minuty temu, staszek131415 napisał:

Nikt niemiałodwagi przebić wyżej i cwaniacy wykorzystali

ale tak w polsce wygladaja aukcje komornicze przecierz kupuje sie za wywoławczom  a jak ktos z poza układu ( znajomy komornika) przebija to klakierzy podbijaja tak wysoko cene ze kupujacy przeplaca  2 razy tyle ile powinien i na kolejne licytacje juz iema kasy

Opublikowano

nie byłem na licytacji więc nie ocenię czy kupił to cwaniak czy sąsiad,czy ktoś z rodziny podstawiony

jeśli ma dług to komornik stara się ściągnąć

u nas był taki cwaniaczek to dopiero jak komornik mu dom chciał sprzedać to znalazł kase żeby długi uregulować

Opublikowano

oczywiscie ale jak komornik sprzedaje grunt za 20% realnej wartosci to coś tu ewidentnie smierdzi i bardziej współczuje młodemu Leperowi niz jakiemuś Bankowi.

A co do cwaniaków to u mnie w wiosce własnie czasy skupu swiń Lepera płacił rolniką 0,6 groszy wiecej zza kg ale płatność 90 dni, efekt taki rolnicy od 15 lat niewidza kasy a gosc jak ma licytacje domu to wpłaca 10 tys jako ze spłaca , licytacje komornik odwołuje  i znowu niepłaci przez 6 miesiecy do nastepnej licytacji, i tak juz 15 lat, sie buja hehehe i chyba tak bedzie do smierci szanownego biznesmena.

Opublikowano
4 minuty temu, staszek131415 napisał:

Bajki piszesz

moze i bajki, heheh gość mieszka w mojej wsi co pare miesiecy ogłoszenie o licytacji domu cena wywoławcza 450tys zł i tak od 15 lat, obecnie gość pracuje jak kierowca który wozi swinie do sokołowa  pare razy był nawet umnie, teraz jedzi w inne rejony bo od paru rolników jak go na podwórku zobaczyli dostał w ryj i tyle mozecie wierzyc lub nie wasza sprawa. Zresztom jak wam kiedys ktos niezapłaci  a komornik cwaniakowi  bedzie mógł skoczyć na pedzel to wtedy powiecie czy bajki pisze, hehehe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v