Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A co stoi na przeszkodzie?

2 godziny temu, ws71 napisał:

Nie ma takiej możliwości[w praktyce] że da radę zrezygnować oficjalnie i dostać odszkodowanie u nas sąsiad próbował 4 razy była kontrol ,on  olewał  zalecenia ,tylko chciał ż  zlikwidować w zamian za odszkodowanie,podczas ostatniej wizyty postraszyli że walną zakaz sprzedaży + mandat i nie ma mowy że dostanie odszkodowanie za wygaszenie produkcji [roczna sprzedaż ok 40szt],niezmienne 4,2 za kg od 1,5 miesiąca

http://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/rzad-zmienil-przepisy-dot-pomocy-dla-producentow-swin,79685.html

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, adamn999 napisał:

Odpowiedź z lidla

 

Szanowny Panie,

dziękujemy Panu za kontakt z naszą firmą i zainteresowanie oferowanym asortymentem.

W odpowiedzi na Pana zapytanie pragniemy Panu wyjaśnić, że mięso marki Rzeźnik dostarczane jest przez wielu różnych producentów, stąd nie możemy udzielić Panu ogólnej informacji. Zapewniamy jednak Pana, że na mięsie wytworzonym ze zwierząt pochodzących z Polski informacja o tym znajduje się na opakowaniu artykułu.

Kolego ,co do odpowiedzi Lidla i nie tylko to jest tak ,że oni sami nie wiedzą .Temat przerabiałem z kuzynem ,który pracował u G..li .Pięknym hasłem się reklamują ''Wyroby z Borów '' A wiesz ile tam jest mięsa ze świń wyhodowanych w Borach ...może ogon na jedną tonę produktu gotowego .Na potęgę wożą z zagranicy i wystarczy ,że dodadzą wspomniany ogon do produktu i już jest wyrób z Polskiego mięsa .Takie przepisy muszą być od górnie ustalone .Ponieważ przetwórcy oszukują klienta ,jak i nas producentów .Oni to mają gdzieś ,bo tylko kasa się liczy .Lidl nie Lidl to samo .Kogo to obchodzi ,że kiełbasa jest ze świni Belgijskiej .

 

Edytowane przez RafaKdziela
Opublikowano
6 godzin temu, staszek131415 napisał:

Głupot nie pisz rok temu ta sama cena była

Strefa nie ma znaczenia 

Ty nie wiesz co piszesz odnosnie ceny rok temu. Czytajac Twoje posty mozna wywnioskowac ze w tym roku sprzedajesz o 50gr/kg wiecej od całej reszty rolników a w tamtym sprzedawałes o 50gr/kg taniej od reszty. Bardzo dziwne 

Opublikowano

A u mnie 4,40 rok temu dziś tyle samo więc nie ma opcji by mogło być 3000 zł więcej na tucznikach może koledze zera się pomylily

Opublikowano

Stasiek tyle płaci , a jeszcze to odsprzedaje ze sporym zyskiem . Zakłady z Nibylandiji zabijają się o Jego świniaki .

Opublikowano (edytowane)

1,43  czyli + 1 eurocent,co do cen podejrzewam że pewne nieścisłości mogą występować przy przeliczaniu z wagi poubojowej na żywą,za ilość obecnie ciężko dostać 20 groszy więcej powyżej ceny rynkowej

Edytowane przez ws71
Opublikowano
5 godzin temu, krilan06 napisał:

Kto płaci w tym momencie 4,40+vat na żywą?

Mróz

5 godzin temu, zetorki12 napisał:

Stasiek tyle płaci , a jeszcze to odsprzedaje ze sporym zyskiem . Zakłady z Nibylandiji zabijają się o Jego świniaki .

Ty nawet kota byś nie uchował...........

Opublikowano
13 godzin temu, staszek131415 napisał:

Głupot nie pisz rok temu ta sama cena była

Strefa nie ma znaczenia 

Napisałem ponad rok temu a nie dokładnie rok, w końcu lipca zeszłego roku po 5,4 netto na żywą wagę. 

 

Opublikowano
Przed chwilą, raul7031 napisał:

Napisałem ponad rok temu a nie dokładnie rok, w końcu lipca zeszłego roku po 5,4 netto na żywą wagę. 

 

Tylko Ci bo jak dobra zmiana si,e o tym dowie.........

Opublikowano
7 minut temu, zetorki12 napisał:

Ja dziś po cztery z groszami sześć sztuk oddałem .

Pokaż fakturę, do mnie we wtorek przyjeżdżają po 3,7 netto xD

Opublikowano

Moje brutto , czyli niewielka różnica , to co tu udowadniać ? 😉

Opublikowano

z ciekawości sprawdziłem jak to wyglądało u mnie w zeszłym roku z cenami  jesienią

11.09.-5.45 95 szt.

16.10-4.7- 84 szt.

11.12-4.4- 126 szt.

18.12-4.30- 23 szt.

ceny netto 

Opublikowano
2 godziny temu, RafaKdziela napisał:

Słyszeliście ,że pod Kraków wożą świnie z kierunku wschodniego za 3,2 zł !!!!. Wczoraj na szkoleniu mówili o tym .

Ja sprzedaję po niedzieli może jeszcze te 4 zł się utrzyma netto.

Ale na jakim szkoleniu pewnie % były

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Patryk1222 napisał:

Mnie tylko zastanawia skąd się biorą ceny żywności jak świnie były po 5.5 a teraz 3.5 a w sklepie ceny delikatnie do góry tylko idą... 

Przytocze znane powiedzonko"od myszy do cesarza wszyscy zyja z gospodarza" wlasnie dlatego tak to jest kazdy na nas zarabia' a my nie mamy wiele do gadania ile chca to dadza kiedy chca to wezma....

Edytowane przez PRZMAS19821982
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

    • Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:
       
      http://moje-ankiety....pond-43841.html
       
      Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!
       
      Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki
       
       
      prosze o pomoc
       
       
      pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         
                                                                                                                           
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v