Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

3.90 Wlkp dzisiaj 10 szt i jakim sposobem wyjść na plus tu trzeba jeszcze dużo dołożyć do tego biznesu  to jest chore dla mnie żyje w Polsce to co mnie obchodzi cena Niemiec albo innych krajów brak słów na to 

Edytowane przez paweł98
  • Like 2
Opublikowano

to jakim cudem zobacz na przykładzie tam gdzie mieszkasz ja widzę to u mnie jest coraz mniej hodowców trzody chlewnej to jakim cudem oni w tv albo w gazetach mówią że trzody przybywa 

Opublikowano

Pewno podobnie jak z mlekiem . Krów po wsiach niby coraz mniej . a mleka nie brakuje .

Opublikowano
1 godzinę temu, dwdx1906 napisał:

mnie nie obchodzi plan żywienia od jakiegoś pajaca z Agri, tylko się pytam jak to jest u Ciebie. 

To jest tajemnica wiedza kosztuje i nikt się nią darmo nie dzieli

Opublikowano

Stach kretynie to ile ty masz placone za kg musze sprawdzic twoj adres ip i sprawdze skad nadajesz wrzuce w mapy i wstawie na geoportalu znajde posiadlosc i zobaczym chodz troche twoje wlosci gdzie trzymasz te niby swinki w nibystaszkolandi heeee czekam na odpowiedz 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, zetorki12 napisał:

Pewno podobnie jak z mlekiem . Krów po wsiach niby coraz mniej . a mleka nie brakuje .

ano rozroiły sie :P

ale z trzoda to nie tak

3 godziny temu, staszek131415 napisał:

To jest tajemnica wiedza kosztuje i nikt się nią darmo nie dzieli

Dla mnie przez takie stwierdzenie jesteś  nikim ,a złego zdania o tobie nie miałem

jak byłem młody i szukałem wiedzy tez mi ktos tak powiedział ,dziś już go nie ma, a ja sobie spokojnie gospodarzę

• Like 2
Opublikowano

Umnie tez swinek coraz mniej zostalo 5 gospndarstw moze takich wiekszych i ja 6.... Swin przybywa dlatego ze w to miejsce postawion chlewnie na dunczyka i sprawa zalatwiona, iwlasnie oto rzadowi hodzi ze niby pomagaja dofinasowaniami na produkcje prosiat i loch a z drugiej strony nic nie robia z cena i z asf zeby rodzime gospodarstwa zniszczyc..........

Opublikowano

A co z ceną mają robiC? Nie potrafisz tanio chować wypadasz z gry proste dla mnie ważne aby nie przeszkadzali pomagać ne muszą

12 godzin temu, Tomasz78 napisał:

ano rozroiły sie :P

ale z trzoda to nie tak

Dla mnie przez takie stwierdzenie jesteś  nikim ,a złego zdania o tobie nie miałem

jak byłem młody i szukałem wiedzy tez mi ktos tak powiedział ,dziś już go nie ma, a ja sobie spokojnie gospodarzę

To sobie gospodarz co mnie to obchodzi nie zamierzam się z nikim dzielić swoją wiedzą ani informacjami na temat mojego gospodarstwa bo nic to nikomu nie da

Dnia 29.10.2018 o 21:35, Tomasz78 napisał:

propaganda i tyle  z koleżanka gadałem z pomorza tam płaca 3,60

Tylko nie wiem dlaczego żalisz się na ceny?

Opublikowano
3 godziny temu, staszek131415 napisał:

A co z ceną mają robiC? Nie potrafisz tanio chować wypadasz z gry proste dla mnie ważne aby nie przeszkadzali pomagać ne muszą

To sobie gospodarz co mnie to obchodzi nie zamierzam się z nikim dzielić swoją wiedzą ani informacjami na temat mojego gospodarstwa bo nic to nikomu nie da

To nie zaśmiecaj forum i zachowaj sobie tą wiedzę dla siebie. Nikt z Tobą i tak rozmawiać nie chce bo przemądrzały jesteś cwaniaczku

Opublikowano

Przecież po postach staszka widać z daleka, że klepie biedę i tylko czeka na pieniądze z państwa. Raz suszowe, raz dopłaty, raz zapomoga i miesiąc po miesiącu, i staszek dalej dyszy. Patrząc na ortografię i gramatykę, można się tylko zastanawiać czy ma chociaż podstawowe wykształcenie...

Opublikowano (edytowane)

Stach pewnie ze niema podstawówki mat.....oł bez szkoły cienki w uszach jak zostanie przyciśnięty to udaje ze go niema a świnki morskie to jego pasja😄😂. Staszek czekam na odpowiedź tylko wartko bo na cmentarz idę.

Edytowane przez dudi834
pomylka
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@staszek131415 to dobrze że ty umiesz tanio hodować a może cwaniaku sprzedaj handlarzowi albo ubojni swoje świnie za darmo przecież tak ci się opłaca  nie rób z nas debili my umiemy liczyć i wiemy co ile kosztuje 

Edytowane przez paweł98
Opublikowano
Dnia 28.10.2018 o 19:48, kopin napisał:

nie wysilaj się ,ci co mają pojęcie o świniach dokładnie wiedzą o czym piszesz;-)

Miałem zawsze 3 szt świnek dla siebie a teraz to niema bo j**any ASF  mięso było w patelni a teraz za patelnio .

Opublikowano

Oj tam w promocji w Lidlu kupisz taniej jak hodujesz

2 godziny temu, Kazik80 napisał:

Przecież po postach staszka widać z daleka, że klepie biedę i tylko czeka na pieniądze z państwa. Raz suszowe, raz dopłaty, raz zapomoga i miesiąc po miesiącu, i staszek dalej dyszy. Patrząc na ortografię i gramatykę, można się tylko zastanawiać czy ma chociaż podstawowe wykształcenie...

W odróżnieniu od Ciebie nie wypisuję kiedy te dopłatyy kiedy te klęski a to pewnie oszukają i nie dadzą tylko płacz i lament a to świnia tania a rząd nic nie robi zaraz tu kowale zaczną pisać że ludzie koni nie podkuwają i niech wprowdzą obowiązkowe kucie

2 godziny temu, krzychrol napisał:

To nie zaśmiecaj forum i zachowaj sobie tą wiedzę dla siebie. Nikt z Tobą i tak rozmawiać nie chce bo przemądrzały jesteś cwaniaczku

To nie cytuj moich postów jak nie chcesz dyskutować

Opublikowano
6 godzin temu, staszek131415 napisał:

ja się nie żalę ,już nie hoduje ,ale to nie znaczy że tematu nie sledze ,

Opublikowano

Staszek wybacz ale kłótnie z Tobą nie maja sensu całe forum jest pewne ze nie jesteś rolnikiem tylko komputerowym działaczem Pisu który za pieniądze pisze posty.  

Napisałeś ostatnio ze sprzedałes ostatnio 110 swiń za 4, 5 netto  dlatego zakryj swoje nazwisko i nip oraz adres i wstaw zdjecie tej faktury do galerii. skoro mówisz prawdę nie powinno być z tym najmniejszego problemu ( jak nie wiesz jak to zrobić koledzy pomogą) a jak kłamiesz to tego po prostu nie zrobisz. Jeżeli tego nie zrobisz w imieniu kolegów napisze abyś skasował konto na agrofoto.

Opublikowano

Ale niby po co mam wstawiać? Jak wstawię to każdy powie że sfałszowana i tyle

Opublikowano
7 godzin temu, staszek131415 napisał:

A wprowadzajac bioasekuracje i nie radzac sobie z asf to nie jest przeszkadzanie..... Np skup zrobic jak z jablkami zrobili.

Opublikowano

Jabłka to inna bajka  bo zbiory są raz w roku świni brakuje to w jakim celu ten skup miałby być?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Oj tam w promocji w Lidlu kupisz taniej jak hodujesz

W odróżnieniu od Ciebie nie wypisuję kiedy te dopłatyy kiedy te klęski a to pewnie oszukają i nie dadzą tylko płacz i lament a to świnia tania a rząd nic nie robi zaraz tu kowale zaczną pisać że ludzie koni nie podkuwają i niech wprowdzą obowiązkowe kucie

To nie cytuj moich postów jak nie chcesz dyskutować

Jak Ty nie masz nic ciekawego do powiedzenia bo wiedza  kosztuje to o czym z Tobą dyskutować? O Twoim stanie umysłu? 

Edytowane przez krzychrol
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v