Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, kopin napisał:

Durniem jest każdy kto za takie psie pieniadze oddaje przyszłą próchnicę,ja też czasem nadmiar oddawałem ale w zamian za gnój

Prawda jest taka że ile ton z pola wywieziesz suchej masy tyle powinieneś na pole przywieźć ,wiec jeśli zboże i słomę sprzedasz to musiał byś wapna i nawozu co roky wysypać na pole 10-15 t;-)

Oczywiście mówie o swoich polach a nie o dzierżawach na rok jak się sąsiadowi usra,bo takie pola to trzeba wydoić na maxa

U mnie już dochodzą do przeszło 8 zł,

a i 9 można utargować jak się ma dobrego kupca

aaa,no zapomniałem napisać że za 2kg

Co zrobisz nie potrafisz sprzedać to musisz się przekwalifikować

Opublikowano
19 godzin temu, staszek131415 napisał:

Co zrobisz nie potrafisz sprzedać to musisz się przekwalifikować

staszek głupot nie pierdziel sam mówiłes ze sprzedajesz do lokalnej ubojni która tygodniowo  60-100 sztuk ubija i płaci stałym dostawca wyższe cenny. To jest troszkę wkurwiające  bo ludzie tu się wymieniaja cenami aby mieć rozeznanie w cenie a ty podajesz pojedyńczy skrajny przypadek  i się chełpisz tym jeszcze, to tak jak sołtys48 na forum bydła podaje ile to Biernacki płaci dużemu dostawcy a duzy dostawca  to taki który Biernackiemu 1000 sztuk bydła rocznie oddaje. Innymi słowy podaje zbędą informacje bo 99, 99% urzytkowników tego forum moze zapomnieć o takiej cenie bo do nich jak biernacki przyjedzie to daje 2 zł mniej. A ty tez podajesz zbedną informacje bo jak ta ubojnia lokalna padnie to bedziesz lizał tyłek posrednikowi zeby ci zabrał z podwórka za 3, 5 

Opublikowano (edytowane)

Nie tygodniowo a w dziennnie i o wiele więcej  to nie są jednostkowe przypadki w Sokołowie czyPini bez problemu tye dostanisz nwet za 10 sztuk

Posrednik 4,30 za 1 sztukę zabraną z podwórka

Edytowane przez staszek131415
Opublikowano
staszek ma racje z ta sprzedażą, obecnie u nas tez sa po 4,6_4,7 netto. jak ktos nie umie godnie sprzedac to niech zlikwiduje bo szkoda sie męczyć. użytkownik Mesi zlikwidowal i zadowolony, ale Mesi na twoim miejscu pole bym dalej obsiewal i sprzedawal zboze lub rzepak, no chyba ze znalazles idiote co zostawi Ci doplaty i jeszcze doplaci 1000 zl do ha Tobie 😁
Opublikowano
1 godzinę temu, turtojs napisał:

staszek ma racje z ta sprzedażą, obecnie u nas tez sa po 4,6_4,7 netto. jak ktos nie umie godnie sprzedac to niech zlikwiduje bo szkoda sie męczyć. użytkownik Mesi zlikwidowal i zadowolony, ale Mesi na twoim miejscu pole bym dalej obsiewal i sprzedawal zboze lub rzepak, no chyba ze znalazles idiote co zostawi Ci doplaty i jeszcze doplaci 1000 zl do ha Tobie 😁

Widze ze słabo czytasz staszka. Ja wiem ze dziś tyle idzie dostać bo ceny lekko w góre, ale staszek ma zawsze 60-80 groszy wiecej niz ludzie tu podają. Skoro ty mówisz ze dostaniesz 4,7 netto to staszek jutro napisze ze dostaje 5, 5 netto. jak ty napiszesz ze dostałes 5,5 to staszek nastepnego dnia napisze ze juz ma powyzej 6 zł

Opublikowano
1 godzinę temu, RafaKdziela napisał:

Niby gdzie ?

Dziś po wielkich negocjacjach 4,35 netto 1-kg .Za 20 sztuk .

Pigi-Beef Rataje/k Łobżenicy,z tym że ta cena dotyczy długoletnich dostawców,a w naszym rejonie każdy stara się trzymać jednego odbiorcy a współpraca z gościem trwa od 19 lat i nikt jak na razie nie narzeka a dla nowych 4,35-4,4 netto

Opublikowano
13 godzin temu, ws71 napisał:

Pigi-Beef Rataje/k Łobżenicy,z tym że ta cena dotyczy długoletnich dostawców,a w naszym rejonie każdy stara się trzymać jednego odbiorcy a współpraca z gościem trwa od 19 lat i nikt jak na razie nie narzeka a dla nowych 4,35-4,4 netto

Dzięki za namiary .Ta firma jest wypłacalna i terminowa ?

Opublikowano
Dnia 11.07.2018 o 17:23, tyran3 napisał:

to tak jak sołtys48 na forum bydła podaje ile to Biernacki płaci dużemu dostawcy a duzy dostawca  to taki który Biernackiemu 1000 sztuk bydła rocznie oddaje. Innymi słowy podaje zbędą informacje bo 99, 99% urzytkowników tego forum moze zapomnieć o takiej cenie bo do nich jak biernacki przyjedzie to daje 2 zł mniej 

A czy ja bronię żeby dogadał z dużym?

pisałeś że oddajesz przez grupę zmieniło się to?

ceny podaje żeby było wiadomo jak nas małych jebią z cena zakładu jak o pośrednicy

Na ta chwilę mam dogadane i większość idzie przez dużego dostawcę dziś zaladowalem po 13.9 netto za R

Opublikowano

Staszek a Ty gdzie sie ukrywasz ,dawaj tą swoją fakturę ostatnią na forum,jak się okaże że taką dobrą cenę dostałeś to dzwonię do mojego odbiorcy ze zjebką 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v