Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, tyran3 napisał:

kopin jak sprzedawałem 2 tygodnie temu wyjsciowa cena za E było 5,70 zł na żywą wyszło mi 4, 37 netto , 4,72 brutto przy mięsnosci lekko powyżej 57%. Cena zalerzy od miesności i wybicia i jedni mieli mniej niż ja a ci o wyzszej miesności troszkę wiecej. Ja to tak prowizorycznie licze przez sprzedarzą  cena za E netto to złotówka niżej brutto na zywej np. 6 zł za klaseE to na zywą 5 zł brutto.

reasumując na dziś w mojej grupie dostane na zywą 4, 45 brutto wiec ok 4 zł netto. Jak masz miesność ok 59 % pownie    4, 2 zł netto

p.s odbiór bez proszenia  jakbym dziś zadzwonił to wiem ze odbiór swinek w czwartek lub piatek za tydzień

Bez obrazy ale 4zł/kg netto to można dostać na dziś za 10 sztuk bez żadnej grupy no a wiadomo jak więcej sztuk to i więcej. Myślałem że lepszą cenę masz przez grupę. 

Gość tyran3
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, krzychrol napisał:

Bez obrazy ale 4zł/kg netto to można dostać na dziś za 10 sztuk bez żadnej grupy no a wiadomo jak więcej sztuk to i więcej. Myślałem że lepszą cenę masz przez grupę. 

krzychrol ale to zalerzy od rejonu kraju przecież. wielkopolsce Ci nie nawalą za świnie. Lokalne ubojnie płacą 3, 6zł  a handlarze jednoogonowcą już nawet 3, 4zł . Po  prostu pisze  jak jest co mam bajki opowiadać ze mam 4, 5??????

4-4,2 to cena dla mnie dla tych co mają miesność powyżej 60 % pewnie te 4, 5zł wyciągną

Edytowane przez tyran3
Opublikowano
Przed chwilą, 90210grzesiu napisał:

Myślę, że nie ma wcale tak dużo świń bo mam jeszcze 150 następnych do sprzedania i jeszcze w tym tygodniu chcieli po nie przyjechać...

bo moim zdaniem jeszcze z tydzień-dwa i odbiją w górę 

no ale moje już wyszły po 125

Opublikowano (edytowane)

17 godzin temu, tyran3 napisał:

krzychrol ale to zalerzy od rejonu kraju przecież. wielkopolsce Ci nie nawalą za świnie. Lokalne ubojnie płacą 3, 6zł  a handlarze jednoogonowcą już nawet 3, 4zł . Po  prostu pisze  jak jest co mam bajki opowiadać ze mam 4, 5??????

4-4,2 to cena dla mnie dla tych co mają miesność powyżej 60 % pewnie te 4, 5zł wyciągną

Też prawda

Edytowane przez krzychrol
Opublikowano

Dzisiaj dostałem z zakładu gdzie sporo sprzedaję zakaz chwalenia się ile mi płacą za świnie, mam mówić że dostaję mniej jakby kto pytał. bo to sprawa poufna...xD Już drugi zakład coś takiego robi, nic tylko rozbić rolników i doić ile się da...

Opublikowano
30 minut temu, 90210grzesiu napisał:

Dzisiaj dostałem z zakładu gdzie sporo sprzedaję zakaz chwalenia się ile mi płacą za świnie, mam mówić że dostaję mniej jakby kto pytał. bo to sprawa poufna...xD Już drugi zakład coś takiego robi, nic tylko rozbić rolników i doić ile się da...

No to teraz jak chlapniesz coś o cenie to Cię Ziobro zamknie ;-)

Opublikowano
3 godziny temu, mlodyrolnik23 napisał:

esab kto tak marnie płaci w Wielkopolsce??

Pan G********i  kojarzysz, niebieski samochód ma od przewozu żywca ? 

A pan z t********a płaci nie wiele więcej bo 3,8. 

A kto dobrze płaci z wielkopolskiego okolice Koła, Turku ??? 

Opublikowano
2 godziny temu, 90210grzesiu napisał:

Yyyy , to ile dają ??? :ph34r:

Opublikowano

Dziwne nazwisko - T . Nie wiedziałem że ktoś tak się nazywa .:o

Opublikowano
3 godziny temu, saszeta napisał:

jak wszyscy dostawcy dostali taki zakaz to znaczy że niekoniecznie dobrze płacą

Koledzy lokalne ubojnie mają zmowę cenową  od lat  i teraz cena jest marna tyle ze to jest sztuczny spadek wywołany przez korporacje, a świń po prostu autentycznie niema i która ubojnia chce kupić coś dobrej jakości to musi dokładać ale nie chce aby dowiedzieli się koledzy z innych ubojni. Mój sąsiad dziś sprzedał lokalnej ubojni 30 sztuk oficjalna cena 3, 6zł jego cena 4, 2zł i tez ma zakaz mówienia sąsiadom byle tylko dziś im przywiózł te swinie

Opublikowano
20 minut temu, kopin napisał:

no i jak damy tak sobą manipulować to dalej będziemy w czarnej d..ie

no niestety droszkę dalszy sąsiad sprzedał tej samej  ubojni 2 dni temu 5 sztuk i dostał 3, 5 i zalił mi sie ze ten h*j mu łaskę robi ze wogóle wzioł ze ma podobno pełne chłodnie miesa i nie moze sprzedać dlatego taką cena moze tylko dać a  za  dwa dni niedość ze mojemu sasiadowi 60 gr dołorzył to jeszcze 2 uczniów przysłał na podwórek aby sasiadowi pomogli te swinie załadować  jak najszybciej bo rzeźnicy na zakładnie nic nierobią a on im musi płacić 

Opublikowano

To wina ustroju żeby wszystkiego było full. Z mięsa robią gówno żeby nikt tego nie kupował bo zabraknie. Kiełbasy świeżej na wsi nie kupisz bo to są tylko zwroty z miast. Chleb to jakaś wata nadająca się tylko do zjedzenia z mlekiem którego jest ponad stan. Pomidory brukiew a sery skrzypiąca guma.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v