Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja byłem na zimowych protestach Leppera przez 1,5 tyg,powiem wam że i tak chu.a to dało

Ale jeśli już to lepiej dojść tam pieszo,bo jak przyjadą w koncu pałować tak jak nas wtedy to sp***dala sie przez pola i ni martwi się człowiek że klamoty zostały ;-)

Opublikowano

Protesty dobra rzecz , ale nic mnie tak nie wk***ia jak postawa PSL teraz to wielcy obrońcy wsi , specjaliści od ASF a ja się pytam gdzie byli przez ostatnie kilkanaście lat jak byli w koalicjach : z PO lub z SLD wtedy pilnowało się korytka w agencjach i samorządach, natomiast  rolników miało się głęboko w d*pie , gdy się koryto skończyło to trwoga i lament bo pasowało by się za uczciwą pracę zabrać . Tak nawiasem pisząc to ASF  wystąpił za panowania jedynej słusznej koalicji PO-PSL i gdzie oni wtedy byli ? myślę że wtedy należało podejść do sprawy tak jak Niemcy teraz i może nie było by tragedii z ASF na wschodzie Polski ( sory że przeklinam ale jak o tym piszę to mnie krew zalewa )

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, Trojak napisał:

Protesty dobra rzecz , ale nic mnie tak nie wk***ia jak postawa PSL teraz to wielcy obrońcy wsi , specjaliści od ASF a ja się pytam gdzie byli przez ostatnie kilkanaście lat jak byli w koalicjach : z PO lub z SLD wtedy pilnowało się korytka w agencjach i samorządach, natomiast  rolników miało się głęboko w d*pie , gdy się koryto skończyło to trwoga i lament bo pasowało by się za uczciwą pracę zabrać . Tak nawiasem pisząc to ASF  wystąpił za panowania jedynej słusznej koalicji PO-PSL i gdzie oni wtedy byli ? myślę że wtedy należało podejść do sprawy tak jak Niemcy teraz i może nie było by tragedii z ASF na wschodzie Polski ( sory że przeklinam ale jak o tym piszę to mnie krew zalewa )

Ze masz z PSL rację to prawda,ale co do tezy że gdyby podeszli do sprawy tak jak niemcy teraz to by nie było problemu to się nie zgodzę bo; nie wiesz czy do niemców ASf też nie dojdzie z biegiem czasu,okaże sie za jakiś czas,a po drugie to w Polsce coś sie robi (albo próbuje  chociaż ) a na Ukrainie czy Białorusi  nic,wiec nie ma co porównywać sytuacji,

Opublikowano
17 minut temu, kopin napisał:

Ze masz z PSL rację to prawda,ale co do tezy że gdyby podeszli do sprawy tak jak niemcy teraz to by nie było problemu to się nie zgodzę bo; nie wiesz czy do niemców ASf też nie dojdzie z biegiem czasu,okaże sie za jakiś czas,a po drugie to w Polsce coś sie robi (albo próbuje  chociaż ) a na Ukrainie czy Białorusi  nic,wiec nie ma co porównywać sytuacji,

jesteś kolego niedoinformowany na Bialorusi to już prawie dzik wybity

Opublikowano (edytowane)

Kolego dobrze o tym wiem że tak mówią ,ale po pierwsze ja tego nie widziałem a po drugie jaki sens ma wybijanie dzików skoro Białoruś wyrażnie mówi że ASF u nich nie ma!

Z 2 strony skoro tak twierdzisz to napisz do ministra że głupi jest bo po co płot chce stawiać jak tam już dzików nie ma ;-)

Edytowane przez kopin
Opublikowano
6 godzin temu, tyran3 napisał:

chyba zartujesz ciapciakami c-330 lub c360?????? ja mam 2 kolegów  w Policji w drogówce i prewencji i sami mi opowiadali jak wygladały odprawy przed protestami za Sawickiego . Przełorzony: mówił im tak kazdy pojazd rolników ma być co do śrubki sprawdzony stan techniczny jak jest podstawa to zabierać na lawete  jak jeden lub drugi wiejski hujek zapłaci 5 tys kary to mu sie odechce  wydurniania sie na ulicach.

sam widziałem jadąc na protest DK 11 kazdy oflagowany traktor był w zatokach kontrolowany przez minimum 2radiowozy.

Wiec teraz jedz na protest 60- tką  napewno na niego dojedziesz.

Oj żebyś Ty wiedział kiedy ja miałem przegląd robiony w wozie. Sprawny w oczy sié nie rzuca i w tryby człowiek nigdzie sie nie pcha. Na lawecie to se można wrócić i bez policji. Te nowe cudeńka to byle pierdołek i laweta. Protesty to nie wiadomo czy do Warszawy, Brukseli czy bezpośrednio do Pana Boga wylewać żale. Nie ma mądrych na niektóre sprawy. Jak Google nie pomoże to jedynie dobra whiski na którą nakładają cła w odwecie na polityke Trampa. Oj trzeba chyba zapas zrobić. Święta idą.

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, grey6 napisał:

Oj żebyś Ty wiedział kiedy ja miałem przegląd robiony w wozie. Sprawny w oczy sié nie rzuca i w tryby człowiek nigdzie sie nie pcha. Na lawecie to se można wrócić i bez policji. Te nowe cudeńka to byle pierdołek i laweta. Protesty to nie wiadomo czy do Warszawy, Brukseli czy bezpośrednio do Pana Boga wylewać żale. Nie ma mądrych na niektóre sprawy. Jak Google nie pomoże to jedynie dobra whiski na którą nakładają cła w odwecie na polityke Trampa. Oj trzeba chyba zapas zrobić. Święta idą.

hehe a tu masz racje w zimie 3 letnie landini nie chciało odpalić bo sie jakiś kabelek przepalił  3 dni elektryk szukał który to  a  koszt cześci 25 zł ( gdybym wzioł serwis  tysiak by poszedł w kanał) a stara zdezelowana 45 letnia 30-tka do wywalania obornika z komór i worzenia balotów słomy odpaliła przy minus 15 stopni  i to bez wody!!!!! To jest technika

Opublikowano

protesty niewiele dadzą,  to nie kraj w którym można spokojnie wyrażać swoje poglądy ,protestujesz jesteś wrogiem ,taka nasza RP .

ASF to kolejne źródło dochodu  dla kapitału zagranicznego ,im wiecej ognisk tym lepszy biznes dla nich ,niewielu pewnie wie ze firmy utylizacyjne nie sa polskie ,wiec biznes sie kreci ,ceny lecą w dół ,a Duńczycy zwiększają hodowlę warchlaka ,co niby tak potrafią   przewidywać co na rynku sie zdarzy?to UE rozdaje karty  i decyduje co gdzie i kiedy ,

o inwigilacji nie wspomne ,nawet tu na forum czytaja co piszemy ,maja wiedze o nastrojach ,doświadczyłem tego na własnej skórze więc wiem o czym pisze,

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, tyran3 napisał:

hehe a tu masz racje w zimie 3 letnie landini nie chciało odpalić bo sie jakiś kabelek przepalił  3 dni elektryk szukał który to  a  koszt cześci 25 zł ( gdybym wzioł serwis  tysiak by poszedł w kanał) a stara zdezelowana 45 letnia 30-tka do wywalania obornika z komór i worzenia balotów słomy odpaliła przy minus 15 stopni  i to bez wody!!!!! To jest technika

bo w  starych ciagnikach jest czysta mechanika starczy mocny aku. anowe sama elektronika i czujnki od wszystkiego ino.........

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

bo w  starych ciagnikach jest czysta mechanika starczy mocny aku. anowe sama elektronika i czujnki od wszystkiego ino.........

Taka prawda,mój ciapek 31 lat,w dobrym stanie zawsze zapala,na płynie i z 1 aku 12,a zetorek jak dostanie 10-15 mrozu to już trzeba powalczyć

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz78 napisał:

protesty niewiele dadzą,  to nie kraj w którym można spokojnie wyrażać swoje poglądy ,protestujesz jesteś wrogiem ,taka nasza RP

o inwigilacji nie wspomne ,nawet tu na forum czytaja co piszemy ,maja wiedze o nastrojach ,doświadczyłem tego na własnej skórze więc wiem o czym pisze,

O nastrojach to niech czytaja to forum i przekazują Kaczyńskiemu ze ludzie widły szykują i chcą im wsadzić w dupe.

Ja od 2007 r zawsze głosowałem na PIS (poza wyborami do PE bo na nie nie chodze i nigdy nie pujdę)  i nie wstydze sie tego i zagłosowałem za nimi w 2015 r. ale sie cholernie zawiodłem i na nastepne wybory predzej nie pujdę niz zagłosuje na pis.

Atak na marginesie dla dla troli z  pisu obecny stan z trzodą chlewną zagraza bezpieczeństwu państwa  bo polacy zjadaja mieso z ok 18 mln sztuk swiń. w polsce produkuje sie ok. 11 mln w tym 4 mln to warchlaki duńskie.

A zatem w polsce od urodzenia do uboju hoduje sie 7 mln  a potrzeba dla wyzywienia narodu 18. w razie wojny i zamkniecia granic grozi polaką poprostu głód. Chciałbym aby przekazali ten fakt Kaczyńskiemu.

Opublikowano

A jakie rozwiązania byś konkretnie wprowadził żeby poprawić coś. Narzekać każdy może ale zmienić to trudniej. Kijem wisły nie zawrócisz. Masarnie ubojnie dyktują ceny a nie rząd czasy realnego socjalizmu i gospodarki sterowanej to już przerobiliśmy. Co najwyżej mogą uokik ruszyć czy nie ma zmowy cenowej. Teraz małe chodowle chcą wygaszać (asf) więc świń będzie jeszcze mniej. Wśród zwierzyny łownej jest mase różnych chorób które jakoś nie przechodzą do zwierząt gospodarskich nawet jakaś mućka sie z żubrami zwąchała i nie padła z wrażenia. Wiadomo pod żubrem bezpiecznie...

Opublikowano
Zamiast budować durny płot na granicy i wsadzać pieniądze w jego utrzymanie to za tą kase wybić dziki i problem rozwiązałby sie sam. Zamiast prowadzić kontrole w gospodarstwach to kontrolować tiry wjeżdżające ze śmierdzącym mięsem do Polski.
  • Thanks 1
Opublikowano
29 minut temu, gomez181 napisał:

panowie jak myslicie co jutro giełda niemiecka pokaże? moze odbije na plus skoro święta tuż tuż :D

Nie licz na to,moim zdaniem jeśli jeszcze nie spadną to na pewno nie odbiją w góre,jeszcze musimy na to poczekać niestety

Opublikowano

@kaj W końcu ktoś mądrze napisał, zgadzam się z tobą w 100% ! Ale lepiej pchać kasę w NIC, a poza tym za dzikami trzeba chodzić po lasach czy polach a świnie są na miejscu to po co się trudzić. Gdzie Ci będą kontrolować tiry, lepiej przyjechać do gospodarstwa i poznajdywać nie wiadomo co, a poza tym mięsko z tych tirów jest '' najzdrowsze'' nie to co z gospodarstw :)

Opublikowano
10 godzin temu, tyran3 napisał:

O nastrojach to niech czytaja to forum i przekazują Kaczyńskiemu ze ludzie widły szykują i chcą im wsadzić w dupe.

Ja od 2007 r zawsze głosowałem na PIS (poza wyborami do PE bo na nie nie chodze i nigdy nie pujdę)  i nie wstydze sie tego i zagłosowałem za nimi w 2015 r. ale sie cholernie zawiodłem i na nastepne wybory predzej nie pujdę niz zagłosuje na pis.

Atak na marginesie dla dla troli z  pisu obecny stan z trzodą chlewną zagraza bezpieczeństwu państwa  bo polacy zjadaja mieso z ok 18 mln sztuk swiń. w polsce produkuje sie ok. 11 mln w tym 4 mln to warchlaki duńskie.

A zatem w polsce od urodzenia do uboju hoduje sie 7 mln  a potrzeba dla wyzywienia narodu 18. w razie wojny i zamkniecia granic grozi polaką poprostu głód. Chciałbym aby przekazali ten fakt Kaczyńskiemu.

daj spokój z tymi bredniami wiesz ile rzeczy importujemy i jakoś nikt nie głoduje wieprzowina jest niezdrowa i nikt nie powinien jej spożywać a już tymbardziej z importu no ale jak knsumentom wszystko jedno ich sprawa mamy wolnośc

2 godziny temu, kaj napisał:

Zamiast budować durny płot na granicy i wsadzać pieniądze w jego utrzymanie to za tą kase wybić dziki i problem rozwiązałby sie sam. Zamiast prowadzić kontrole w gospodarstwach to kontrolować tiry wjeżdżające ze śmierdzącym mięsem do Polski.

Ale uszanuj apetyty Polaków jak im śmierdzące bardziej smakuje niech jedzą mają do tego prawo KOD im to gwarantuje

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

daj spokój z tymi bredniami wiesz ile rzeczy importujemy i jakoś nikt nie głoduje wieprzowina jest niezdrowa i nikt nie powinien jej spożywać a już tymbardziej z importu no ale jak knsumentom wszystko jedno ich sprawa mamy wolnośc

Staszek nieprzesadzaj z lizusostwem dla pisu  ja mówie o stanie wojny  i zamknietych granicach  i tak mała ilość własnych swin jest poprostu niebezpieczna dla państwa. kupujemy broń a tez można powiedzieć po co ???? skoro jest nato

Opublikowano
55 minut temu, tyran3 napisał:

Staszek nieprzesadzaj z lizusostwem dla pisu  ja mówie o stanie wojny  i zamknietych granicach  i tak mała ilość własnych swin jest poprostu niebezpieczna dla państwa. kupujemy broń a tez można powiedzieć po co ???? skoro jest nato

Kupujemy bo musimy ale chyba nie myślisz powaznie że mogliibyśmy się obronić przed jakimkolwiek atakiem w stanie wojny to jesteśmy cały czas wojny interesów a wygrywa ten co ma więcej kasy chyba nie masz co do tego wątpliwości?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v