Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Normalny człowiek to się zniesmaczy jak sie tv ogląda. Telewizja publiczna powinna być niezależna i nie bać się punktować władze. A w naszym systemie staje się narzędziem propagandy. No w niemcowni to samo w sumie. Opozycja u nas jest niemrawa i też już skompromitowana przez bycie u władzy. Przyszli by nowi co by naobiecywali a po wyborach i tak by to samo robili. Wyrąbane trzeba mieć na to. A z cenami będzie nie wesoło i kto miał nosa po 4,4 netto 05.03 sprzedać? Drugie nadrobią wagą i kasa ta sama a oni bédą mieli więcej za mniej. Wszystko przez to, że jak idą do góry to sié każdy wstrzymuje a jak lekko w dół to na hura.

Edytowane przez grey6
  • Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, tyran3 napisał:

myśle  ze nie bo po staszku widać ze jest za pisem dość mocno ale ma wmiare normalny styl pisania a marek farmer to ewidentnie działacz pisu, agresywny w swych wypowiedziach wrzuca linki z przepisami prawa, ale tylko tymi co mu pasują te które mu nie pasuja to przemilcza. Retoryka i napastliwośc jego wypowiedzi jak w tvp info. Reasumując jego wypowiedzi sa takie pis to samo dobro a jak jest źle to wina poprzedników.

Gość dobrze wytresowany przez jakiegoś "czerepacha" z pisu

Nie wiem czy to tylko mi sie tak wydaje czy tak faktycznie jest,ale mam już troche lat i terażniejszy sposób prowadzenia konwersacji nie bardzo przypada mi do gustu.Jeśli ludzie ze sobą rozmawiają to oczywiste że mogą mieć inne zdania,oczywistym jest że moga pozostać przy swoim stanowisku,ale takiej zajadłości ,wybiórczego traktowania informacji żeby udowodnić swoją rację ,a do tego posługiwania sie epitetami  w stosunku do rozmówcy jeszcze parę lat temu nie było.Ja jestem przerażony tym jak częsc ludzi w ostatnim czasie sie zmieniła ;-(

Cena w zeszłym tygodniu u skupnika 4,3

Dzisiaj 4,1-4,2 w zależności od widzi misie 

4 minuty temu, grey6 napisał:

Normalny człowiek to się zniesmaczy jak sie tv ogląda. Telewizja publiczna powinna być niezależna i nie bać się punktować władze. A w naszym systemie staje się narzędziem propagandy. No w niemcowni to samo w sumie. Opozycja u nas jest niemrawa i też już skompromitowana przez bycie u władzy. Przyszli by nowi co by naobiecywali a po wyborach i tak by to samo robili. Wyrąbane trzeba mieć na to.

No było by tak najlepiej ,ale jak by sie u włądzy znalazły jeszcze bardziej szalone Kukizy i wymyślą że masz świnie ubierać w ubranka bo gołe latać nie mogą ,a do tego nie można ich tłuc na rzeż tylko się z nimi kolegować bo to żywe istoty to już byś wyrąbane nie miał ,i byś sie wkurzał że na wybory nie poszedłeś ;-)))

Opublikowano
5 minut temu, kopin napisał:

Nie wiem czy to tylko mi sie tak wydaje czy tak faktycznie jest,ale mam już troche lat i terażniejszy sposób prowadzenia konwersacji nie bardzo przypada mi do gustu.Jeśli ludzie ze sobą rozmawiają to oczywiste że mogą mieć inne zdania,oczywistym jest że moga pozostać przy swoim stanowisku,ale takiej zajadłości ,wybiórczego traktowania informacji żeby udowodnić swoją rację ,a do tego posługiwania sie epitetami  w stosunku do rozmówcy jeszcze parę lat temu nie było.Ja jestem przerażony tym jak częsc ludzi w ostatnim czasie sie zmieniła ;-(

Cena w zeszłym tygodniu u skupnika 4,3

Dzisiaj 4,1-4,2 w zależności od widzi misie 

ale to winna tresowania przez partyjnych " czerepachów" spróbuj powiedziec coś na pis marek farmer najpierw powie ze Ty jesteś niepowazny albo coś w tym stylu, nastepnie poda szereg przykładów jak było za poprzedników, a nastepnie nie odniesie sie merytorycznie do faktów  ale zaczyna manipulować faktami.

podaje przykład obszary osn mówi ze to wymaga UE i wrzuca linki potem mówi ze te obszary sa w niemczech i w dani.

Ale zapomina juz napisać  ze deryktywa KE musi być IMPEMENTOWANA  do polskiego prawa. czyili derektywa KE to swojiste zalecenia i  parlamenty wszystkich krajów musi aby ja wprowadzić wydać swoją ustawe i rozporządzenia . I w kazdym kraju wymogi mogą być inne.

I w niemczech jest jest taka ustawa ze płyt nie  trzeba budować a w polsce pisory przygotowują ustawe gdzie płyty bedą obowiązkowe.. Reasumująć POLSKA I NIEMCY BEDA OBSZARAMI OSN ale w niemczech płyt niebedzie a w polsce tak bo pis robi taką ustawe.

I na tym własnie polega manipulacja markafarmera przemilcza te fakty a jak płyty by wprowadzili to nam na forum napisze ze PIS niewinny bo UE nam kazała.

To samo z bioasekuracja wmawiał nam ze teraz to o po cherbacie bo PO i PSL powinny zrobić a teraz musimy miec maty bo unia kaze, a kolega chyba osborn pokazał mu ja sie w niemczech walczy z asf i tam o takich wymogach ja u nas nikt nie słyszał i tam stad nikt wybijać niebedzie.

Ale jakby co to PIS niewinien tylko UE ma taka powiedziane na spotkaniu partyjnym i tak tu pisze.

poczytaj sobie dział sytuacja polityczna w polsce posty marka farmera normalnie propaganda jak na wiecu  wyborczym

Opublikowano

Czytając komentarze odnoszę wrażenie że koledzy zapomnieli o podstawowej zasadzie "jeżeli na kogoś liczysz to licz na siebie" a porównywanie opcji  politycznych i zasług niektórych partii do niczego nie prowadzi .Zawsze uważałem że jeżeli chcesz coś zmienić to zacznij to zmieniać od poziomu gminy , powiatu , ale jedną z naszych wad narodowych jest właśnie to że widzimy wady u innych a nie widzimy ich u siebie .Więc niech każdy odpowie sobie ( tak w duszy ) ile razy oszukał państwo lub innych rodaków a póżniej  niech po narzeka  jak to jest żle i jacy to wszyscy są nie dobrzy  może wtedy poprawi mu się humor i wzrośnie samoocena  

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, kopin napisał:

No było by tak najlepiej ,ale jak by sie u włądzy znalazły jeszcze bardziej szalone Kukizy i wymyślą że masz świnie ubierać w ubranka bo gołe latać nie mogą ,a do tego nie można ich tłuc na rzeż tylko się z nimi kolegować bo to żywe istoty to już byś wyrąbane nie miał ,i byś sie wkurzał że na wybory nie poszedłeś ;-)))

Na wybory to ja chodze i nawet na muzyka głosowałem w 1- szej turze a żona na Ogórek tak dla jaj. No na bula to w drugiej turze jaj nie robiłem. Duda jak i pisiory im dalej w las tym bardziej dają d*py no ale alternatywy nie ma. Na razie. Te już złodzieje sie troche nachapały byłaby zmiana to nowe korniki by gryzły. 

Opublikowano
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

Tylko Korwin!

Kurcze jak często się z Tobą zgadzam to teraz powiem tak że jeśli napisałeś to poważnie to idż zadzwoń po pogotowie,a potem się dobrze rozpedż i pieprzni głową w mur,pogotowie już bedzie a może się coś poprzestawia ;-))))))

Z pozdrowieniami ;-)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o jego poglądy gospodarcze to w większości się zgadzam: zniesienie podatku dochodowego - jak jeszcze pracowałem na etacie to miałem brutto ok 5,5 tyś a do ręki dostawali 3,5 tyś... obniżenie podatku VAT, zniesienie akcyzy na paliwo to są w porządku pomysły czy dostęp do broni. Z korwinem jest taki problem że na 2-3 tygodnie przed wyborami musi coś palnac - jak np zakaz pracy dla niepełnosprawnych albo ich eutanazja- że strach na niego głosować.   

Opublikowano
20 godzin temu, nikolas29 napisał:

Po świętach do gory

ha ha których dopisz jeszcze będa bić na  max   i ceny za szybko nie bedzie, na mistrzostwach  muszą zarobic.

Opublikowano

Miało jutro jechać 20 sztuk, przełożyli na za tydzień. W czwartek jedzie 180, piatek 100. Cena na jutro już po obiżce 5.93 za E. Tragedia i tyle. A warchlak do góry. Śmiech na sali. to "małym" pewnie bedą po 5.5 płacić. Skiba na pewno nie więcej. Dobrze, że znalazłem alternatywę za duńskiego warchlaka.

Opublikowano
3 godziny temu, sumek666 napisał:

Jeżeli chodzi o jego poglądy gospodarcze to w większości się zgadzam: zniesienie podatku dochodowego - jak jeszcze pracowałem na etacie to miałem brutto ok 5,5 tyś a do ręki dostawali 3,5 tyś... obniżenie podatku VAT, zniesienie akcyzy na paliwo to są w porządku pomysły czy dostęp do broni. Z korwinem jest taki problem że na 2-3 tygodnie przed wyborami musi coś palnac - jak np zakaz pracy dla niepełnosprawnych albo ich eutanazja- że strach na niego głosować.   

Jak byś się zgadzałto już by tylko kontraktowcy w Polsce byli

Opublikowano

@qba333 Warchlaki z Poldanoru, już kiedyś od nich brałem. Danbred made in pl, jak to nazywam Polskie Duńczyki. Mają odchowalnie 50 km ode mnie. A obecnie mam kastrata z PL z fermy zarodowej sokołowa też danbred, Są u mnie 49 dni i jest sporo sztuk po 80 kg. Przyjechały w wadze 25.5 kg  za 215 zł netto z dowozem. Rosną nie równo ale najważniejsze że widać przyrosty i cena była dobra.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, mesi napisał:

Łòdzkie znajomy dziś po 4.20 netto sprzedał 

mesi do kogo oddał ile szt.

Edytowane przez kiko80
Opublikowano
6 godzin temu, Dawid727 napisał:

Miało jutro jechać 20 sztuk, przełożyli na za tydzień. W czwartek jedzie 180, piatek 100. Cena na jutro już po obiżce 5.93 za E. Tragedia i tyle. A warchlak do góry. Śmiech na sali. to "małym" pewnie bedą po 5.5 płacić. Skiba na pewno nie więcej. Dobrze, że znalazłem alternatywę za duńskiego warchlaka.

To zostaje czy tragedia?:P

Opublikowano
6 minut temu, Dawid727 napisał:

Miało zostać 30 tysi( w tej "górce cenowej") zostanie 15 jak dobrze. Czyli 50% planowanego zysku. To nie tragedia ? 

Spytaj sie ubojni, handlarza i marketów to każdy Ci powie ze dokłada do interesu kupując twoje świnie, a ty masz 15 tys zysku i jeszcze muchy w nosie:P:P( zart dla niekumatych)

Dawid pociesze cie w stylu staszka  "kiedyś muszą pujśc w góre""

albo w stylu markafarmera " za poprzednich rządów były okresy ze swinie były jeszcze tańsze"

kuźwa mać 20 lat od protestów Lepera mija. koncentraty 100% w góre, paliwo 100% w góre, nawozy 100% w gõre. a swinie od 20 lat koło 4 złotych sie krecą niczym gówno w przeremblu Tego ministra to lać aby po ryju i patrzeć czy równo puchnie jak słabo to z buta przypiepszyć jeszcze w jego rozciapciany kinol i widły w dupe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v