Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecie coś z tą biosekuracja dokładnie maty muszą w nieckach betonowych być czy normalnie na ziemi są jakieś w pokrowcu że niby można normalnie kłaść, i podobna muszą być jakieś pod chlewni do zmiany kombinezony czy coś, u nas żadnych szkoleń ani nic nie było i mam nie być 

Opublikowano
1 godzinę temu, DRIPOL napisał:

jak niema przecież wszystkie leki podaje weterynarz nawet zelarzo:D u mnie weterynarz wynajmuje półkę w lodówce na leki i leczy sam, ja na fakturze mam zawsze usługe leczenia a nie ze kupiłem jakies leki:D a skoro urząd skarbowy potwierdza   to są kłamstwa i kalumnie dzienikarzy w stosunku do mojej osoby:D  z resztą który z was ma  w swojim rejestrze ze kupił jakiś lek?????? zawsze jest ze kupuje sie usługe, hehehehe. Panowie skoro jest napisane na fakturach ze nie leczymy to znaczy ze nie leczymy;)

Opublikowano
2 godziny temu, DRIPOL napisał:

Jaki kontrole zdechłych dzików nie ma kto zebrać. Prawda jest taka, że to już zależy od uczciwości producenta czy po zastrzyku karencji przestrzega. Sobie na pewno nikt takiej nie walnie a na masarnie to macie. Jak niektórzy walą azotu na pola. Wszędzie trza mieć rozum a lepiej sumienie a nie tylko kasa, kasa, kasa.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy było, ale ignorancja państwa jest na bardzo wysokim poziomie ...

www .farmer .pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/dziki-porozrzucane-w-workach-w-okolicach-parczewa,77031.html

spacje przed kropkami do usunięcia

Edytowane przez mrc1005
Opublikowano

Byłem dziś u weta po zaświadczenie na świnki i pytam czy są jakieś kontrole jeśli chodzi o tą całą bioasekuracje to mówi że tam gdzie mają krew pobierac do badań to w tych gospodarstwach kontrolują. Ale co dokładnie i jak nie stety nie wiem.

Opublikowano

Dziś podpisałam zgodę na budowę chlewni w mojej okolicy w której ma być 2 tyś. swiń ..więc komuś się jednak opłaca by robić tak duża inwestycje.Widocznie też asf się nie boi.

Opublikowano

Pod kontrakt zapewne to pensję dostanie i będzie się modlić by na ratę ostałó

Opublikowano
3 godziny temu, Ansja napisał:

Dziś podpisałam zgodę na budowę chlewni w mojej okolicy w której ma być 2 tyś. swiń ..więc komuś się jednak opłaca by robić tak duża inwestycje.Widocznie też asf się nie boi.

taki duzy to czego ma sie bać???? na ilości bedzie dostawał 50 gr. wiecej niz my a wrazie czego taki to w Sądzie od państwa wydoji takie odszkodowanie ze sobie dwie nowe chlewnie postawi tylko w innym kraju

Opublikowano
3 godziny temu, TheRolnik1992 napisał:

Ładne ceny u Was w porównaniu do moich stron. Dziś sprzedane 4 szt (480kg) 3.80+vat do pośrednika 

Napisz gdzie tak płacą , bo to wyzysk w porównaniu do średnich cen w skupach , nawet u pośredników to cena woła o pomstę do nieba

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v