Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja głupiś ? To te popierdzielone przepisy i bioasekuracje są  "głupiś" . Ja to w formie ironicznej powiedziałem , bo wiem że totalny bezsens . B|

Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Ja głupiś ? To te popierdzielone przepisy i bioasekuracje są  "głupiś" . Ja to w formie ironicznej powiedziałem , bo wiem że totalny bezsens . B|

dlatego się śmiałem,durni z nas robią a największy problem jest z tym że sami gó.o wiedzą  ,w czerwcu 2017 butlonosy gadał o płocie-no i nadal gada

my też tak musimy jak każą grodzić gospodarstwa i stogi,-NIE JEST TO ŁATWA SPRAWA,TRWAJĄ ROZMOWY MIĘDZYRESORTOWE-JA ŻONA,ŻONA TEŚCIOWA,MY SĄSIADKA,WSZYSCY Z GMINĄ ,A JESZCZE NADZÓR BUDOWLANY ,PROTESTY MIESZKANCÓW PRZECIWKO DZIELENU SPOŁECZEŃSTWA ;-),   to nie są łatwe sprawy to muszą nam dać parę lat na to

• Haha 3
Opublikowano
8 godzin temu, kopin napisał:

dlatego się śmiałem,durni z nas robią a największy problem jest z tym że sami gó.o wiedzą  ,w czerwcu 2017 butlonosy gadał o płocie-no i nadal gada

my też tak musimy jak każą grodzić gospodarstwa i stogi,-NIE JEST TO ŁATWA SPRAWA,TRWAJĄ ROZMOWY MIĘDZYRESORTOWE-JA ŻONA,ŻONA TEŚCIOWA,MY SĄSIADKA,WSZYSCY Z GMINĄ ,A JESZCZE NADZÓR BUDOWLANY ,PROTESTY MIESZKANCÓW PRZECIWKO DZIELENU SPOŁECZEŃSTWA ;-),   to nie są łatwe sprawy to muszą nam dać parę lat na to

wiesz my na swoje  rozmowy miedzyresortowe bedziem mieli tyle ,ile nam czasu dadza........ a butlonosy ma czasu tyle ile chce na swoje gadanie

• Like 2
Opublikowano
26 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

wiesz my na swoje  rozmowy miedzyresortowe bedziem mieli tyle ,ile nam czasu dadza........ a butlonosy ma czasu tyle ile chce na swoje gadanie

No niby trzy miesiące. Ciekawe czy pepikom sie udało wirusa w ryzach utrzymać? No u nas ODR na szkolenie zaprasza na 01.03.2018

Opublikowano (edytowane)

18 minut temu, grey6 napisał:

No niby trzy miesiące. Ciekawe czy pepikom sie udało wirusa w ryzach utrzymać? No u nas ODR na szkolenie zaprasza na 01.03.2018

no niby tak...... u mnie jest szkolenie 29 lutego  :)

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano
12 godzin temu, grey6 napisał:

Podejrzewam, że z partyzanta. Pewno ani pająków nie dadzą obmieść. Znajomy miał rok temu kontrol tyle, że tkzw. planową i tam musiał pare rzeczy poprawić to i nawet bydła, że jeden kolczyk się czepiają. Ja np. świniaki w prawe ucho kolczyk dałem bo mi było na ręke a tu czytam, że w lewe ma być. Jak sie jaki debil trafi... Ale ja sie kontrolami narazie nie frasuja.

Aha właśnie  tak myślałem  lepiej żeby informowali wcześniej nie zawsze każdy jest w domu a lepiej być osobiście bym wolał jak bd 

Opublikowano
10 godzin temu, kopin napisał:

Mnie jak nie ma podwórka wilk pilnuje więc chyba sam nie wejdzie ;-)

Ja tam wilka nie mam ale Misiek jak trza to terz uj***ć Potrafi. Mój wet to wie bo już go raz miał na obserwacji więc od razu mówi: Misiu uciekaj bo Ty gryziesz. A Ci powiatowi to czasem ich zaskoczy... Jak będzie trzeba.

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, grey6 napisał:

Ja tam wilka nie mam ale Misiek jak trza to terz uj***ć Potrafi. Mój wet to wie bo już go raz miał na obserwacji więc od razu mówi: Misiu uciekaj bo Ty gryziesz. A Ci powiatowi to czasem ich zaskoczy... Jak będzie trzeba.

Muszę no mojemu wytłumaczyć że ten w kombinezonie to wróg ;-)

Opublikowano

Nic, może za 10 lat do tego butlonose dojdą, że najlepsza kasta(babci 5 dych z lady co najwyżej zgarnom) dzików nie wystrzela i jedynie odłownie uśmiercanie i krematorium może sprawe dzików załatwić. U nas sobie świta z gminy 1 300 000 nagród przyznała w ciągu trzech lat. Ile to by było placów zabaw dla dzików gdzie by mógł je spokojnie w czapke walnąć...

Opublikowano (edytowane)

W Czechach wirus też wydostał się z pod kontroli i się dalej rozprzestrzenia,więc wytłuczenie prawie całej populacji dzików w danym rejonie guzik co dało,wychodzi na to że jeżeli tłuc dziki to w całej Europie Środkowej i wtedy może coś to da

Edytowane przez ws71
  • Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Y635 napisał:

zamiast te kase co na plot to dali by rolnikom na ta bioasekuracje

Taaa. Tyle, że już weterynaria woła o podwyżki jak zobaczyli, że mało ludzi do tylu kontroli i można coś ugrać i chętnych do pracy brak. Jak chore dziki będą się kręcić po polach to zawsze będzie ryzyko. Drżeć to mogą duzi hodowcy i na kredytach. Kapka trefnej kukurydzy(tanio kupionej) może drogo kosztować...

Opublikowano
2 godziny temu, sumek666 napisał:

Tak. Najlepiej postawimy plot wzdłuż granic całego kraju wtedy problem zostanie u nas :D

U nas zwalczyć to co się przedostało .  MUR powinni postawić  całą granice wschodnią. I po problemie.  Na granicy wschodniej  pełna bioasekuracja ( kontrolowanie przejazdów samochodów) i ograniczyć tych  ciapatych do nas ze wschodu !! I PO PROBLEMIE !  Kto za mną to niech na mnie głosuje w następnych wyborach xD

Cena 4,00 netto  WLKP. pow.turecki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v