Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, kiko80 napisał:

k ... co wariata ze mnie robisz a kto myslisz ze jest przy załadunkach nie pracownik dla ciebie robol,wlasnie szynka jedz popracuj to bedziesz wiedział jak ta praca wyglada bo siedzisz w pl  w stołek prykasz a tu mowisz jaki to rarytas kupujesz za granica, mieszacie  syf z zagranicy z  polskim swierzym miesem przypraw od hu... i jest super zjadliwe,do PRC jedzie wszystko kolego nawet siersc  i jeszcze inne g... w podrobkach za owoce morza. cos jeszcze chcesz wiedziec. nie byłes za granica  siedzisz w PL a tu sie wymądrzasz  jaki super towar  ktos przywozi.Za dobry towar za granica trzeba słono płacić kolego gdzie nikt nie bedzie przeplacał i dokładał do interesu,Nie pisze o produkcji tylko o towarze zywcu.Jak jestes taki madry i wiesz wszystko to wiesz co to jest towar BIO Na zakładach,wypowiedz sie.pozdrawiam

Kolego, do nas jedzie towar który się u nas sprzeda

Kto sobie pozwoli na kupno bio ?

Opublikowano

Gdzie tyle dają ? Bo mi 80gr brakuje do takiej stawki .

Opublikowano
11 godzin temu, turtojs napisał:

mały lokalny zakład w opolskiem, powiat oleski. skupuje tylko od pobliskich rolników i to takich, którzy się przykładają do produkcji, bo takich co chowią byle co nie chcą, bo tłuszczu od cholery, a w sklepie nikt tego potem nie chce kupić

gdzie ten zakład, mam tablice OOL i nie słyszałem o nim, chyba że feliks?

Opublikowano
3 godziny temu, staszek131415 napisał:

nO 5 ZŁ DO WZIĘCIA NA DZIŚ TO NIE JEST ZE

staszek z vatem 5 złotych  nie dostaniesz  to gdzie tu norma???? no chyba ze 100 tuczników sprzedałeś naraz to z vatem mogłeś 5 zł dostać

Opublikowano
9 godzin temu, AdamRo napisał:

Kolego, do nas jedzie towar który się u nas sprzeda

Kto sobie pozwoli na kupno bio ?

Pod naszą marka tzn pod zakładami ala  polskimi.Widze ze mało wiesz nie ma co dyskutować.Nawet nie wiecie co to bio itd.

Opublikowano
ja wczoraj dostałem 4.3 zł z vatem średnia waga 135 kg wyszła z 10 sztuk ale nic nie mówił bo żywca ponoc zaczyna brakować i cena w górę idzie jak się pytałem to już obszarowca zaczyna wozić warchlaki z dani i zaczyna się z powrotem zasiedlanie chlewni hodowców sezonowych
Opublikowano
11 godzin temu, Krzysiek3110 napisał:

gdzie ten zakład, mam tablice OOL i nie słyszałem o nim, chyba że feliks?

też mnie interesuje gdzie ten zakład.

22 godziny temu, turtojs napisał:

mały lokalny zakład w opolskiem, powiat oleski. skupuje tylko od pobliskich rolników i to takich, którzy się przykładają do produkcji, bo takich co chowią byle co nie chcą, bo tłuszczu od cholery, a w sklepie nikt tego potem nie chce kupić

powiedz mi kolego jak ten zakład się nazywa.

Opublikowano

Poskrom mieli, lecz nie łapali. Zacytuje tylko koniec dyskusji na temat łapanie.

W pana interesie jest to by mieć status zdrowotny. Wszędzie gospodarz łapie (z uśmiechem). Nie jest to moment by się z nimi wykłócać.

Na koniec stwierdzili, że jestem mistrzem świata w łapaniu, jak dla nich to wszystko jest u mnie ok. I żeby niczego się nie bać (kontroli)

A jeździć w sprawie bioas. to będzie ktoś od powiatowego. Tak samo jak było w sprawie dobrostanu kilka lat temu.

Jakby od nich to wszystko zależało, to mają to w nosie (absurdalne przepisy), ale to jest piramida władzy.

Chociaż stwierdzili, że są jeszcze  ludzie co trzymają świnie w złych warunkach.

Opublikowano

www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/asf/11295-bedzie-plot-wzdluz-granicy-polski-z-bialorusia-i-ukraina-w-ramach-walki-z-asf                 żarty sobie robią to juz powinno być dawno zrobione 

Opublikowano
1 godzinę temu, szczypka napisał:

www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/asf/11295-bedzie-plot-wzdluz-granicy-polski-z-bialorusia-i-ukraina-w-ramach-walki-z-asf                 żarty sobie robią to juz powinno być dawno zrobione 

no wlasnie powino dawno to byc zrobione. z dzikami tak samo

Opublikowano

Był ktoś już na szkoleniu w sprawie bioasekuracji i asf? Pytałem się o wymogi lekarza weterynarii, który wystawia mi świadectwa, to powiedział, że sam jeszcze nic nie wie. A co do ceny to na dzisiaj na żywą 4,20+vat, kuj-pom, powiat świecki

Opublikowano

Dzisiaj rozmawiałem z weterynarzem to mówił, że te całe kontrole a bardziej jej wyniki to będą bardzo uznaniowe i zależne od widzimisie kontrolującego. Jedno jest pewne: każdy rolnik i każda świnie będą skontrolowane. 

Opublikowano
52 minuty temu, krilan06 napisał:

Był ktoś już na szkoleniu w sprawie bioasekuracji i asf? Pytałem się o wymogi lekarza weterynarii, który wystawia mi świadectwa, to powiedział, że sam jeszcze nic nie wie. A co do ceny to na dzisiaj na żywą 4,20+vat, kuj-pom, powiat świecki

Kto tyle płaci?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, sumek666 napisał:

Dzisiaj rozmawiałem z weterynarzem to mówił, że te całe kontrole a bardziej jej wyniki to będą bardzo uznaniowe i zależne od widzimisie kontrolującego. Jedno jest pewne: każdy rolnik i każda świnie będą skontrolowane. 

A na koniec se poprzyznają nagrody. Całe maty przy wejściu do budynku to akurat w praktyce wyjdzie ale chyba jak ktoś ma ruszta i na podwórzu polbruk. Przecież to ph 7 to zabije ale bakterie i to w pierszej kolejności te porzyteczne a z asf nie da rady. Te wszystkie dyrektywy UE to o kant wiadomo czego rozbić a nasi słuchają jak świnia grzmotu i jeszcze jak co żle przetłumaczą to... Ciekawe jak tam wujek Putin z tym walczy. Może już obmyślili szczepionke ale wiedzą sie nie podzieli. Przecież najbardziej w interesie rolnika jest se choroby nie zawlec. To niech edukują a nie mata mata bo jak nie to zakaz chowu. Idiotyzm. Dziki redukować. Odłownie (alarm zamknięcia na sms) rozstawić i same wlezą tymbardziej w zime. Na każdy powiat z 10 i by to diabelswo wyeliminował. Ale to trzeba praktyków i myśleć a nie z Warszawki zza biurka durne bioasekuracje wprowadzać.

Edytowane przez grey6
Opublikowano
3 godziny temu, szczypka napisał:

teraz to powinien powstać płot w centralnej Polsce, od północy na południe aby zatrzymać migrację dzików na zachód kraju ;-) 

Opublikowano

Bardzo śmieszne . Już spisałeś pół Polski na straty ?

Opublikowano (edytowane)

Płot Sopot-Zakopane :D

@grey6 akurat ten weterynarz ani swiadectw ani kontroli nie prowadzi. Więc jego opinia jest jak najbardziej wiarygodna. Też jest zdania, że plot to 2 lata temu powinien  stać a myśliwi wszystkie dziki wystrzelać tak jak w Hiszpanii. Mówi tak: ja lubię świnie leczyć a nie dziki i to z rolników mam pieniądze więc muszę ich popierać :)

Edytowane przez sumek666
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v