Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie był już ktoś z was sprawdzić u  zródła czyli u powiatowej jakie wdanym powiecie będą obowiązywały warunki bio,mam zamiar w poniedziałek zasięgnąć informacji z tej krynicy mądrości i prawd objawionych na gminnym portalu zamieściła informację o podwójnym ogrodzeniu obowiązującym na terenie powiatu,ciekawe czy to prawda powiat  powyżej 1 dzika na km2

Edytowane przez ws71
Opublikowano

Cena z wczoraj 4,2 zł netto przy 15 sztukach. Wg rozporządzenia płoty muszą być w gospodarstwach stosujących system otwarty - wolne wybiegi. Nigdzie nie jest napisane ze w pozostałych też. Co do innych spraw tak jak koledzy wyżej tzn. zależy jacy weterynarze będą podczas kontroli, bo jak się chce do czegoś przyczepić to można zawsze wytknąć szczegóły.

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, AdamRo napisał:

Tak się składa że nie muszę nikogo pytać bo sam pracuje w zakładzie mięsnym i nie widzę różnicy, to syf i tamto syf. A gadanie że z zachodu jest stare,mrożone możecie w bajki schować. Przywozi się stamtąd bo jest tańsze, ot cały sekret.

Daj namiar to chętnie kupię , bo akurat pracuję w tej branży ( sieć sklepów ) a produkt dający się zjeść i tani to rzadkość 

Opublikowano
8 godzin temu, piotrczem napisał:

I właśnie jednym z najważniejszych czynników wpływających na smak mięsa jest chłodzenie, stąd bierze się smak domowego mięsa

które stygnie powoli i niejako dojrzewa a nie pyk i jest prawie jak wrzucone w ciekły azot. to tylko czysta ekonomia żeby dało

się przerobić jak najwięcej w jak najkrótszym czasie i jest w 100% nienaturalne. 

Kto  przerabiał  swojego  tucznika  wie o czym  mówisz....  a już  wyroby z  świeżego  mięsa  ,,niewyparowanego''    masakra.   

Opublikowano
9 godzin temu, ws71 napisał:

Panowie był już ktoś z was sprawdzić u  zródła czyli u powiatowej jakie wdanym powiecie będą obowiązywały warunki bio,mam zamiar w poniedziałek zasięgnąć informacji z tej krynicy mądrości i prawd objawionych na gminnym portalu zamieściła informację o podwójnym ogrodzeniu obowiązującym na terenie powiatu,ciekawe czy to prawda powiat  powyżej 1 dzika na km2

Nie ma jeszcze wytycznych każdy jak zwykle podejdzie do tematu indywidualnie jeślli zlecą to wetom w terenie nie będzie zle im zależy na każdym gospodarstwie bo  tego żyją:D

Opublikowano
3 godziny temu, Trojak napisał:

Daj namiar to chętnie kupię , bo akurat pracuję w tej branży ( sieć sklepów ) a produkt dający się zjeść i tani to rzadkość 

Jak byś pracował w SIECI SKLEPÓW to już oni dokładnie wiedzą gdzie kupować ,a jak pracujesz w sieci sklepów to nie jesteś w stanie naraz kupić 5-10 tirów mięsa

A z 2 strony ciekawe czy u was w lokalnych masarniach też tak jest bo tak zachwalacia polskie .Ja przez pewien czas odstawiałem do lokalnej ubojni,na kilka gmin okolicznych będącej potentatem,skupują i świnie i bydło  do przerobu.Ale w końcu sie wkur....em bo nie dosyć że pośrednik do Pini daje mi 30-40 gr więcej to jeszcze ja rozładowując swoje 20 byłem świadkiem jak inny pośrednik składa z samochodu 50 i też dostaje te 40 gr więcej niż ja.A poza tym też gość bierze 2-3 tiry tygodniowo mięsa z niemiec.I taka to Polska firma.;-(

Opublikowano
15 minut temu, kopin napisał:

.A poza tym też gość bierze 2-3 tiry tygodniowo mięsa z niemiec.I taka to Polska firma.;-(

A teraz pomyśl po co bierze te Tiry ?  skoro skupuje w Polsce i mu się opłaca , a gdzie kupić dobre mięso to akurat mam bardzo dobre pojęcie i na pewno nie kupiłbym chłamu z pewnych znanych mi przetwórni ( nauczony smutnym doświadczeniem ) Duży nie znaczy dobry , czy to w produkcji czy to w hodowli

Opublikowano

Powiem Ci czemu czasem tak jest,może i czasem kupi gówno.Ale z 2 strony robi wyroby przede wszystkim ,a zabijając świnie,ma łby uszy  nogi,skóry ,słoninę itd i ma tego za wiele żeby samemu przerobić a za mało żeby zaoferować dużą partię do sprzedania np gdzieś do Azji czy innej Ukrainy.

Dlatego kupi już rozebrane szynki,karczki itd i nie martwi się co zrobić z resztą.A ludzie zajdą do sklepu i kupią polskie wyroby z polskich swin bo gówno wiedzą co jedzą.

Opublikowano
42 minuty temu, TheLukasTeam napisał:

Cena z piątku 4,20 netto. 20 groszy w górę, w ciągu tygodnia 40 groszy podnieśli.

no to super!!!! chwała Pisowi:D obecna cena to tragedia ale 2 tygodnie temu to była katastrofalna oczywiscie przez Tuska:D  ale dzieki rządowi dobrej zmiany i ministrowi Jurgielowi znowu mamy  lepiej:P Ja z tych 40 gr lukasteam dałbym rydzykowi na radio bo przecież jak  niedasz teraz to niedasz nigdyxD

Opublikowano
2 godziny temu, tyran3 napisał:

no to super!!!! chwała Pisowi:D obecna cena to tragedia ale 2 tygodnie temu to była katastrofalna oczywiscie przez Tuska:D  ale dzieki rządowi dobrej zmiany i ministrowi Jurgielowi znowu mamy  lepiej:P Ja z tych 40 gr lukasteam dałbym rydzykowi na radio bo przecież jak  niedasz teraz to niedasz nigdyxD

To kolega bogaty i z biedniejszym się dzieli ....ładnie :15_yum:

Opublikowano

Śmiej się z Rydzyka ale on jako jedyny miał odwagę wystąpić w obronie branży futrzarskiejB|

Mam nadzieję że wezmie w obronę trzodiarzy których pod pretekstem ASF CHCĄ usunąć z rynku

Sprzedane 20 stuk lokalna ubojnia 4,60 netto

Opublikowano

Gdybym sprzedał po obecnej cenie, to może i te 40 groszy bym rzucił na tacę, a że sprzedałem taniej, to ni ma :P

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Śmiej się z Rydzyka ale on jako jedyny miał odwagę wystąpić w obronie branży futrzarskiejB|

Mam nadzieję że wezmie w obronę trzodiarzy których pod pretekstem ASF CHCĄ usunąć z rynku

Sprzedane 20 stuk lokalna ubojnia 4,60 netto

wystąpił bo sami chodzą w futrach

widziałeś papieskie z gronostai ?

Opublikowano
Dnia 17.02.2018 o 22:12, AdamRo napisał:

kiko

Pracowałeś jako robol więc skąd możesz wiedzieć co jechało do Polski

Do nas jedzie wszystko, szynka ,łopatka,boczek a uszy i ryje  do chin

I gwarantuje ci świeżość tego co kupujemy na zachodzie

Jeśli piszesz że pracowałeś w największych zakładach to pewnie wiesz ze tam świnia wchodzi z jednej strony a  niedługo na chłodnie jest załadowana poltusza, która została schłodzona szokowo a nie stygnie jak w większości zakładów w pl 24 godz.

k ... co wariata ze mnie robisz a kto myslisz ze jest przy załadunkach nie pracownik dla ciebie robol,wlasnie szynka jedz popracuj to bedziesz wiedział jak ta praca wyglada bo siedzisz w pl  w stołek prykasz a tu mowisz jaki to rarytas kupujesz za granica, mieszacie  syf z zagranicy z  polskim swierzym miesem przypraw od hu... i jest super zjadliwe,do PRC jedzie wszystko kolego nawet siersc  i jeszcze inne g... w podrobkach za owoce morza. cos jeszcze chcesz wiedziec. nie byłes za granica  siedzisz w PL a tu sie wymądrzasz  jaki super towar  ktos przywozi.Za dobry towar za granica trzeba słono płacić kolego gdzie nikt nie bedzie przeplacał i dokładał do interesu,Nie pisze o produkcji tylko o towarze zywcu.Jak jestes taki madry i wiesz wszystko to wiesz co to jest towar BIO Na zakładach,wypowiedz sie.pozdrawiam

Opublikowano
mały lokalny zakład w opolskiem, powiat oleski. skupuje tylko od pobliskich rolników i to takich, którzy się przykładają do produkcji, bo takich co chowią byle co nie chcą, bo tłuszczu od cholery, a w sklepie nikt tego potem nie chce kupić
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v