Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fajny temat pod taki rozsiewacz ,tym bardziej że tasma gumowa a nie na ;łańcuchu ,a wydajność zawsze możesz grodzią regulować ,tylko dwa hydromotory ,aby szerzej rzucał ,bo ten z linka może i rzuci z 5m ale czy aby równo 

Opublikowano

Tu się rozchodzi czy ta taśma na tyle wydajna będzie co w rcw bo jest wąska a tam szeroka i czy nadąży wyrzucić tyle samo masy co rcw, fajna sprawa bo taśma napędzana hydraulicznie można se regulować prędkość dławiąc olej lub puszczając go więcej na silnik hydrauliczny zbiornik oleju jest i przewody dołożyć pompę i i talerze bezpośrednio z wałka ciągnika i nie ma potrzeby podłączania oleju z układu traktora co przy pożyczaniu stanowi duży problem. Talerze dałbym 2 jak jest typowo w rozsiewaczach i myślę że w 4tyś. bym się zmieścił mając konkretny sprzęt a nie takie coś jak rcw 3 że trzeba cały dzień jeździć żeby tira rozsypać, poza tym w takiej gotówce takiej skrzyni zasypowej raczej nie da się zrobić

Opublikowano
Wszystko fajnie jak są plany jak zrobić a przyjdzie co do czego to same problemy wychodzą. Jak chcesz robić jaką kolwiek maszynę napędzaną silnikiem hydraulicznym z regulacją obrotów poprzez dławienie oleju to pamiętaj że jak przykręcisz dławik to olej będzie się gotował.
Opublikowano

Jakie plany, to maszyna jednostkowa, wszystko dorabiasz na bieżąco :) Nie wiem czy w 4 tys się wyrobisz.... Nie dasz przecież osi i kół od rozrzutnika 1-osiowego bo nawet jak wytrzyma kto to pociągnie po grząskim czy mokrym polu 

Opublikowano (edytowane)

Mam oś od przyczepy D50 i koła 1.400r20 22PR także bez obaw, poza tym ta solarka okazała się pomyłką brakuje jednego zera żeby to allegro to bym wziął kup teraz i po kłopocie

Edytowane przez sznajdik