Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Planuję otworzyć na początek skup ziół oraz własną suszarnię.Potem rozszerzyć może jeszcze ofertę na owoce,grzyby,warzywa.Czy ktoś z Was ma doświadczenie w tym temacie?

Środki chciałbym pozyskać z dotacji Młodego rolnika.Myślę też o wykorzystaniu części własnej ziemi(posiadam 8h łąki i pastwiska) pod uprawę ziół tylko gleba jest dosyć ciężka i gliniasta więc może coś innego?

Kolejne pytanie to czy mogę tego typu biznes prowadzić jako rolnik czy muszę założyć działalność gospodarczą?

Za wszystkie opinie i rady z góry dziękuję.

Przez pomyłkę umieściłem w nieodpowiednim dziale...jak ten temat przenieść?:)

Edytowane przez Dajmiżyć
Opublikowano
Co do ziół nie powiem bo nie wiem ale co do suszonych owoców na pewno działalność jest bo to już przetwórstwo się klania

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez thaler351ta
      kto zajmuje się uprawą ziołami?takimi jak babka płesznik i lancetowata jeżówka lubczyk i prawoślaz?bo mam problemy z chwastami i chcą mnie z pola wygonić
    • Przez kamilsmutek8
      POMOCY!!!
      Mam króliki do sprzedanie wie ktoś gdzie mogę sprzedać mieszkam woj.małopolskie niedaleko Tarnowa gdzie jest jakiś skup królików?
      Nie mogę nigdzie znaleźć!!!
    • Przez mumio
      Szukam maszyn do oczyszczania ziół (majeranek, cząber) przede wszystkim młocarni (popularna chyba była Warmianka), bukownika są jeszcze inne tego typu stare maszyny w budżecie do 10 tys. PLN? Wialnia to chyba tylko dla zbóż?

Jeżeli tak to proszę o nazwy, modele. Jeżeli nie ma jednej maszyny która czyści całkowicie to mogą być dwie osobne maszyny.
    • Przez andzej1889
      Witam, poszukuję osoby/firmy które zajmuję się skupem królików ( tylko woj śląski i opolskie ). Jeżeli ktoś posiada informacje które mogły by pomóc bardzo prosił bym o podanie numeru telefonu lub kontakt z numerem 537086548. Można także wysłać mi prywatną wiadomość. 
      Króliki hodowane ekologicznie, bez pasz, granulatów, z stałym dostępem do wody.
    • Przez pawelkarczewski
      Witam wszystkich producentów warzyw, jeśli jest ktoś z województwa wielkopolskiego albo kujawsko-pomorskiego i zajmuje sie produkcją selera korzennego i posiada na magazynie mini 6 ton selera zachęcam do kontaktu ze mną gdyż jestem zainteresowany kupnem selera na przetwórnię. 
      Proszę o wiadomość na mój adres e-mail pawelst991@wp.pl lub odpowiedź pod tym postem. 
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v