Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czemu nie, ja mam 14 stanowisk na dojne i odbierają 🤷‍♂️,tylko wiadomo specjalnie do mnie nie jedzie bo po okolicznych wioskach też odbierają 

7 minut temu, macius11157 napisał:

A z odbiorem mleka jak to jest właśnie ?

Wiem że moja po prostu chciałem się podpytać czy warto przy takiej ilości zaczynać z mlekiem

Opublikowano
macius11157 napisał:

A z odbiorem mleka jak to jest właśnie ?

Wiem że moja po prostu chciałem się podpytać czy warto przy takiej ilości zaczynać z mlekiem

Narpierw znajdź odbiorcę i tam się pytaj czy wogóle będzie komu odbierać

Opublikowano

Sławek sam masz coś 25 krow i żyjesz  a komuś doradzasz 40.... 😋

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Jakbys sam sobie nie dawał rady i szukałbyś pomocnika to mamy tutaj jedna koleżankę która szuka pracy w gospodarstwie 😂😂

🤐 stąpasz po cienkim lodzie....

Opublikowano

Napewno te 20 krów będzie lepiej opłacalne niz byki roboty będziesz miał 2x tyle co prawda ale cos za coś jeszcze kwestia skąd te krowy weźmiesz licząc tylko po 5 tys jalowke to 100 tys trzeba miec na start

• Like 1
Opublikowano

Jestem z okolic Łosic odbierają losice korczew Węgrów I jeszcze na pewno jakieś ale z tego co wiem to chyba Węgrów najlepiej płaci w.okolicy.

Michalcium byków mam tak 30 średnio czasami więcej.  No jestem tego świadomy że więcej tylko przy byku to takie puste chodzenie trochę A nie zapowiada się żeby coś.sie zmieniło.  No pewnie od razu nie było by 20 sztuk ale myślę że od 10 można było by zacząć jesli juz 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem kto jest tu trol i siedzi cały dzień na forum i nima połowy tego co ja nawet... Wiem, wiem już ty marzysz o tych 40 krowach i nowych oborach i traktorach we wszystkich tematach... Jet tylko jeden problem ze nie masz tyle ziemi.... 🤣🤣🤣🤣🤣

12 minut temu, slawek74 napisał:

napisz coś mądrego raz a nie przypierdal.... sie do mnie dzbanie trolu

Muisz więcej pisać do innych" żebym miał tyle co ty "😋stary chłop a pisze jak dziecko... 😜

Ps... Sławek a potrafisz tak bez wyzwisk? 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, norbert098 napisał:

i na ile to sztuk za te 240?

około 16 dorosłych sztuk jak dawka ma być też na przywry(motylica). Dokładnie 10 ml na 100 kg masy ciała.

Edytowane przez Troker1979
literówka
Opublikowano

no i ch*j ci do tego. jak sie nie przywali do kogoś to żyć nie potrafi. 

5 minut temu, ogarek napisał:

Nie wiem kto jest tu trol i siedzi cały dzień na forum i nima połowy tego co ja nawet... Wiem, wiem już ty marzysz o tych 40 krowach i nowych oborach i traktorach we wszystkich tematach... Jet tylko jeden problem ze nie masz tyle ziemi.... 🤣🤣🤣🤣🤣

Muisz więcej pisać do innych" żebym miał tyle co ty "😋stary chłop a pisze jak dziecko... 😜

Opublikowano

Toć napisałem tylko że można żyć z 25 krow i tyle... Ja nikomu nie polecam 40 krow choć sam mam więcej... 😋

Opublikowano

tylko że nikogo nie obchodzi ile masz. bo jak widać szczęścia tobie to nie dało. 

Opublikowano

No i się mylisz... bo nie muszę pisać do nikogo "żebym miał tyle co ty" ?🤣😋

Opublikowano
2 godziny temu, macius11157 napisał:

Jeszcze kawaler ale już bliżej jak dalej. Kobieta mówi że też by pomagała. Budynek to obora 21 stanowisk można jeszcze wywalić bo są 2 kojce I tam też zrobić stanowiska obornik usuwany ladowaczem na płytkiej ściółce. Wiedza, myślę że z tym problemu by nie było jeden dobry znajomy hoduje krowy A drugi to insyminator który wcześniej pracował w weterynarii.

Hektarów jest z 25 ha ornych I z 10 ha łąk 

Radek może jakaś praca by się znalazła;)

Tak jak Sławek mowi zorientuj się najpierw kto by odbierał to mleko, potem wejdź na temat "Ceny mleka" i bedziesz wszystko wiedział.

Od czegoś trzeba zacząć. W miedzyczasie poobracaj się trochę w oborze mlecznej, albo Twoja kobieta, bo jak bedziesz liczyl z wiedzą na znajomych, sasiadów i kolegów to może się okazać, że nagle ich nie masz. 

Opublikowano

gupi 😆😆😆😆   Ja tam zadnej pracy się nie boję 😆 Ty mnie nie chcesz zdalnie zatrudnić jako mentorki stada to co mam począć 🤣🤣

Opublikowano

Mam 55 a syn 35 więc razem 90 ha... Czego nie rozumiesz? 

Opublikowano

Gdzie tu napisane za ja mam 90 ha?... Bo nie widzę... 😋