Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie na wsi jeden też sial amazonka do zboża :d  Ale w tym roku już przyszedł do mnie żebym mu wsial. Chyba dobrze nie było skoro zaniechal tego siewu :D

artek27 to ile kg na ha wysiewał? I wątpię żeby sial kwalifikat

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

To siej poznaniakiem i ustaw 80tys jak za porcję płacisz 600zł?

Chyba nie myślisz ze ktoś kto sieje kukurydze poznaniakiem kupuje taka za 600 😛 napewno uczył się na polskiej 

Opublikowano
3 minuty temu, ubogiwladek napisał:

U mnie na wsi jeden też sial amazonka do zboża :d  Ale w tym roku już przyszedł do mnie żebym mu wsial. Chyba dobrze nie było skoro zaniechal tego siewu :D

artek27 to ile kg na ha wysiewał? I wątpię żeby sial kwalifikat

Jak dobrze amietam to chyba wychodzilo jakies 40kg/ha. Nie sial kwalifikowanym ale tak jak mowilem tez byla ladna kukurydza.

Opublikowano

Ja pierdziele ludzie to są jednak bardzo twórczy co chodzi o plotki. Dowiedziałem się, że cała wieś huczy, że rzuciłem krowy bo inspekcja budowlana zakazała mi trzymać krowy bo w oborze ściany popękały,grozi zawaleniem 🤣 i przez problemy z kredytami musiałem krowy sprzedać 😵 a choroba to tylko przykrywka. Normalnie nie wierzę, nie wiem czy się śmiać czy płakać... najlepsze jest to, że ściana od starej części obory pękła w jednym miejscu, ale jeszcze przed odbiorem budowy i pani inspektor stwierdziła, że to normalne przy łączeniu nowego ze starym i bez żadnego problemu podpisała papiery. 

k**wa nie wierzę. A od jakiegoś czasu coś mi śmierdziało bo dużo ludzi pytało jak tam zdrowie i czy coś hoduje, zdziwieni wielce jak mówiłem, że ponad 50szt bydła jest.  Ogrodzić się murem 3metry i nigdzie nie wychodzić, z nikim nie gadać? To są cyrki, zaczęło się od tego jak kupiłem kawałek niby łąki dziadostwa zarośla za grosze i zrobiłem porządną łąkę. Normalnie słów brakuje 

• Like 2
Opublikowano

Nie przejmuje się, ale jestem w szoku co ludzie potrafią wymyśleć... Specjalnie przyjechał kuzyn z sąsiedniej wioski  i pyta co to u nas się dzieje takie rzeczy ludzie gadają. Ostro 

Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał:

Ja pierdziele ludzie to są jednak bardzo twórczy co chodzi o plotki. Dowiedziałem się, że cała wieś huczy, że rzuciłem krowy bo inspekcja budowlana zakazała mi trzymać krowy bo w oborze ściany popękały,grozi zawaleniem 🤣 i przez problemy z kredytami musiałem krowy sprzedać 😵 a choroba to tylko przykrywka. Normalnie nie wierzę, nie wiem czy się śmiać czy płakać... najlepsze jest to, że ściana od starej części obory pękła w jednym miejscu, ale jeszcze przed odbiorem budowy i pani inspektor stwierdziła, że to normalne przy łączeniu nowego ze starym i bez żadnego problemu podpisała papiery. 

k**wa nie wierzę. A od jakiegoś czasu coś mi śmierdziało bo dużo ludzi pytało jak tam zdrowie i czy coś hoduje, zdziwieni wielce jak mówiłem, że ponad 50szt bydła jest.  Ogrodzić się murem 3metry i nigdzie nie wychodzić, z nikim nie gadać? To są cyrki, zaczęło się od tego jak kupiłem kawałek niby łąki dziadostwa zarośla za grosze i zrobiłem porządną łąkę. Normalnie słów brakuje 

Spokojnie 5 przesel na 2.5metra starczy

Opublikowano

Właśnie jestem w trakcie poszukiwań auta 😋 domek też będziemy ogarniać, materiał już jest... Jeszcze przyjdą i spalą sk***ysyny

Właśnie jestem w trakcie poszukiwań auta 😋 domek też będziemy ogarniać, materiał już jest... Jeszcze przyjdą i spalą sk***ysyny

Opublikowano

Wszędzie tego samego , ostatnio było u nas trochę awarii i qq się taczką woziło już każdy każdego wypytuje co to się stało , że wozimy taczką. Jeden cep jest taki , że pyta się kierowców ile mleka mam :P

Opublikowano

Kiedyś ojciec kredyt poręczył pijakowi wspólnie z jego kuzynem, ludzie zaczęli mówić że spłacamy bo tamten spoczynku pił przez tydzień w miesiącu, w ciągu dwóch lat zaczął pić codziennie, krowy doiła jego matka z pracownikiem, wypłata za mleko wpływała do banku w którym miał kredyt, bank co miesiąc potrącał pieniądze przez 4 lata, najciekawsze było to że największe ploty robili ludzie ogarnięci ci co mieli największe kredyty a nie typowe plotkary, doszło nawet do tego że ten gospodarz przepraszał ojca że przez niego ludzie opowiadają że zaraz zbankrutujemy, nawet chłop co mieszankę wozi się śmiał czy mam mu czym zapłacić, i że ludzie powinny zająć się pilnowaniem swoich pieniędzy przy d*pie bo im ciągle brakuje. 

Opublikowano

A mnie śmieszą ludzie , którym się wydaje , że inni o nich ciągle mówią , bo im zazdroszczą . Natura ludzka ma to do siebie że interesuje się innymi ludźmi . Wystarczy spojrzeć ile w TV programów informacyjnych i ile pogoni za sensacją . Normalne , żadna zazdrość , a co najwyżej ciekawość .