Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do jakiej temperatury Wam dobija odzysk wodę i przy jakiej zaczynacie wodę spuszczać jeśli jest zbyt gorąca? Mi do 60 dobija ostatnio, a myjnia pokazuje tylko 30-35 stopni. Chyba w myjni coś kłamie ta temperatura

Opublikowano
8 godzin temu, KoneserOporu napisał:

U mnie też Japy i przez sąsiada mam z nim problem. Sąsiad ma fotowoltaikę i wywala mi błąd że zbyt duże napięcie w sieci....

Do faceta co mi montował zbiornik przyszedłem z kartą rozrysowane pomieszczenie co do centymetra, nawet za bardzo nie chciał okiem rzucić i gada że wejdzie, potem cały montaż narzekał jak ciasno. To kurde trzeba było bardziej przestudiować te wymiary. No i niechlujnie instalacja na ścianach, musiałem poprawiać żeby jakoś wyglądało. Dobrze że chociaż działa.

To sprawa zakładu energetycznego nie wina sąsiada. 

Mam na podwórku dwie instalację fotowoltaikę i niczego nie rozłącza,  według twojego toku myślenia to cała elektryka już by dawno poszła w pizdu.

Opublikowano
1 godzinę temu, ChiquitaB napisał:

U mnie też wyłączało zbiornik bo za wysokie napiecie. Kilka telefonów do energetyki aż wkoncu trochę obnizyli napiecie i jest ok. Sprawdzali normę u mnie i sąsiada bo chyba tylko my we wsi mamy foto. I jeszcze na jednej lini i na samym końcu.

Do 2tys l to odzysk z 250l pewnie. U mnie mowil że 300l najlepiej do 3200 założyć. Ale to 6-8 tys.

Wczoraj popadalo trochę dzisiaj znowu się szykuje. Pogoda na 7dni to dzien w dzień burze.

Teraz lipa jest z urządzeniami elektronicznymi bo jak we wsi dużo domów pod jeden transformator to ostatni na linii maja problemy jak we wsi fotowoltaika jest do tego niektórzy z foto się scfanili i podwyższają sobie napięcie w foto na Niemcy i biją w sieć po 260 im nie rozłącza foto inni mają problemy . W Polsce jest za ujowa sieć na foto . W mało której wsi zmienili linie . Gdzie zmienione jest ok 

Opublikowano

Mamy nowe trafo i nowa linie tylko linie wymieniali przed zmiana trafo. Jakby było na odwrót i szybciej bym złożył o zwiększenie mocy to grubsza linie by założyli. Chociaż z utrzymania facet mowil że do nas powinien być drugi trafo bliżej wstawiony bo 900m od trafo to daleko juz

Opublikowano

Panowie pomyliłem się i zamiast dać dawkę oprysku na hektar to dałem na opryskiwacz 400l i opryskalem dwa hektary czyli dawka o połowę za słaba 

Co teraz pryskać jeszcze raz pełna dawką czy poczekać może zadziała?

Opublikowano

K ale żem pompiarza trafił prawie miesiąc regenerację pompy mi robi. Zawsze robil szybko w miarę i porządnie a teraz sobie w ch leci. Tym bardziej że czesci nowe wstawia. Już od soboty ciagle ta sama śpiewka ze czyści kanały z opilkow.

Opublikowano

Zrób jak Ci wygodniej, ale jak zrobisz za kilka dni na pewno nie będzie gorzej, bo ten wspomniany stres będzie mniejszy. Wypij setkę czystego trunku na raz, a po dwie pięćdziesiątki rozłożone w czasie 😜

Opublikowano

Idąc tym tokiem rozumowania to chwasty tą połowę dawki przepala a  druga dawka ma świeżo już nie zrobi takiego wrażenia skoro z pierwszą sobie poradzily. I stres to raczej nie trwa 2 dni. Tylko trochę dłużej. Po 2 dniach to my dopiero efekty zobaczymy

Opublikowano
10 godzin temu, danielhaker napisał:

Zrób jak Ci wygodniej, ale jak zrobisz za kilka dni na pewno nie będzie gorzej, bo ten wspomniany stres będzie mniejszy. Wypij setkę czystego trunku na raz, a po dwie pięćdziesiątki rozłożone w czasie 😜

To źle to pjmasz , to tak jak byś pił pół litra wódki przez tydzień wypić wypijesz ale nie jebnie , to samo z chwastami nie podziała. 

Opublikowano

Nie znam możliwości tych środków.  Ale jakby lumaxem tak zrobił to przy korzystnych warunkach wilgotności gleby i dobrego doprawienia bez większych brył ,2 litry spokojnie wystarcza i do koszenia nie ma nawet jednego chwaścika.  Oczywiście Perzu nie wezmie