Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A tak poza tematem. Macie problemy z zapaleniami płuc? Bo mam jakąś epidemię u cielaków i jałówek normalnie. Wszystko kaszle, leczenie co chwila. Zaś nawet po wyzdrowieniu powikłania zostają. Weterynarz mówi, że powszechnie występujące w okolicy. Co u was? 

Opublikowano
4 godziny temu, kampl napisał:

Jak dla mnie obecny rząd nie jest wybitny ale jest normalny. Były to była banda zjebow i nieudaczników która dziwnym trafem podtrafila głupia wmówić że bronia naszych interesów i w ogóle cały świat przeciwko nam. A potem na forum takie bzdury powtarzaja po nich

Jedni warci drugich 

3 godziny temu, robert1226 napisał:

To kto ci takie pranie mózgu zrobił jak można wiedzieć. 

Ta zła,  ale tamta to już lepiej przemilczeć 

Jedni warci drugich

1 godzinę temu, ThePerkins napisał:

Miały być rzetelne informacje na tvp i co , w kółko wypowiadają się jacyś niemcy, nic o imigrantach, strajkach ( dopiero wczoraj zauważyłem, że pokazywali jak jeżdżą traktory, ale to było na polsacie i też bez obornika itp... ), o tym simensie całym też nic. Prawda jest taka, że ko wy***przy ze stołków pisiorów i wsadzą swoich przydupasów i będzie dalej to samo a reszta będzie klaskać bo praworządność wróciła xD . Już nie wspomnę o włażeniu w d*pę UE, miały być spełnione kamienie milowe aby Polska dostała pierwszą ratę środków, coś spełnili ? NIC xD , władza się zmieniła to kasę można przelać coż za hipokryzja ... A o Żukowskiej, która nie uznaje KRS a siedzi w nim teraz i pobiera 12 tyś miesięcznie gdzieś było słychać?. Tamta władza jobała , ta też będzie jobać, pytanie która gorzej, niestety moim zdaniem po pierwszym miesiącu nie zapowiada się znacząca różnica. Jeszcze ci wyborcy co głosowali na ko bo żeby nie wygrało pis, serio ...? 

Te wszystkie stronki w necie co śmieją się z pisiorów to zakładają wyznawcy platfy, a jak ktoś coś napiszę na ko to wielki hejt. Na wsi teraz to samo, ci co na po głosowali, to zachwyceni ich polityką, elektryki są super ( jeżdżą dizlami), wyszstko jest teraz super i 8 gwiazdek. Odpowie mi ktoś czy to tez nie jest wyprany mózg tylko przez tuska ?. PODZIELONYM PAŃSTWEM ŁATWIEJ SIĘ RZĄDZI ... 

Niestety polaków historia nie uczy, jak za szlachty tak i teraz, najlepiej mleć się pomiędzy sobą i donosić do innych państw na swoje ... 

Od razu zaznaczę, że nie głosowałem ani na tą ani na tą partię, bo zaraz ktoś napisze że pisior jestem ... 

Słowem w sedno

1 godzinę temu, robertrolnik27 napisał:

A moim skromnym zdaniem lepiej jak rządzą 2-4 partie niż jedna sama od 8 lat. Za 6-7 miesięcy wrócę do tematu i powiem coś więcej tutaj na temat byłych posłów pisu i ludzi od nich co robia, wtedy będzie też głośno 🫡

Ja dalej czekam aż minie 100 dni rządów koalicji żeby zapytać czy was tyłki pieką 

Opublikowano
1 godzinę temu, robertrolnik27 napisał:

A moim skromnym zdaniem lepiej jak rządzą 2-4 partie niż jedna sama od 8 lat. Za 6-7 miesięcy wrócę do tematu i powiem coś więcej tutaj na temat byłych posłów pisu i ludzi od nich co robia, wtedy będzie też głośno 🫡

Też tak uważam. Niekoniecznie nam ta lewica potrzeba. Tylko strach. Byle tylko po było umiarkowane a nie w ich kierunku . Pisz teraz bo ciekawy jestem.

Jaki wirus powoduje bardzo silna biegunkę i zapalenie wymienia?

Mam tak Tylko u sztuk tuż po porodzie. 

31 minut temu, Leszy napisał:

A tak poza tematem. Macie problemy z zapaleniami płuc? Bo mam jakąś epidemię u cielaków i jałówek normalnie. Wszystko kaszle, leczenie co chwila. Zaś nawet po wyzdrowieniu powikłania zostają. Weterynarz mówi, że powszechnie występujące w okolicy. Co u was? 

Właściwie nie pamiętam przypadków u mnie. A warunki przeciętne. 

Opublikowano
28 minut temu, gregor1284 napisał:

Jedni warci drugich 

Jedni warci drugich

Słowem w sedno

Ja dalej czekam aż minie 100 dni rządów koalicji żeby zapytać czy was tyłki pieką 

Całe AF zacytowal , a nic nie napisał .

Zmiany to będę widoczne jak posprzątają ten bałagan robiony przez 8 lat nie da się posprzątać przez kilka dni , a jeszcze Andżej przeszkadza .

• Haha 3
Opublikowano
56 minut temu, Leszy napisał:

Też mam problem w starym budynku, teraz w dzień ciepło w nocy mróz i moment kaszlą 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, robert1226 napisał:

Całe AF zacytowal , a nic nie napisał .

Zmiany to będę widoczne jak posprzątają ten bałagan robiony przez 8 lat nie da się posprzątać przez kilka dni , a jeszcze Andżej przeszkadza .

100 konkretów na 100 dni 🥰

Opublikowano
32 minuty temu, kampl napisał:

Też tak uważam. Niekoniecznie nam ta lewica potrzeba. Tylko strach. Byle tylko po było umiarkowane a nie w ich kierunku . Pisz teraz bo ciekawy jestem.

Jaki wirus powoduje bardzo silna biegunkę i zapalenie wymienia?

Mam tak Tylko u sztuk tuż po porodzie. 

Właściwie nie pamiętam przypadków u mnie. A warunki przeciętne. 

Niestety nie mogę mało osób o tym wie. Nie no pewnie wcześniej się to wyda to wcześniej napiszę. 

Beztlenowce, a najlepiej wszystko do badania. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Zacznij szczepij cielaki. Ja od jesieni używam szczepionki donosowej. Jak na razie spokój. Szczepi się od10 dni życia, okres działa 3 miesące. Myśle że warto w okresie jesienno zimowym, szczepić.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

U mnie spokój. Marek z Karolem mieli to samo. Mój brat też. Karol miał nawet więcej chyba

• Like 2
Opublikowano

jaką temperaturę macie w oborach? czy okna otwarte? wilgoć jest ? codziennie wieczorem usuwam obornik otwierając dzrwi na przelot obora bez stropu ale nie za wysoka czasem aż jest przeciąg podczas tej operacji trwa to kilkanaście minut mimo to kaszlu nie widzę ważne by było suche i świerze powietrze w oborach

używa ktoś podgrzewacza do siary?

https://lewmik.pl/podgrzewacz-mleka-i-pasz-z-regulacja-i-termostatem-easyheat-kerbl/ 🤔

Opublikowano (edytowane)

Dział dotyczący polityki jest w innym miejscu pt. polityka okiem rolnika więc dyskusje o polityce przenieście tam a tu jest fajny dział o produkcji mleka a polityka jest średnio fajna.

Edytowane przez krzys111
Opublikowano
29 minut temu, slawek74 napisał:

jaką temperaturę macie w oborach? czy okna otwarte? wilgoć jest ? codziennie wieczorem usuwam obornik otwierając dzrwi na przelot obora bez stropu ale nie za wysoka czasem aż jest przeciąg podczas tej operacji trwa to kilkanaście minut mimo to kaszlu nie widzę ważne by było suche i świerze powietrze w oborach

używa ktoś podgrzewacza do siary?

https://lewmik.pl/podgrzewacz-mleka-i-pasz-z-regulacja-i-termostatem-easyheat-kerbl/ 🤔

Jak pełna obsada to okna wek a w ich miejsce siatki przeciw wietrzne 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Też mam problem w starym budynku, teraz w dzień ciepło w nocy mróz i moment kaszlą 

Kaszel to czasem się pojawiał, ale teraz to niektóre zaczynają mieć problem z oddychaniem. 

1 godzinę temu, leszek1000 napisał:

Zacznij szczepij cielaki. Ja od jesieni używam szczepionki donosowej. Jak na razie spokój. Szczepi się od10 dni życia, okres działa 3 miesące. Myśle że warto w okresie jesienno zimowym, szczepić.

Ok. Do tej pory szczepiłem tylko krowy kolibinem, a o tym co piszesz nie za bardzo słyszałem. Jakaś nazwę handlową możesz napisać? 

Opublikowano
3 godziny temu, Leszy napisał:

Normalne ,ciepło się zrobiło, bakterie się obudziły, gdzie budynki stropowe to zwierzęta mają kaszel, gdzie nie ma stropu jest dużo lepiej