Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, pawlak2507 napisał:

Obstawiam na myszy przy tylu warstwach folii. Nie lepiej dać podkład dobrą folię i siatki na to?

Właśnie nic nie pocięte ni co, myszy nie widać wgl. Sukcesywnie co roku będę tych siatek dokupował, mam już 2 i super sprawa 

29 minut temu, Marcin133 napisał:

Jak tam stawki siania kuku w tym roku?

200 zł minimum pewnie 

Opublikowano
1 godzinę temu, ThePerkins napisał:

Właśnie nic nie pocięte ni co, myszy nie widać wgl. Sukcesywnie co roku będę tych siatek dokupował, mam już 2 i super sprawa 

Polecam też worki do przyciskania tej siatki trochę z tym roboty przy nasypywaniu ale służą mi już ponad 10 lat, na bok pryzmy kładę paletę i na wierzch worki i takie pasy co kilka metrów

Opublikowano

Użytkuje ktoś , albo testował wóz sgariboldi 17m3 , poziomy , wersja ,,balotowa'' , jakieś opinie o nim bym prosił , w tej chwili testujemy go i całkiem nie głupia to maszyna , bardzo mocną konkurencją dla niego jest jeszcze blattin king .

Opublikowano
7 minut temu, pawlak2507 napisał:

Polecam też worki do przyciskania tej siatki trochę z tym roboty przy nasypywaniu ale służą mi już ponad 10 lat, na bok pryzmy kładę paletę i na wierzch worki i takie pasy co kilka metrów

Po co takie kombinacje 😉 wystarczy folia na nią siatka i od dołu ziemią przysypać. 

Opublikowano
22 minuty temu, Supersebusiek napisał:

Użytkuje ktoś , albo testował wóz sgariboldi 17m3 , poziomy , wersja ,,balotowa'' , jakieś opinie o nim bym prosił , w tej chwili testujemy go i całkiem nie głupia to maszyna , bardzo mocną konkurencją dla niego jest jeszcze blattin king .

Wiem o blattinie grubo poniżej rynkowej. Z fv i gwarancją

Opublikowano

Wersja balotowa? Grubsze slimaki? W Blatinie niektórzy skarżyli sie ze zabezpieczenie nie wytrzymuje i tak przy balotach.

Ja mam siatka sianokiszonke przykryta i myszy wokół sobie dziury porobiły. I cała gore musze wyrzucac

Opublikowano
8 godzin temu, Supersebusiek napisał:

Zapytaj @martin0000. On ma chyba blattina i tak średnio zadowolony 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Luki99 napisał:

Po co takie kombinacje 😉 wystarczy folia na nią siatka i od dołu ziemią przysypać. 

Idź się leczyć człowieku. Później wypisujesz że pasza w pryzmie trochę się psuję i grzeję ale to nic jest trochę dobrego to dobrze. Masz swoje teorie to zachowaj je dla siebie a nie ucz innych

Edytowane przez pawlak2507
Opublikowano
10 godzin temu, ChiquitaB napisał:

Bez przesady jedynie oleje podrożały a on tanieje. Cena powinna być jak rok temu

Czas za to podrożał i maszyny też, chyba że ktoś charytatywnie na kredyt chce zarobić to będzie jeździł za pół darmo...

10 godzin temu, pawlak2507 napisał:

Na wierzch rzucałem opony i boki dobrze ziemią obrzuciłem i było ok. Psuło się od spodu ale to raczej z winy mojej bo za suche było 2 ha a dałem to na spód i pewnie temu :/ 

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

chłopy to lucernę siać czy jakaś trawę polecicie żeby jeszcze zebrać z dwa razy w tym roku?

Jak nie masz paszy to trawę, jak masz i w tym roku Ci nie zależy na zbiorze to lucernę. Siałem rok temu na wiosnę to 2 pokosy mizerne zebrałem 

Opublikowano
pawlak2507 napisał:

1 godzinę temu, ThePerkins napisał:

to jaka ta pryzma że palet starcza?

Opublikowano
ChiquitaB napisał:

Wersja balotowa? Grubsze slimaki? W Blatinie niektórzy skarżyli sie ze zabezpieczenie nie wytrzymuje i tak przy balotach.

Ja mam siatka sianokiszonke przykryta i myszy wokół sobie dziury porobiły. I cała gore musze wyrzucac

to zastanów się dlaczego tak się dzieje...

Opublikowano
5 minut temu, krzychu121 napisał:

@ThePerkins mimo iż nie siedze w usługach to jakbym miał takich klientów jak ty to kupiłbym sobie siewnik do kukurydzy. Za 200 zł to jeszcze operatorowi bym dał 20 zł od ha a i tak koło 100 zł na czysto by zostało 

Nie wiem w jakiej okolicy mieszkasz, od 2 lat 200 to standard w moich stronach, a nawet więcej 

Opublikowano
28 minut temu, ThePerkins napisał:

Czas za to podrożał i maszyny też, chyba że ktoś charytatywnie na kredyt chce zarobić to będzie jeździł za pół darmo...

Na wierzch rzucałem opony i boki dobrze ziemią obrzuciłem i było ok. Psuło się od spodu ale to raczej z winy mojej bo za suche było 2 ha a dałem to na spód i pewnie temu :/ 

Jak nie masz paszy to trawę, jak masz i w tym roku Ci nie zależy na zbiorze to lucernę. Siałem rok temu na wiosnę to 2 pokosy mizerne zebrałem 

Te wiosenne sianie to....

Opublikowano
4 godziny temu, krzychu121 napisał:

Zapytaj @martin0000. On ma chyba blattina i tak średnio zadowolony 

Powiem tak, mnie zakup tego wozu zmusił to pójscia w pryzmy, wtedy nawet fajnie to funkcjonuje, wrzucenie beli nie pociętej to robi się problem że pęknie zabezpieczenie szczególnie Blattin jest na to wrażliwy.

Opublikowano

@slawek74  przypuszczam że przez to ze po pryzmach z qq szla sianokiszonka i jakieś tam resztki ściągnęły myszy. Nie wiem. Na ten rok planuje przykryć ziemia. Pryzma kolo domu wydaje się ok.

U mnie placilem 160zl za sianie z gps. Ale siewnikow od groma. Najwyższa cena 180zl wolali.

No nie powiem sianokiszonka z pryzmy to super sprawa w porównaniu z balikami do paszowozu. Mój poziomy to aż jęczał czasami przy balikach.

Opublikowano
ChiquitaB napisał:

@slawek74  przypuszczam że przez to ze po pryzmach z qq szla sianokiszonka i jakieś tam resztki ściągnęły myszy. Nie wiem. Na ten rok planuje przykryć ziemia. Pryzma kolo domu wydaje się ok.

U mnie placilem 160zl za sianie z gps. Ale siewnikow od groma. Najwyższa cena 180zl wolali.

No nie powiem sianokiszonka z pryzmy to super sprawa w porównaniu z balikami do paszowozu. Mój poziomy to aż jęczał czasami przy balikach.

a nie było to stare albo zbyt suche 🤔