Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, JanR napisał:

Wyrażam swoje zdanie. Nie będę tu nikogo  chwalił jak nie ma za co. Niczym tu się nie chwalę i niczego nie pisałem co mam itp. 

A może by wypadało Janku. Bo jeśli kogoś ganisz dla samego ganienia, bez argumentów, to słabo wyglądasz. Trzeba mieć argumenty do dyskusji. A wszyscy chętnie byśmy się czegoś dowiedzieli i nauczyli 

Opublikowano

Nikogo nie zamierzam pouczać ile ma hodować i jaka wydajność ma mieć w oborze. Nikomu nic do tego ile mam krow i nic na ten temat nie pisałem. 

Opublikowano
1 minutę temu, JanR napisał:

Nikogo nie zamierzam pouczać ile ma hodować i jaka wydajność ma mieć w oborze. Nikomu nic do tego ile mam krow i nic na ten temat nie pisałem. 

Nikt nie wspominał o pouczaniu. Chodziło o wymianę doświadczeń. Przepraszam, że tak to ujmę ale ten post, który tutaj cytuje brzmi jakby go pisał chłopiec z piaskownicy "mój szpadelek i nie pokażę" 

Opublikowano (edytowane)

Po co mam niby pokazywać cokolwiek ? Wyraziłem pogląd i to daje obraz jakie mam podejście i co dla nie jest dużo a co mało. Sądzę że to wystarczy. 

Jednym 25 krow to szok a innym to nic. 

Edytowane przez JanR
Opublikowano
7 godzin temu, JanR napisał:

Jaki zamęt ? Widzę że ty do większości tu podskakujesz a nie masz z czym tak naprawdę. Żegnam. Znajdź sobie mniejszego i głupszego  od siebie i go pouczaj. 

Ci co mają 10 czy 25 krow to niech jadą do tych co mają 100 żeby się czego nauczyć i tyle. 

5 godzin temu, JanR napisał:

Do ciebie coś pisałem? Ty widział krowę na oczy. Napisałem jakie mam zdanie i tyle. Ty możesz uważać ze 10 krow czy tam 25 z wydajnoscia 10 tyś to wyczyn. Ja twierdzę inaczej, bo tam nie ma czego do zbiornika zagladac przy tylu sztukach. Ktoś kto poucza wszystkich w kolo jak się rozwijać i pisze ze doi 25 krow to chyba coś z głową nie teges. Takie mam zdanie. 

Ty chyba z głową Masz coś nie tak by tak szufladkować ludzi. Ja doje 25 sztuk i nie wiem co z kasą robić w tym roku po uprzednio spłaconych kredytach. Minus taki że przez te ogony możliwość wydania na rozrywki ograniczona. 

Druga sprawa moim zdaniem Każdy trzyma ile może a to wynika z ilości posiadanych ha, budynków i dostępnej siły roboczej.

PS pobrali u mnie dzierżawy pszenicy  za 4 t/ha na IV - V klasie , susza stulecia, nawozy drogie i pewnie full zysk? !!! A zmierzam do tego że jak Ktoś gospodaruje z głową to może mieć lepszy zysk(nie przychód) jak ten bez logiki co ma 100 krów dojnych!!!

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, JanR napisał:

Po co mam niby pokazywać cokolwiek ? Wyraziłem pogląd i to daje obraz jakie mam podejście i co dla nie jest dużo a co mało. Sądzę że to wystarczy. 

Jednym 25 krow to szok a innym to nic. 

Masz do tego prawo ale rób to asertywnie bo inaczej będziesz mało wiarygodny i z trudem będzie można mieć do Ciebie sympatię 

Opublikowano

Wiem że naraziłem się dla 25 krowich madrali co całe dnie pocą jakieś głupoty na forum . Wstawiają w moje posty wypowiedzi innych i jeszcze coś belkoczą pod tym. Nie zamierzam nawet się do tego odnosić. 

Opublikowano
3 minuty temu, Troker1979 napisał:

Ty chyba z głową Masz coś nie tak by tak szufladkować ludzi. Ja doje 25 sztuk i nie wiem co z kasą robić w tym roku po uprzednio spłaconych kredytach. Minus taki że przez te ogony możliwość wydania na rozrywki ograniczona. 

Druga sprawa moim zdaniem Każdy trzyma ile może a to wynika z ilości posiadanych ha, budynków i dostępnej siły roboczej.

PS pobrali u mnie dzierżawy pszenicy  za 4 t/ha na IV - V klasie , susza stulecia, nawozy drogie i pewnie full zysk? !!! A zmierzam do tego że jak Ktoś gospodaruje z głową to może mieć lepszy zysk(nie przychód) jak ten bez logiki co ma 100 krów dojnych!!!

Tu się z tobą zgadzam , nie raz jest tak , że ten co ma 30 dojnych , kupuje lepsze i droższe maszyny niż ten co ma 70 , dziś trzeba myśleć , lepiej 30 co dadzą 8-9 tyś w laktacji bo będą dobrze żywione niż 70 które dają 4-5 tyś w laktacji bo co chwilę inna pasza , inna bela , oczywiście kupiona bo swoich brak .

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, JanR napisał:

Wiem że naraziłem się dla 25 krowich madrali co całe dnie pocą jakieś głupoty na forum . Wstawiają w moje posty wypowiedzi innych i jeszcze coś belkoczą pod tym. Nie zamierzam nawet się do tego odnosić. 

Jakie głupoty tutaj były wypisywane?. O rutynie doju, szczepieniach krów. Napisz, co konkretnie ciebie zabolało.

Opublikowano
2 minuty temu, JanR napisał:

ku.wa a ile Ty tych postów skleciłeś? Jak odjąć te idiotyczne i szowinistyczne to coś zostanie? My się już tu trochę znamy. szanujemy. pomagamy sobie radami a Ty kto?

Opublikowano
JanR napisał:

To pochwal się nam kto doi te twoje 100 krów ? Mama z tatusiem ?

Opublikowano

Troker nic straconego, nie trzeba wracać wstecz. Komuś kobita nie dala i ciśnienie z jajek na forum wyładowują. Czy też rodzice blokadę rodzicielska założyli i też nie ma na czym się wylądować a siostra do podglądania wyjechala🤣

Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał:

bele? to naet z jednej łąki każda inna a jeszcze kupione 🙆‍♂️😜

Staram się minimalizować te różnice poprzez odpowiednie zagrabianie

Opublikowano
15 minut temu, soltys48 napisał:

Po tym co pisałeś w 2020 w cenach bydła to szok......😆

Dlaczego?  Tyle właśnie wtedy miałem na początek. 

Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

A masz choć jedną?

Przecierz ten marzyciel gra tylko na FS-ie