Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panie i Panowie pytanie...jest potrzeba zakupu najlepiej pierwiastek bądź jałówek wysokocielnych, na odbudowę stada po pożarze obory. EPD. Jeśli ktoś w niedalekiej odległości posiada proszę o info. 

Poza tym jest do sprzedania sieczkarnia JD 7350 i ciągnik JD 6920...z tego gospodarstwa, bo chłopak chce jakoś odbudować pogłowie. Sporo sztuk mu padło w wyniku pożaru, sporo było poddanych ubojowi z konieczności i cały czas wyjeżdżają kolejne na skutek poparzeń oraz innych schorzeń powstałych przy akcji ratowniczej

• Sad 3
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Panie i Panowie pytanie...jest potrzeba zakupu najlepiej pierwiastek bądź jałówek wysokocielnych, na odbudowę stada po pożarze obory. EPD. Jeśli ktoś w niedalekiej odległości posiada proszę o info. 

Poza tym jest do sprzedania sieczkarnia JD 7350 i ciągnik JD 6920...z tego gospodarstwa, bo chłopak chce jakoś odbudować pogłowie. Sporo sztuk mu padło w wyniku pożaru, sporo było poddanych ubojowi z konieczności i cały czas wyjeżdżają kolejne na skutek poparzeń oraz innych schorzeń powstałych przy akcji ratowniczej

właśnie widziałem artykuł w tpr, a jest jakaś zrzutka zrobiona? sławek ma ale nie wiem czy on z nimi żartuje czy nie, ale w takiej sytuacji nie powinien

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, radekz200 napisał(a):

właśnie widziałem artykuł w tpr, a jest jakaś zrzutka zrobiona? sławek ma ale nie wiem czy on z nimi żartuje czy nie, ale w takiej sytuacji nie powinien

🤔🤔🤔🤔🤦 ogarnij się

Edytowane przez slawek74
Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał(a):

Akurat szczerego i urzyczliwego człeka znalazłeś.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał(a):

Zrzutkę uruchomili wspólnie Wójt i Prezes banku, w którym brat ma konto. Brat stara się sam to jakoś poskładać i chce sprzedać to co może, żeby uzupełnić stado

Wrzuć link jak jest to ktoś coś dorzuci 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Zrzutkę uruchomili wspólnie Wójt i Prezes banku, w którym brat ma konto. Brat stara się sam to jakoś poskładać i chce sprzedać to co może, żeby uzupełnić stado

O kurde. Współczuję. Daj linka do zrzutki. 

Samo przy obiedzie wpłacałem na spalony dom. 

Budynek doszczętnie spłonął?

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/wypadki-w-rolnictwie/nowy-rok-zaczal-sie-od-tragedii-splonela-obora-z-bydlem-2624231

Potwierdzam, że numer konta jest właściwy 

7 minut temu, pedro2 napisał(a):

Budynek doszczętnie spłonął?

80% powierzchni dachu do wymiany i jakieś elementy konstrukcji, jeden słup od podciągu, który wywalił próbując wypchnąć ładowarką palący się ciągnik. Poszedł też ciągnik i nowy wóz paszowy

Edytowane przez Qwazi
  • Sad 2
Opublikowano

Tam można nic nie pisać chyba. Numer konta został specjalnie uruchomiony. Ale jeśli chcesz coś napisać, to zajrzyj najpierw na stronę gminy Wartkowice

Jeśli ktoś coś dorzuci to z góry serdecznie dziękuję 😊

• Like 4
Opublikowano
44 minuty temu, Qwazi napisał(a):

To w tej chwili nic nie zostało co nadaje się do dojenia?

Opublikowano
59 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To w tej chwili nic nie zostało co nadaje się do dojenia?

Stan na dziś jest taki, że wszystkie krowy, które zostały są leczone. Produkcji można powiedzieć, że praktycznie nie ma

• Sad 3
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, robert1226 napisał(a):

Akurat szczerego i urzyczliwego człeka znalazłeś.

Niestety dość brutalne ale prawdziwe słowa Cimoszewicza ,, bądź przezorny i się ubezpieczaj " jak się wchodzi do net to wyskakują setki osób potrzebujących pomocy od dzieci małych chorych wiec możesz przekazać swoją wypłatę poszkodowanym przez życie , przez los , ale ocena kogoś kogo się niezna to świadczy źle bo nieraz ci niepozorni pomagają w ciszy 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Qwazi napisał(a):

Stan na dziś jest taki, że wszystkie krowy, które zostały są leczone. Produkcji można powiedzieć, że praktycznie nie ma

A to u tego co miał zawszę najlepsze maszyny?

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał(a):

Niestety dość brutalne ale prawdziwe słowa Cimoszewicza ,, bądź przezorny i się ubezpieczaj " jak się wchodzi do net to wyskakują setki osób potrzebujących pomocy od dzieci małych chorych wiec możesz przekazać swoją wypłatę poszkodowanym przez życie , przez los , ale ocena kogoś kogo się niezna to świadczy źle bo nieraz ci niepozorni pomagają w ciszy 

Osobiście go nie znam , ale kiedyś ten gościu się tu na forum szarpał z Radkiem , Bogdanem i kilkoma innymi to dzwonił do mnie i się tłumaczył co i po co i jak cały życiorys mi opowiadał czułem się jak jego spowiednik także jakiś zarys o nim mam .

Opublikowano

Przyczyną pożaru było to, że wywalił akumulator w ciągniku. 

Mój brat sam wielu ludziom pomógł i teraz nie chciał żadnych zbiórek. Dlatego nie wspominałem o zbiórce sam z siebie, tylko w odpowiedzi na zadane pytanie. Napisałem tutaj o potrzebie zakupu pierwiastek lub jałówek cielnych, bo jest z tym problem. Sama zbiórka nie została założona przez niego, ani nikogo z rodziny. Zrobił to wójt, który w nowy rok, kiedy trwała walka, cały czas był na miejscu i robił co było w jego mocy, aby jak najbardziej zminimalizować straty i jak najszybciej zabezpieczyć krowy, które zostały wywalone na dwór. Zorganizował niektóre potrzebne rzeczy, a także gorące posiłki, a pogoda była jaka była.  Zresztą walczyla też cała rzesza innych ludzi. Wszyscy zasługują na wdzięczność. Czapka z głowy przed nimi, tym bardziej, że to było rano po sylwestrze

• Like 5