Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Supersebusiek napisał(a):

Sporo ? Po 50 już dawałem i nie było chętnych .

40 zł  na godzinę żeby zarobić nawet na budowie to trzeba już być jakimś brygadzista. Jak dla mnie to bardzo dużo 

Opublikowano

moze tu bardziej chodzi, ze nie ma ludzi do dorywczej pracy? wszyscy robia na stalych etatach, nie pojda nigdzie. przyznaje wam jednak racje, to dobre pieniadze. gdybym studiowal obecnie, chetnie bym sie na takie prace zatrudnil.

Opublikowano
26 minut temu, Supersebusiek napisał(a):

Ale ja tyle daje za zrywanie parkietu , chętnych brak , jeden przychodził w soboty bo tak w tygodniu to do roboty chodzi ale też zrezygnował .

Eee to robota extra że za 80 to może być problem znaleźć 🤭🤪 trzeba sobie tak organizować by samemu ogarniać i przy tym jsk najmniej używać rąk ...

Opublikowano

Tyle że w gospodarstwie jeszcze jak w mlecznym to ludzie nie chcą tam pracować bo tam jest cały czas robota i zero wolnego i tego może się boją to co z tego że on zarobi 10 tys jak nie będzie miał kiedy tego wydać 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Eee to robota extra że za 80 to może być problem znaleźć 🤭🤪 trzeba sobie tak organizować by samemu ogarniać i przy tym jsk najmniej używać rąk ...

To jak teraz chciałem sobie ogarnąć żeby coś pobudować to mnie zablokowali , teraz i wójt nawet mi bruździ bo tylko chodzą do niego i proszą żeby mi przeszkadzał i wydłużał czas dokumentacji już mam prawników do tego żeby zrobić dokumenty na oborę rozumiecie to jakby nie było na co wydawać 

Edytowane przez Supersebusiek
Opublikowano
7 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

u nas troche inaczej, na wiosce to jesli nie pije na umorz to pracuje w zakladzie. malo kto luzny. niestety tankowcy też sa, ale oni to jedynie C2H5 OH 😂

Etanol ,czyli alkohol etylowy ,czyli ,,szczęście '' w 100 procentowej postaci . Czyli jedyny sprawiedliwy trunek .

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, dantur96 napisał(a):

40 zł  na godzinę żeby zarobić nawet na budowie to trzeba już być jakimś brygadzista. Jak dla mnie to bardzo dużo 

Może nie w temacie,ale zapytam bo i Pietruszka ten temat zaczął.

Kolega pracował przez jakieś pół roku jako pomocnik cieśli-dekarza. Miał po 20 zł/ godz. Czyli 200 zł dniówki. I teraz pytanie czy to dużo czy mało jak sądzicie?🤔

Chyba mało w porównaniu jakie wy w rolnictwie zarobki oferujecie 🤔🤷

Edytowane przez Michał18
Opublikowano
11 godzin temu, Azor07 napisał(a):

Jaki witaminy polecacie dla zasuszonych krów i jałówek ? BESTERMINE VITAL De Heus może być ?

Z De Heus stosowałem Prelacto na około dwa tygodnie przed planowanym wcieleniem i było ok

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Michał18 napisał(a):

Może nie w temacie,ale zapytam bo i Pietruszka ten temat zaczął.

Kolega pracował przez jakieś pół roku jako pomocnik cieśli-dekarza. Miał po 20 zł/ godz. Czyli 200 zł dniówki. I teraz pytanie czy to dużo czy mało jak sądzicie?🤔

Chyba mało w porównaniu jakie wy w rolnictwie zarobki oferujecie 🤔🤷

Ja płacę 35-40. A jak mam coś do załatwienia i mnie nie ma to i 70. Aby robota była zrobiona.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Michał18 napisał(a):

Bez składek ,robota na czarno.

Niby uczeń , ale nadźwigać , napracować się jednak musi. W upale , wietrze...

Teraz najnIsza na godzinę to 30 zł brutto ale jednak. 

Teraz na rozmowę o pracę przychodzi po 20 osób na jedno miejsce. I co z tego jak na rozmowie dobrze wypadniesz i słyszysz odezwiezmy się mamy kilku kandydatow

Opublikowano
2 minuty temu, pietruszka123456789 napisał(a):

Teraz na rozmowę o pracę przychodzi po 20 osób na jedno miejsce. I co z tego jak na rozmowie dobrze wypadniesz i słyszysz odezwiezmy się mamy kilku kandydatow

A co Ty w ogóle umiesz robić? Masz jakieś dobre wykształcenie 🤔

1 minutę temu, Siedzacybyk napisał(a):

na czarno to malo. jesli robi jak normalny pracownik to 30 zl x 180 = 5400. stawka minimalna. jeśli juz cos umie zrobic to 35 do 40 zl.

Nooo może robić 🤔 może nie robić 🤔🤭

Opublikowano
29 minut temu, pietruszka123456789 napisał(a):

Poprostu pracodawca ci grzecznie mówi że cię nie chce .

Teraz ta  młodzież jakieś tam studia ukończyła i myśli że ktoś odrazy zatrudni na dyrektorskie stanowisko dostanie służbowy samochód i telefon i 15 czy 20 tys wypłaty co miesiąc .

Opublikowano
5 minut temu, robert1226 napisał(a):

Poprostu pracodawca ci grzecznie mówi że cię nie chce .

Teraz ta  młodzież jakieś tam studia ukończyła i myśli że ktoś odrazy zatrudni na dyrektorskie stanowisko dostanie służbowy samochód i telefon i 15 czy 20 tys wypłaty co miesiąc .

Ja nwm czemu od razu ktoś zakłada wymysl ze ktoś chce na początek 150 tys i samochod służbowy i telefon. Chyba nikt o zdrowych umysłach nie atakuje stanowisk bez doświadczenia tylko jakieś podstawowe. 

Czym się rozni dzisiejsza mlodziez od tej z komuny raczej niczym tylko tym z komuny państwo od razu znalazło prace i się madraluje. 

Opublikowano
5 minut temu, pietruszka123456789 napisał(a):

Ja nwm czemu od razu ktoś zakłada wymysl ze ktoś chce na początek 150 tys i samochod służbowy i telefon. Chyba nikt o zdrowych umysłach nie atakuje stanowisk bez doświadczenia tylko jakieś podstawowe. 

Czym się rozni dzisiejsza mlodziez od tej z komuny raczej niczym tylko tym z komuny państwo od razu znalazło prace i się madraluje. 

Tak 🤔 za 2.2 zł w 1996roku ...