Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://youtu.be/1UqhOFuMEVA

1 godzinę temu, danielhaker napisał(a):

No tak, fizyka 🙋‍♂️ Teraz zaświtało :D 😅

A pewnie, że bardziej pszydatna. Fizykę tżeba znać, a błędy ortograficzne poprawia słownik w telefonie, pszeglądarka terz podkreśla wszystkie błendy, hyba rze robi się je z premedytacją 💁‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, danielhaker napisał(a):

No tak, fizyka 🙋‍♂️ Teraz zaświtało :D 😅

A pewnie, że bardziej pszydatna. Fizykę tżeba znać, a błędy ortograficzne poprawia słownik w telefonie, pszeglądarka terz podkreśla wszystkie błendy, hyba rze robi się je z premedytacją 💁‍♂️

Daniel patrzę że Ty z slafkiem to też dobre ziomki 😛

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

To ojcu poprawiaj... ale tylko swojemu a fizyki się poducz...😜

100 razy bardzoej się przyda niż ortografia...🙋‍♂️

sławek uwierz że tyle co ty przesiadujesz na agrofoto to też mógłbyś iść na jakie korepetycje z ortografi, teraz zimą masz czas i piniądze na to 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał(a):

sławek uwierz że tyle co ty przesiadujesz na agrofoto to też mógłbyś iść na jakie korepetycje z ortografi, teraz zimą masz czas i piniądze na to 

...nie opłaca sie...

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, slawek74 napisał(a):

To ojcu poprawiaj... ale tylko swojemu a fizyki się poducz...😜

100 razy bardzoej się przyda niż ortografia...🙋‍♂️

W przeciwieństwie do Ciebie chętnie się poduczę, bo na naukę nigdy nie jest za późno niezależnie od wieku. Polecam ;)

Miłego dnia 🙋‍♂️

• Like 3
Opublikowano

Sławek teraz ma czas mógłby się poduczyć. Gospodarkę na syna przepisał to niech syn robi większość roboty . Ale teraz zima to i tak ma czas tylko paszowóz zrobić i dojenie 😗

Tylko trochę się zastanawiam jak Sławek przepisał wszystko a jemu jeszcze z 15 lat do emerytury brakuje 🤔

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Sławek teraz ma czas mógłby się poduczyć. Gospodarkę na syna przepisał to niech syn robi większość roboty . Ale teraz zima to i tak ma czas tylko paszowóz zrobić i dojenie 😗

Tylko trochę się zastanawiam jak Sławek przepisał wszystko a jemu jeszcze z 15 lat do emerytury brakuje 🤔

Weź koło i ...się w czoło 🥱

Godzinę temu, pawelmf napisał(a):

witam. koledzy i koleżanki sprawdzał ktoś poprawność badania mleka na zawartość mocznika z Siedleckim laboratorium z innym .

Jaki Ci wychodzi?

Edytowane przez slawek74
Opublikowano
6 godzin temu, pawelmf napisał(a):

witam. koledzy i koleżanki sprawdzał ktoś poprawność badania mleka na zawartość mocznika z Siedleckim laboratorium z innym .

W moim przypadku zawyża o ok 60-70, żywieniowiec to samo mówił.

Opublikowano
3 godziny temu, ThePerkins napisał(a):

W moim przypadku zawyża o ok 60-70, żywieniowiec to samo mówił.

Mi ostatni w federacji poniżej 100 wyszło a w Siedlcach 298 . I teraz chyba widzę że sobie przez to tak zjechałem żywienie i stado. Ciekawe cZy te  papierki do sprawdzania są wiarygodne muszę weta zapytać

Ma ktoś taka przyczepę jak to się sprawuje rozglądam się za przyczepa

Screenshot_20241219-211036.png

Opublikowano

Sprawdź dokładnie główną przekładnie kątową bo lubią pękać w tych modelach choć ja miałem starszy model, maszyna sztywna jak nie wybita to da radę.  Tam jest ten alarotor i noże w dwóch rzędach? Jak tak to suchy materiał dość słabo tnie ale nie ma tragedii 

Opublikowano
12 godzin temu, pawelmf napisał(a):

Mi ostatni w federacji poniżej 100 wyszło a w Siedlcach 298 . I teraz chyba widzę że sobie przez to tak zjechałem żywienie i stado. Ciekawe cZy te  papierki do sprawdzania są wiarygodne muszę weta zapytać

Nie daleko mnie znajomy wspominał że bedzie dprzedawał coś podobnego mogę zapytać o przekazać kontakt 🙋‍♂️

Opublikowano
52 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Nie daleko mnie znajomy wspominał że bedzie dprzedawał coś podobnego mogę zapytać o przekazać kontakt 🙋‍♂️

Podpytaj w wolnej chwili. Sam niewiem co mam kupić . Chodzi mi pogłowie Claas quantum 4500, sprint 4000 s. 

Opublikowano
13 godzin temu, pawelmf napisał(a):

tak jak chłopaki piszą chcesz mieć kolejny problem na głowie? 🤔

Opublikowano (edytowane)

Nie pchaj się w takie przyczepki. Dalszy sąsiad ma Krone nie duża do ciągnika 120 km i 12 ha zbiera dwa dni. A łąki oddalone o około 1 km max do 1.5 km. A 3 dogniata i przykrywa. To ja prasoowijarka jak przycisnę to 15 ha ogarnę jednego dnia. Więc tak jak koledzy wyżej piszą. Albo coś dobrego kupić żeby to miało ręce i nogi albo usługę wynająć.  Na tak przyczepkę więcej jak 4-6 belek nie weźmie 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano

Miałem taką , 100km z nią jeździło i nie zbierałem więcej niż dwa dni 20-23 ha choć przy bardzo mokrej ciężkiej np gorzowskiej jak mam teraz zeszło by więcej. Zależy czego oczekujesz maszyna prosta ja tam zawsze dokończyłem zbieranie. A usługi to też różnie bywa nabiorą roboty później awaria czy dwa dni deszczu i masz juz tak samo jak ze swoją albo kolejka przesunie się tydzień i też już stara trawa. Twój wybór ja jestem zwolennikiem własnej oczywiście jak są zasoby by robić samemu

Opublikowano
3 godziny temu, Matmen napisał(a):

Miałem taką , 100km z nią jeździło i nie zbierałem więcej niż dwa dni 20-23 ha choć przy bardzo mokrej ciężkiej np gorzowskiej jak mam teraz zeszło by więcej. Zależy czego oczekujesz maszyna prosta ja tam zawsze dokończyłem zbieranie. A usługi to też różnie bywa nabiorą roboty później awaria czy dwa dni deszczu i masz juz tak samo jak ze swoją albo kolejka przesunie się tydzień i też już stara trawa. Twój wybór ja jestem zwolennikiem własnej oczywiście jak są zasoby by robić samemu

Zasoby są. Tylko co Claas czy pottinger

Cialbym robić w kopiec bo trawy rózne raz lepsza raz gorsza takto by był przekładaniec ale cały czas taki sam