Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Troker1979 punkt z myszynca czy Ełku? Jak chcesz się dowiedzieć ile aktualnie kosztuję ta owijarka to zadzwoń do zabielskiego z korytek. Wątpliwa sprawa żebyś znalazł gdzieś nową maszynę taniej niż u nich. Jak mają na placu to kupisz jeszcze taniej jak będzie że starych zapasów. Ja od nich kupiłem scinacz zielonek i wywrotkę. Obdzwonilem gdzie się dało, można powiedzieć że całą Polskę i nigdzie taniej nie znalazłem. Na stronie znajdziesz numer do Kasi. Spoko babka a i jest na czym oko zawiesić 😄

• Thanks 1
Opublikowano
ChiquitaB napisał:

Ale qq mało bo normalnie jechałem bez ale czuję że mi zabraknie

Tak jak Ci kolega pisał, kup ziarno kukurydzy mokre, podjada Ci spakuja w rekaw i super energia. Zmniejszysz ilość kiszonki kuku i dodasz ziarna to wyjdzie Ci na to samo jeśli chodzi o energię

Opublikowano

Wiadomo że cena z czegoś się bierze, ja jak kupowałem to pronarka czy co innego kosztowało 10tys więcej niż rolmako. Za nowa dałem 26tys wtedy z opcji to szerokie łączki bo nic wiecej w opcji nie było. Stawiacz działa bez problemu elegancko i nigdy mi nie porwał foli, u mnie stół się nie kiwa no chyba że się na maksa obroty zrobi ale to balot poleci w kosmos😅 jedynie minus to ten nóż, lepszy pewnie hydrauliczny. Wymieniałem tylko łańcuch od nowości i silnik hydrauliczny ale z mojej winy bo za mocno łańcuch naciagnalem. Ale nie są to drogie rzeczy.

Przyszła końcówka do zbiornika, po świętach do magika zeby pospawał i można sir podpinać po mlesio

20221222_202030.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, krzychu121 napisał:

@Troker1979 punkt z myszynca czy Ełku? Jak chcesz się dowiedzieć ile aktualnie kosztuję ta owijarka to zadzwoń do zabielskiego z korytek. Wątpliwa sprawa żebyś znalazł gdzieś nową maszynę taniej niż u nich. Jak mają na placu to kupisz jeszcze taniej jak będzie że starych zapasów. Ja od nich kupiłem scinacz zielonek i wywrotkę. Obdzwonilem gdzie się dało, można powiedzieć że całą Polskę i nigdzie taniej nie znalazłem. Na stronie znajdziesz numer do Kasi. Spoko babka a i jest na czym oko zawiesić 😄

ALDO Ełk. Ten Zabielski to Ten: https://zabielski-maszyny24.pl/

Opublikowano
12 minut temu, Troker1979 napisał:

Szukam raczej z bocznym ale i z przednim może być. Większość maszyn kupuję w ALDO i nie mam kontaktów z dealerami innych firm. Nie chcę się wkopać zapłacić a maszyna nie dojedzie. Dlatego pytam o pewnych sprzedawców. Co sądzicie o Roltech?

Fricke Mrągowo ma też Pronara, ogólnie raczej porządna firma. 

• Thanks 1
Opublikowano
czesio1612 napisał:

ChiquitaB napisał:

Ale qq mało bo normalnie jechałem bez ale czuję że mi zabraknie

Tak jak Ci kolega pisał, kup ziarno kukurydzy mokre, podjada Ci spakuja w rekaw i super energia. Zmniejszysz ilość kiszonki kuku i dodasz ziarna to wyjdzie Ci na to samo jeśli chodzi o energię

U nas mokra już po 500 chodzi

• Confused 1
Opublikowano

dokładnie teraz cena dobra a za mleko jeszcze w miarę płacą to trzeba zrobić zapas jak jest możliwość. Ja kupiłem tydzień temu po 720 z transportem na gospodarstwo brutto i to dla mnie dobra cena

Opublikowano
2 minuty temu, Troker1979 napisał:

@krzychu121 śmiało można robić przedpłatę, duża sprawdzona firma z długim stażem na rynku? Mam do nich ze 200 km więc pewnie mogą być problemy z serwisem w razie co?

Jak szukasz pronarki to lepiej zapytaj w ich punktach sprzedaży 😛 przyczepa wychodziła tam najtaniej, ja w tamtym tygodniu kupiłem używkę metal fach 

Opublikowano

@Troker1979Ja nie robiłem przedpłaty. Umowa i zaliczka. Maszyny dojechały to pojechałem po faktury i odbiór zaliczki i dopiero przelałem kasę. Firma dziala już kilkanaście lat na rynku. Przemial mają duży. Co byłem na placu to jedne maszyny wjeżdżały inne wyjeżdżały. Maszyn na placu pełno. Ja mam do nich 150 km. A serwis nie ogarnia pronar? Z 5 lat temu jak miałem taką owijarke to przyjeżdżali to mnie z pronaru a nie od dealera którego brałem maszynę. Chyba że coś się zmieniło.

@czesio1612 to ile ton i w jaki rękaw ci się zmieściło. Zastanawiam się czy wynająć maszyny do rekawu czy kupić gotowe w baksach 

Opublikowano

Jaka jest uczciwa cena za ciągnik Case mx 110, 2002 rok, 13800 motogodzin, stan dobry komplet zaczepów i prawie nowa śruba żymska. Zastanawiam się nad sprzedażą i nie wiem z jakiej ceny startować? 95 000 zł będzie dobrze czy za dużo?

Opublikowano
8 minut temu, dejmian90 napisał:

Jaka jest uczciwa cena za ciągnik Case mx 110, 2002 rok, 13800 motogodzin, stan dobry komplet zaczepów i prawie nowa śruba żymska. Zastanawiam się nad sprzedażą i nie wiem z jakiej ceny startować? 95 000 zł będzie dobrze czy za dużo?

Likwidujesz już?

Opublikowano
krzychu121 napisał:

@czesio1612 to ile ton i w jaki rękaw ci się zmieściło. Zastanawiam się czy wynająć maszyny do rekawu czy kupić gotowe w baksach

U mnie na aucie teoretycznie było 29 ton 34sm i wyszło z tego 25 metrów rękawa. W zeszłym roku kupiłem 10 ton i zrobiłem rekaw na próbę, jak się skończył brałem baksy, ale tutaj zależy jaki się trafił różna wilgotność, w lato się lekko zagrzewaly te bagi i w tym roku zrobiłem ze 40m ze swojego ziarna, a teraz cena dobra to dokupilem jedno auto mokrej.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, krzychu121 napisał:

Z jakich okolic jesteś? Mam młodszego mtxa 150 i może bym kupił jeszcze jedna ,, szóstkę ''. Czemu sprzedajesz?

Podlaskie, decyzja nie jest jeszcze w 100% podjęta ale robiąc 100 mth rocznie niezbyt widzę sens trzymania dodatkowego ciągnika, zwłaszcza przy moim małym areale (12 ha), a poza tym nie zajmuję się tylko rolnictwem i w pewnych pracach korzystam też z usług więc wiesz jak jest. 

39 minut temu, radekz200 napisał:

Likwidujesz już?

Jeszcze narazie nie.  

A tak wracając do tematu ceny to rozsądna czy jednak trochę za dużo?

Edytowane przez dejmian90
Opublikowano

Ile trzeba dać ziarna kukurydzy żeby zastąpić 20 kg kiszonki z kukurydzy? Tak +-

Opublikowano
8 godzin temu, dejmian90 napisał:

Podlaskie, decyzja nie jest jeszcze w 100% podjęta ale robiąc 100 mth rocznie niezbyt widzę sens trzymania dodatkowego ciągnika, zwłaszcza przy moim małym areale (12 ha), a poza tym nie zajmuję się tylko rolnictwem i w pewnych pracach korzystam też z usług więc wiesz jak jest. 

Jeszcze narazie nie.  

A tak wracając do tematu ceny to rozsądna czy jednak trochę za dużo?

A co z kosiarka?

Opublikowano
9 godzin temu, Troker1979 napisał:

Szukam raczej z bocznym ale i z przednim może być. Większość maszyn kupuję w ALDO i nie mam kontaktów z dealerami innych firm. Nie chcę się wkopać zapłacić a maszyna nie dojedzie. Dlatego pytam o pewnych sprzedawców. Co sądzicie o Roltech?

Popytaj w Gold Tur  Suwałki . Tam  z nowych wszystko biorę . Doradzą ,dowiozą ,spowadzą ,z ceny zrzucą  . Kto się by na mnie powolal ,że podpowiedziałem ,to i rabacik jeszcze dostal . Reszta na priv.