Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jaką maja wydajnośc ich matki?

przepraszam, ze tak pytam 😆 ja się probuję dowiedziec jakie są ceny za czyste hfy i tę "czarna genetykę" 😁

eeęj no co? 😪 ja poważnie 😪 

@DanielFarmer 7,5tys to jak na te czasy i ceny mi się wydaje niska cena jeśli stado ma dobrą wydajność i genetykę. stąd pytania.

Mi się wydawało, że teraz cena jaką podawał @Supersebusiek jest adekwatna. cos kolo 8tys??

A szymon to się śmieje ze mnie  😝 pffffff, obrażam się 🤷‍♀️

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@Paulina1985 jedna co była na marzec to sprzedana , mam na początek maja i czerwca to słabe zainteresowanie bo długo czekać każdemu , co do ceny to każdy ceni jak uważa , znajomy dwie wioski dalej sprzedaje po 10 tyś. netto , kiedyś jak się wzięło za jałówkę 6 tysięcy to kupił 6 ton saletry , dziś jak weźmiesz 8 to kupisz ledwo dwie , a teraz to może i nie . Ogólnie patrząc po ogłoszeniach nie ma za dużo towaru do sprzedania , no może inaczej towar jest tylko nie zawsze jest co kupić , bo kupować aby kupować to też średnio , przy mlecznych to trzeba doić wiadomo .

Edytowane przez Supersebusiek
  • Thanks 1
Opublikowano

No niektore starsze, ktore jeszcze miały 50%SM to spore są😆. Zresztą zapasiona RW to też kawał mięcha. Dlatego podejrzewam u nas w okolicy sprzedają stare i na ich miejsce za naprawdę niewielką doplatą kupią 2w1 🙃 

Opublikowano

No tak wymiana idzie , niedaleko mnie w przedsiębiorstwie co sprowadzają z Holandii , Dani , Niemiec to po 9-10 tyś netto odą jak świeże bułki , transport przyjeżdża ,  a tu już kupcy czekają , a i tak częściowo co schodzi z samochodu to już kupione bo wożą gospodarzy na selekcję .

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, Supersebusiek napisał:

No tak wymiana idzie , niedaleko mnie w przedsiębiorstwie co sprowadzają z Holandii , Dani , Niemiec to po 9-10 tyś netto odą jak świeże bułki , transport przyjeżdża ,  a tu już kupcy czekają , a i tak częściowo co schodzi z samochodu to już kupione bo wożą gospodarzy na selekcję .

Masz na myśli Przedsiębiorstwo Holstein?

Opublikowano

No zagramaniczne to +1000zł do ceny co najmniej 😁😁😁😁 

A tak na marginesie to jakby ktoś się zastanawiał nad srodkiem na mykotoksyny to Mycokill z Agrocentrum polecam 🤣🥴

Opublikowano
11 minut temu, krzychu121 napisał:

Paulina w jakiej cenie jest  ?

🥴 nie mam pojęcia, musialabym na fakturze sprawdzić 🥴 Na pewno bardziej opłaca się zadbać o jakość pasz 🥴

Opublikowano
14 minut temu, Paulina1985 napisał:

No zagramaniczne to +1000zł do ceny co najmniej 😁😁😁😁 

A tak na marginesie to jakby ktoś się zastanawiał nad srodkiem na mykotoksyny to Mycokill z Agrocentrum polecam 🤣🥴

Ile dostałaś za reklamę 😅?. A tak na poważnie, co tam ciekawego jest, w tym  preparacie ? 

Opublikowano
1 minutę temu, Paulina1985 napisał:

🥴 nie mam pojęcia, musialabym na fakturze sprawdzić 🥴 Na pewno bardziej opłaca się zadbać o jakość pasz 🥴

Nie no wiadomo. Ale od czasu do czasu daje przez 1,5 miesiąca do wozu tak zapobiegawczo. W tym roku przy samej ziemi po brzegach pryzma kuku się trochę psuje więc daje niewielka ilość (1 kg) na wóz przez 1,5 miesiąca i 1,5 miesiąca przerwy. Jak narazie się sprawdza. Średnia somatyka z 3 miesięcy 73 :)

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, leszek1000 napisał:

Ile dostałaś za reklamę 😅?. A tak na poważnie, co tam ciekawego jest, w tym  preparacie ? 

🤣 hahaha masz rację, tak to moglo zabrzmieć 😅😅😅 Magiczne subst. wiazące mykotoksyny w przew.pok. 🙃   Kilka lat temu uzywaliśmy Mycosorb z Alltechu jakby co ;) i też było Ok  :)

8 minut temu, Supersebusiek napisał:

U nas się sprawdza elitox .

też pamietam, ze sporo osob chwaliło

Tylko pamiętam, że z jakimis trzeba bylo uważać i orzerywać stosowanie, bo wiazały witaminy (przez glinki), ale już nie pamietam ktore???

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Paulina1985 napisał:

zmienilo sie pewnie tyle, że za krowy na rzeź jest dosyc wysoka cena za kg. za cenę krowy na rzez mozna jalowkę kupić 🥴

Za jałówkę HO 580 kg, więc niewielką, dostałem ostatnio 5500 na mięso. Nie zacieliła się więc pojechała.