Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, damianzetor9540 napisał:

Próbować technologii 4M i się nie zrażać że któraś czasem powtórzy. To i tak taniej niż kupować sztuki z zewnątrz

U mnie kexxton chyba z 140-150 z podaniem, nie pytam nawet zbytnio. Dziś był włożył 2 sztuki, zbadał na USG 15 sztuk i wziął 370. 

U mnie i 4M nie działa.  Krowy też kryjesz sexem

Opublikowano

@Xawier na razie mąż i dziecko mi nie dali nic zobaczyć, więc na HBO sobie obejrzałam "Daleko od Reykyaviku" , bardzo nasze tamaty (malzenstwo prowadzi w islandii farmę z robotami udojowymi, mąż umiera, a ona walczy z monopolistyczną mafią, pięknie zagrane, ciekawy). Dzisiaj jak moja pociecha zasnie to zamierzam się przyszpilić do tv i poszukać czegoś. Od dawna chodził za mną musical z Hugh Jackmannem ("The Showmen"?) , ale nie wiem czy na Netflixie jest 🤷‍♀️

Opublikowano (edytowane)

oj oj oj, trefne wysłodki też potrafią narobić bigosu (stwierdzone 🙋‍♀️)

i młoto  ! 🙋‍♀️ 

i sianokiszonka  ! 🙋‍♀️ 

🤣

Edytowane przez Paulina1985
Opublikowano (edytowane)

Racja , ale Zea i Don to już firmy nasienne piszą , że ich rośliny ich mało wytwarzają w katalogach. Po za tym zazwyczaj qq najwięcej dostają

Edytowane przez GrzesiekAgro
Opublikowano
8 minut temu, GrzesiekAgro napisał:

Prawda to , ale mykotoksyny są wszędzie . Najwięcej "dostarcza" kiszonka z qq 

Jak jest ładny pomarańczowy to ok . 

Chce zamówić 500kg ddgs i 500kg rzepakowej na pierwszy raz i dawać po kilogramów na sztukę dziennie ale troche obawiam się tego ddgs czy będzie dobrej jakości ... Może lepiej wziąć młóto granulowane ?

8 minut temu, Paulina1985 napisał:

oj oj oj, trefne wysłodki też potrafią narobić bigosu (stwierdzone 🙋‍♀️)

i młoto  ! 🙋‍♀️ 

i sianokiszonka  ! 🙋‍♀️ 

🤣

Na tą chwilę na tych toksynach i innych cudach znam się jak świnia na stepowaniu i pytam ...

Opublikowano
19 minut temu, TheraRolnik napisał:

Chce zamówić 500kg ddgs i 500kg rzepakowej na pierwszy raz i dawać po kilogramów na sztukę dziennie ale troche obawiam się tego ddgs czy będzie dobrej jakości ... Może lepiej wziąć młóto granulowane ?

Na tą chwilę na tych toksynach i innych cudach znam się jak świnia na stepowaniu i pytam ...

Żeś se znalazł porę na eksperymenty paszowe jak ceny rzepaku i innych białkowych sięgają zenitu 

Opublikowano

Zboże dostają cały czas ;) tylko bez żadnych dodatków białkowych i właśnie chce coś dołożyć 

Zboża dostają 4-4,5kg dziennie na sztukę

11 minut temu, GrzesiekAgro napisał:

Fajna pasza to rzepak estrudowany i do tego zwykły rzepak , dodaj zboże bo musisz mieć energię na strawienie tego dodatkowego białka

2 minuty temu, radekz200 napisał:

Żeś se znalazł porę na eksperymenty paszowe jak ceny rzepaku i innych białkowych sięgają zenitu 

Dla tego np. o soi nawet nie myślę bo na to to juz całkiem fortuna potrzebna 

Na razie szukam gdzie najtaniej dostanę rzepakową 

Tylko nie wiem właśnie czy do rzepakowej wziąć jeszcze ddgs czy młóto granulowane

Opublikowano
Paulina1985 napisał:

i pewnie jeszcze w nocy telefonów nie odbierają 🧐

u mnie niestety tak jest, po 20 już telefonu nie odbiera, przekonałem się o tym w tamtym roku gdy krowa o 22 mi się wycieliła i wypchała macie.

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

Zboże dostają cały czas ;) tylko bez żadnych dodatków białkowych i właśnie chce coś dołożyć 

Zboża dostają 4-4,5kg dziennie na sztukę

11 minut temu, GrzesiekAgro napisał:

Fajna pasza to rzepak estrudowany i do tego zwykły rzepak , dodaj zboże bo musisz mieć energię na strawienie tego dodatkowego białka

2 minuty temu, radekz200 napisał:

Dla tego np. o soi nawet nie myślę bo na to to juz całkiem fortuna potrzebna 

Na razie szukam gdzie najtaniej dostanę rzepakową 

Tylko nie wiem właśnie czy do rzepakowej wziąć jeszcze ddgs czy młóto granulowane

długo hodujesz krowy na mleko?

Opublikowano
4 minuty temu, semos napisał:

u mnie niestety tak jest, po 20 już telefonu nie odbiera, przekonałem się o tym w tamtym roku gdy krowa o 22 mi się wycieliła i wypchała macie.

My takiemu podziękowaliśmy. Teraz mam takiego, że nawet kiedyś w święta go przywiozłem, bo wypił do obiadu i nie mógł kierować ale chętny był pomóc i sam zaproponował by przyjechać

• Like 1
Opublikowano

No wlaśnie, moze swieży w terenie 🤣🤔

Jak slyszę, ze do ludzi w nocy albo w sobote czy niedzielę i świeta lekarz nie chce przyjechać to ja się zastanawiam jakim sposobem tacy mają w ogóle klientów 🙄 

Opublikowano

Przerąbane z takim weterynarzem, dobrze że mój to nawet o 3 telefon odbierze😁