Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Mercedes też bardzo długo stosował sznur i Perkins w starszych silnikach. Dopóki silnik nie ma wielkich przedmuchów to to nawet dobrze trzyma, szkoda że nie można przerobić na Simmering bo sznur jest drogi. Ale z przodu zrobili normalnie, także nie rozumiem sovietów.
Opublikowano
11 godzin temu, zbyszekbrzuze napisał:

Mercedes też bardzo długo stosował sznur i Perkins w starszych silnikach. Dopóki silnik nie ma wielkich przedmuchów to to nawet dobrze trzyma, szkoda że nie można przerobić na Simmering bo sznur jest drogi. Ale z przodu zrobili normalnie, także nie rozumiem sovietów.

5zł za metr to drogi? Przecież tam jest sznur grafitowy/łojowy.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez piotr2691
      Witam chłopaki i dziewczyny.

Mam zamiar wymienić w stodole balek drewniany o grubosci 20x20 na dwuteownik balek jest teraz podparty w systemie poziomo:
      sciana 3metry słup 4metry słup 3metry sciana

pionowo słupy  mają 3 metry do balka, a nad balkiem sa oczywiscie az do kleszczy więźby, czyli nastepne około 3m, ale chcę po prosu poprawić możliwość manewrowania w stodole
      Chciałbym ten balek wymienić i zastosować dwuteownik w systemie
      sciana 5metrów słup 5metrów sciana
      Słupy na dwuteowniku zostana nadal w takiej samej odległości jak są teraz
      Widziałem już gdzieś takie rozwiązanie ale nie wiem gdzie. Więc chcę sie poradzić Was, może macie cos takiego u kogoś lub u siebie

Albo tez wiecie jaki dwuteownik zastosowac na takiej rozpiętości...

• Przez himen
      Witam, mam problem z orbitrolem , założyłem nowy orbitrol 100, siłownik 250mm., zbiornik na olej z filtrem 3l. Problem jest taki iż ciężko się kręci kierownicą, gorzej jak na serwie. Założyłem też nowa pompę nsz10 bo stara była padnieta i to samo, ponownie założyłem nową pompę nsz16 i tak samo ciężko się kręci, mierzyłem też ciśnienie i podczas pomiaru wywaliło uszczelniacz na NSZ 16 a więc zostałem przy nsz10, dodam że układ został odpowietrzony. Moim zdaniem to problem z orbitrolem, nie daje dobrego ciśnienia na siłownik a wy co poradzicie bo mnie już to doprowadza do szału? W grudniu montowałem zestaw do mtz82 i wszystko było dobrze, co poradzicie?
    • Przez pawel100474
      Jak odkręcić koło pasowe w case jx 60 bo chcę wymienić uszczelniacz bo mi cieknie.
    • Przez michroz
      Dzień dobry,
      Proszę o podpowiedź czy skomplikowana jest wymiana uszczelniacza/pierścienia uszczelniającego w przystawce przedniego napędu w Aresie 550 RX.
      Czy trzeba odkręcać przystawkę od skrzyni czy może istnieje możliwość dobrania się do tego w jakiś prosty sposób ?
      Z góry dziękuję za podpowiedźi.
    • Przez Vroobel
      Witam 
      Wymieniam piasty przelaczajace biegi wymieniłem już 3 ale 4 nie mogę, wybilem pręt w stronę mostu ale brakuje 3 cm żeby zdjąć wodzik, jak to wymienić? 

• Dodaj nową pozycję...
v